Mohučanka znám tři kluky, kteří právě na té tříleté nemluvili, takže se to začalo řešit s odborníky, a teď v pěti, jeden už šesti letech pořád žádná sláva, na logopedii jsou všichni pečení vaření.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir Možná to mají kluci jinak. Ale neteř se taky rozmluvila přesně ve třech letech a teď v pěti mluví průměrně jako její vrstevnice, není to nic excelentního třeba co se týče zásoby slov, ale R a Ř umí. Pediatricka přesně jak tu někdo psal, řeší se to až od tří let.
711990 jestli te to uklidní, tak kluci oba ve 2 letech mlčeli jak ryby, starší nechtěl říkat ani máma, jen par zvuku typu brmm, pa, hu a haf. První slova zacal těsně před 2,5 a pak šel do skolky, na konci září už používal normální slova a skládal je za sebou.
mladšímu jsou 2 a 8 měsíců. Mluvit zacal cca před 3 týdny, taky už chodí do skolky. Přesně, jak tu někdo psal, matka i bracha mu doma rozumí, proč by se snažil. Doteď po mě nezopakoval jediné slovo, ale když jsem řekla: kdepak mas tu dřevěnou mašinku? Najdi ji a prines ji, dáme ji na koleje, rozuměl všemu dokonale. A musim teda přiznat, ze ač období vzdoru jede v plne sile, tak to mluvení je naprosto super a je desne sladkej, jak žvatlá.
Zarinya Jj nektery děti potřebujou podněty. Ty doma nejdou dávat donekonecna! Ale nám to teď naštěstí dost saturovala školka, včera velkamala brečela odpoledne na výletě, že chce domu:-D. Takže u nás velké zlepšeni, ta školka je geniální vynález, geniální! Velkamala společenský uspokojená, malamala si doma hraje, nikdo ji nic nebere, já si v pohodě uklidím, uvařím, odpoledne se na sebe tesej a ještě chodej brzo spát! (No a teď jsem to určitě všechno zakrikla!)
Jos jj taky jsem se to ted docetla na strankach logopedie, kam ho objednavam. Ze pokud ve 2 letech pouziva aktivne min nez 50 slov, nespojuje slova do vet a nepouziva slovesa a pridavny jmena. A pediatricka souhlasi a vystavila mu uz i zadanku. Proste bud se rozmluvi, nebo tomu pomuzem no
711990 Pinot Noirmoj minuly rok, ked mal 2 roky aktivne pouzival 5 slov, vratane citosloviec: mama, havo, brm brm, haf a mnam. Sem tam este tato. Inak len prve slabiky, napriklad babka bola bab, dedko ded a podobne. Ked siel do jasli, tak som mala celkom obavy, lebo sa dorozumieval posunkami a takym zvukom (nieco ako eee) pri ktorom ukazoval na to co chce. Do dvoch mesiacov sa rozrozpraval, ale ten narast slov, teda skor pokusov o slova bol tak enormny, ze som mu nedokazala rozumiet. V tomto case sa tak isto rozrozpraval kamaratkin rovnako stary syn. Ale fakt slo o cca 50 slov za mesiac, na dalsi trebars pribudlo dalsich 50. A farby ignoruje aj teraz aj ked vie, ktora je ktora ale ked sa ho pytam, zaryto mlci (a presne ako to niekto pisal, minule ked sa hral sam s autickami tak si mrmlal: slnieckovo zlte auticko mam, travickovo zelene, nebickovo modre
).
Starší mluvila dost pozdě, ř se naučila (sama) až těsně před nástupem do školy a ve třetí třídě ji nová učitelka chválila, že krásně artikuluje a posílala ji do nějakého rozhlasového souboru.
Mladší teda mluvila ještě později a s radostí si zašišle ještě teď, když si myslí, že může. Úplně z toho rostu. ![]()
Pinot Noir píšu výše, ze starší začal par slov okolo 2,5. Tříleté prohlídka byla tragicka, já v porodnici, muž se priritil rozzureny a v průkazu máme u kolonek, nezmeritelny, nelze určit, nespolupráce, celou dobu tam jecel (ne slova) a nenechal na sebe sáhnout, vypada to skvěle, máme památku
během roku se rozmluvil, nebylo mu ani 5 a uměl i precizní Ř a R, takže neztrácej naději, jsou i takové případy. Malý ještě v září ve 2,5 přesně říkal máma, táta, ne a ham.
