Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9538 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:47
Reakce na Karja:

Dcera teda mluví teď se všema kolemjdoucímu, na všechny reaguje, je to takové pro mě náročné, ne s každým bych se chtěla bavit já. 

​Hrozný, viď? Tyhle děti mi byly vždycky tak nasympatický! A hádej, kdo se mně, introvertovi, narodil?

Ona naštěstí mluvila od začátku srozumitelně, takže jí bylo rozumět a většinu konverazace si odbyla sama. Ale ty družnější lidi si chtěli povídat i se mnou

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 12:01

Kokoska to ano, asi tomu dost pomohlo aj to, ze ako uz ostatni pisali, maminka rozumie aj bez slov, pani ucitelka nie. Teraz ako chodi do skolky a su tam deti od 3 do 6 rokov v zmiesanych triedach, uplne zadnem ake robi pokroky. Uz si vie obliect sam tricko s dlhym rukavom a vie si zapnut zips na bunde, kazdy den sa nauci nove slovo a dokonca uz tam ma troch kamarátov. Ale rano bojuje statocne aby nemusel ist .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 12:11

711990 jsem zvědavá, co ti poradí. Kde si našla ten přehled, co by měl říkat? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 12:14

DrowRanger starší má dneska narozeniny, ve školce mají takovou malou oslavu. Včera mi nadšeně vyprávěl, jak se těší, ale večer prý dokonce brečel, že tam nechce. V noci se budil, asi byl chudák pěkně nervózní.

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 12:30

999 magenta

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 12:39

Evaevapodla syna bol vraj vcera v skolke fotograf. Vravel mi, ze velmi plakal, lebo sa nechcel fotit, co asi bude pravda, levo este aj upratovacky sa ho pytali, ci uz je dobre ked prisla maminka. Tak som zvedava, ci vobec ma nejaku forku (tvrdi mi, ze nie). A dnes rano ked vstal, sme si museli robit selfie do telefonu aby ich mohol ukazat detickam .

Offline Kokoska
35176 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 12:59

DrowRanger nas malej tam ted chodi rad. Jak jsem psala v lete, ze nechtel byt v te miniskolce, tak ted chodi do normalni velky skolky, ve tride je i se svym bratrancem, maji to vekove promichane. Brecel jen asi prvni dva dny, ted uz dobry, i kdyz stylem 14 dni skolka, tyden ryma nebo taky naopak. Dokonce tam uz i 2x spal a jako fakt spal, i kdyz doma uz ho po obede nikdo lehnout neprinuti.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 13:04

Evaeva tady. Ja jsem hlavne zvedava, na kdy nas objednaj:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 13:35

Kokoska to je dobře. Starší byl v miniškolce mnohem spokojenější, myslím, že mu vadí, že ve školce je moc dětí. Z velké školky je taky mnohem unavenější, usne tam pokaždé, doma nikdy, i když leží třeba půl hodiny u audio pohádky. Což nám způsobuje spíš problémy, protože se tam často počůrá, na noc má plenu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 13:37

711990 jo no, ty čekací lhůty jsou blbé asi všude. My jdeme na konci měsíce na oční, objednávala jsem ho někdy v létě a to už jsme jejich pacienti.

Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 13:43

711990 my jsme na logopedii zvlášť dlouho nečekali, asi měsíc? Ovšem jednou jsem to zrušila já, protože byl Ríša nemocný, podruhé byla nemocná logopedka, takže jsme tam dosud nedorazili. . Ještě ne všechny logopedie mají smlouvu s VZP, takže jsem musela trochu hledat.

Offline Kokoska
35176 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 13:46

Evaeva ono tam tenkrat fakt asi neco probehlo. Uz jsme o tom pak ani nemluvili, ale jednou mi sam zacal neco vypravovat, ze kluk rikal Kakáš, kakáš? a strkal do nej. Tak jsem rada, ze tady zatim zadne nesváry nebyly.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 13:48

Pinot Noir Ríša špatně vyslovuje hlásky nebo proč tam jdete? Já si nejsem jistá, jestli správně odhadnu, že syn vyslovuje tak, jak to odpovídá věku. Říkali vám třeba něco ve školce?

Online Garfie
28639 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 13:51

continuity Tak dcera už má taky za sebou ty srovnávací zkoušky, prý to bylo strašně jednoduché, oboje má na 100%, ale jedna spolužačka (normálně chytrá holka) prý udělala matku na 18%. A když jsem u matiky, chtěla jsem se s tebou poradit, nemáš nějaký tip kde online trénovat? Zkoušíte doma někdy přijímačky? Mně se zdá, že ta matika je dost průpal, teď dcera zkoušela na šestileté a měla jen něco málo přes 20 bodů. Vím, že toho ještě asi spoustu nebrali, ale obávám se, že nějaké doučko bude nutné :-/ Moje ségra učí matiku, ale úplně se mi ji s tím nechce zatěžovat, má toho teď až nad hlavu. 

Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 13:53

Evaeva sykavky, občas šišlá, š, č, ž má takové nejasné. Potvrdila jsem si to i s učitelkou, že bychom měli jít.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 13:59

Kokoska Jo, to je blbé, jak to ty děti neumí popsat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 14:02

Pinot Noir aha. Ríša je o rok starší. No ty sykavky u nás taky nejsou čisté, S říká fakt bídně. Asi příležitostně zjistím ve školce, jestli je navštěvuje nějaký logoped.

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 14:06

Evaeva ve školce by měli vědět, u nás visí na nástěnce kontakty na logopedii a na PPP. Logopedka byla jednou i přímo ve školce, ale my byli zrovna nějak na dovolené nebo kde...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 14:08

Mohučanka oni tam snad i někoho mají, mají nějaký program pro děti s odlišným mateřským jazykem. Ale nevím, jestli řeší jen tyhle děti nebo občas zajde do třídy, aby mohl rodičům říct, když není něco v pořádku.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 14:14

Alica rozpráva celkom zrozumiteľne, nestáva sa často, že by jej ľudia nerozumeli, ale nesmie do toho miešať češtinu. To potom aj mne trvá, kým prídem na to, o čom hovorí. Dnes bola scéna kvôli tomu, že mi dlho trvalo, kým mi došlo, že hovorí kluzky led

A vlastne si vôbec nepamätám, kedy a ako začala rozprávať, za to si pamätám jej prvé slovo, povedala papa neoblubenemu mužovmu kolegovi, muž to nemohol rozdychat