Malenge jakoze chapu, ale Tonda prave prvni slova zacal uz pred rokem a od ty doby stagnuje a nevyviji se dal. Zasekl se na jednotlivych slovech, ale nepridal slovesa, nespojuje Proto mi to dela vetsi starost nez kdyby doted mlcel, no.
711990 jo tak, to jsem nějak nepostřehla. V tom případě chápu, ze už to chceš radši řešit, já myslela, ze je taky ryba, linej kluk. Tak držím pěsti, ať jste s logopedii spokojeni.
Karja no právě ta chabá slovní zásoba je na prd. Ale asi jsem náročná, Ríša taky nezačal brzo, ve dvou letech, ale mám video z Viktorova věku, kde si zpívá Červenou řeku. ...ale já ho chci mít, mně se líbí, bez něj žít už mě dál nebaví.
. Tomu se těžko konkuruje.
Zarinya tak ses dočkala! Já byla na víkend s dcerou a oběma dětma na venkově a měly jsme co dělat obě. A to je malá pohodové mimino, řve opravdu jen když má hlad nebo je unavená.
A k tomu mluvení - občas se ptám, proč to dítě učili mluvit, ten tříletej pišišvor pusu nezavře! V autě jsme chtěly, aby spal, ale nepovedlo se. Je hrozně vnímavý, musí všechno komentovat a o všem chce všechno vědět, proč to je, co bude potom, kde se to vzalo... já si s ním ráda povídám, ale když člověk předjíždí tirák a dítě ječí Kam jede ten náklaďák? kam? kam jede? Babí, kam jede náklaďák? nabízí se zařvat odpověď, kterou by dítě určitě slyšet nemělo ![]()
Červená řeka... Dcerá má 2,5 a zpívá hohoho kdopak by se báál, pirátské tlapky uší dál. Uší jí nedokážeme rozmluvit, ke všemu to musíme poslouchat
Mimojiné slečna umí krásně vysvětlit, že nemůže chodit do školky, protože nosí ještě plínu a nechodí na nočník, což pro mě je takový ten jakoby trapas. Mám z toho stejný pocit jako z dětí, které přijdou k mámě, vyhrnou jí tričko a nakojí se. Naše děti jsou hodně ukecané obě, ale jinak si myslím, že ty mladší se dost vezou, že spoustu věcí zařídí starší sourozenec, spolu se nějak dorozumí, prostě ta potřeba není tak naléhavá.
DrowRanger starší vnuk šel ve třech letech do školky, mluvil hodně, ale rozumět mu skoro nebylo. jednou jsem ho vyzvedávala, něco na mě mlel, tak jsem se ptala učitelky, jak se s ním domluví, jestli mu rozumí. A prý jo, v pohodě, že jsou na to zvyklé. A taky mu ta školka pomohla, brzo začal docela pěkně vyslovovat.
Rosťa se rozmluvil v létě na prázdninách u našich. Loni tam začal chodit. Zajímalo by mě, jakou schopnost tam rozvine příští rok ![]()
Ale teda nemluví moc srozumitelně, i když před dvěma týdny, když jsme šli s Bonnie na veterinu, po vstupu do ordinace doktorovi hned za dveřmi suverénně zahlásil doktorovi "Bonnie má bebí!" a ten tomu teda rozuměl
AA hlavně o sobě mluví ve třetí osobě jako o "mimi", na otázku kdo tam je teda odpoví "já Rostík", ale jinak se jako já netituluje.
A muž ho naučil škrábat mrkev, takže teď škrábe mrkev Bonnie do misky, už druhou. První po oškrábání půlku snědl a půlku věnoval psovi.
Kokoska :D
dynda no naše starší se naučila mluvit více méně kvůli tomu, aby mohla sousedky ve výtahu poučit, že tatínek má pindíka. ![]()
A když to dítě jasným hláskem haleká na celé sídliště, tak ho umlčíš leda roubíkem.
Barvy jsou hrozná disciplína, zvlášť, když je tatínek barvoslepec, kolikrát zkouším celou rodinu najednou
Dcera si s tím celkem dává práci, barvy zásadně neoznačuje názvy, i když teď ji docela baví pink. Už dost dlouho prostě říká jako travička, jako sluníčko a nejlepší barva je jako pomazánka, to vždycky každého dostane. Dělám doma pomazánku z červené řepy, ta barva je taková intenzivní tmavá asi růžová až fialová, v holčičím světě celkem častá.
To víš, motivace může být různá a nově nabytá dovednost se musí řádně prezentovat ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY