Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 07:01

Tabea byly mu 2 v zari. Jako kdybych videla nejakej posun, tak bych byla vic v klidu, ale on fakt nezopakuje ani slovo, no.

Potrefenáhusa uz jsem napsala jeho doktorce a poprosila o zadanky, protoze presne, dalsi rok budu cekat na objednani a vysetreni no:)

Garfie tak krecka jeste zvazim, ale moc ted na party nechodimje fakt, ze a cizima se domluvit nepotrebuje a ti ostatni uz se naucili, co ty slova znamenaj. Jeho BFF Viktorka mluvi samozrejme ve vetach a trochu uz ji zacina rozcilovat, ze nevi co rika, ale zatim si vystaci s tim, ze mluvi hlavne ona sama

Pinot Noir tak to me trochu uklidnuje:D 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 07:30

711990 suseda mala teraz tretie narodeniny a rozprávať začala pred mesiacom. Dovtedy používala len prvé slabiky zo slov, aj to len z pár. Väčšinu času proste mlčala, ani nejaké zvuky obzvlášť nepoužívala.

A kamoskin syn okrem slov mama a kamene nepovedal nič do tri a štvrť. A zrazu z ničoho nič začal používať súvetia 

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 07:34

711990 dcera nemluvila vůbec ještě ve dvou a čtvrt (krom slov typu čiči, máme doma dvě). Ve dvou a půl šla do školky a už teda něco řekla...Bylo to frustrující. Ale souhlas s Tabeou, občas opravdu vzpomínám na dobu, kdy nemluvila

Jo a barvy jí taky byly šumák, dokonce ve školce dávala třeba žluté žetony na modrou mističku, pak si nějakou dobu mysleli, že je barvoslepa, ale jí se to tak líbilo.

Offline DruI
5604 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 07:38

711990 Hele na vyšetření ho objednej, ať jsi klidná, že něco děláš, ale ta moje malá treperenda se taky rozmluvila až ve školce. Ve dvou letech to bylo s její používanou slovní zásobou dost slabé. Jak byla převážně se mnou, tak mluvit moc nepotřebovala, protože maminka samozřejmě rozumí i beze slov :o)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:00

brrr ma 4.5r a podla psychologicky by mal vediet nakreslit jednoduche postavy napr palickove alebo nejake dalsie lahke veci na vyzvanie. on si to v hlave nevie vizualizovat a potrebuje sa to naucit podla predlohy pretoze ked dostane prikaz ze ma nakreslit nieco co ma vela podob tak je chudak strateny a nevie ktora sa po nom vyzaduje. ale zase obycajne geometricke tvary su vzdy rovnake takze s tym problem nema. ani omalovanky ho moc nebavia lebo vymaluje len kusok a zvysok necha nedokonceny a straca zaujem. a to mu schvalne davam take tie pre mensie deti aby ho na stranke nerozptylovalo vela objektov. najviac ho bavi lepit nalepky v pracovnych zositoch od svojtky s tym zajacikom co su niektore od 2 rokov a ostatne ulohy na ktore je to zamerane uz pomenej napr ciary, farby, hudobne nastroje, pocasie... pochopitelne dokola chcel robit ten s cislami ktore tam boli len 1 2  3 co mu bolo zufalo malo kedze on bol uz kdesi cez stovku

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:12

a este mam tip od odbornicky ako rozvijat grafomotoriku u deti. deti by zo zaciatku mali zapajat cele rameno a az potom sa ucia robit len s predlaktim a zapastim. takze treba mat vacsie formaty pracovnych zositov a vseobecne plochy na kreslenie napr a3. pomaha aj polozit na zem alebo na nejaky stojan s papierom ci zotieratelnou tabulou (fixy, kriedy). a prve omalovanky treba kupovat take s hrubymi ciarami a jednym velkym jednoduchsim obrazkom aby to velmi nerusilo pozornost dietata a aby ho neodradilo ze vyjde za ciaru a uz to potom nebude chciet dalej robit.

profi tip: ta pani mala v ordinacii take pracovne zosity napr s ciarami a k tomu si dala urobit priehladnu foliu kam sa dalo pisat tymi zotieratelnymi fixami a mohla ich tak pouzivat so vsetkymi detmi. laminovanie a3 je totiz velmi drahe ale je super ze sa to da takto opakovane pouzivat.

niektore pracovne zosity som uz objednala tak potom mozem napisat o ktore sa jedna a ci mali u nas uspech

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:15

711990 Nekde jsem cetla, ze fyziologicke nemluveni je do 2 let a pak to radeji zacit resit. Nejpis se rozmluvi sam, ale ty budes klidnejsi a je to takova jistota. Mam byvaleho spoluzaka a ten zacal mluvit az skoro ve 4 (najednou se rozmluvil), je to trochu geek, ale hrozne chytry kluk. No a jeho syn ve 3 umel jenom Oliiiii (je oliver) a ne (uplne na vse, i kdyz souhlasi). Ted maji dalsiho kluka a cekam stejny scenar...

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:15
Reakce na Kan:

Gatita Myslím, že je nejvyšší čas, koupit Monopoly.

​syn byl vysazeny na penize uz vloni, takze dostal k lonskym vanocum monopoly junior. Jsou uplne k nicemu, je to jako clovece nezlob se, nemusis se nijak rozhodovat. Ale jemu se to tenkrat libilo. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:20

Pinot Noir Jezis to je blbost, to asi objednam . A namorni katastrofy nahodou dobry, budes mit neuveritelny prehled. Ja jeste do lonska ani neznala potopeni Wilhelm Gustloff a Risa uz umi vsechny katastrofy. Brzo prejdete na letadla a koupite permanentku do technickeho muzea

Online Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:22

Jos pediatři to ale, pokud vím, řeší až od tří let. Podle mě s tím stejně neuděláš nic, pokud nejde o vadu sluchu třeba. 

711990 Viki je o čtvrt roku starší, mě to celkem štve, samozřejmě, že mluvit jednou začne, ale všechny děti z mého okolí, které začaly mluvit pozdě, mluví dost špatně ještě o dva, tři roky později.

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:23

Jos já si myslím, že je možné přejít i na bitevní lodě. Jak říká můj muž: u letadel jsem, protože ČR nemá pořádné námořnictvo. 

Online Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:25

continuity k tomu už nemáme daleko, protože Titanic už vystřeluje torpéda.

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:32

continuity
Pinot Noir Ted jsem to hledala a mas pravdu. Nekde je napsano ze ve 2 letech uz zbystrit, ale ze vlastne o nic jeste nejde. U nas v 14m taky jenom brmbrm nebo skadovite tatata mamama. Ale otec ditete skoro nemluvi ani v dospelosti, tak ma po kom dedit. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:46

Zivot s batoletem tezky je.Mam tu Marcela na 14 dni,venujeme se mu tri a tedy.

Uz chapu Karja o tom spolecenskem zivote deticek,doma je to narocny a pritom v nedeli v restauraci dve a pul hodiny naprosto klidny,hodny dite,

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:47

711990 já myslím, že je to úměrné věku. Barvy starší poznal až po třetích narozeninách, ještě na tříleté prohlídce neukázal ani jakou barvu má tráva. Synovec je v podstatě na den o rok starší než můj T, v říjnu mu byly tři. Ještě v září můj syn mluvil o dost líp, teď po dvou měsících synovec skládá věty. Důležité prý je hlavně, aby ten vývoj postupoval, což je i to, že přidává slova, ale tempo je v různých fázích různé. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:49

Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:52
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:54

Jos Řeč jako taková se řeší až od tří, ale už dřív by ti dítě mělo rozumět, vědět, co po něm chceš. Ono se to nezdá, ale i když nemluví, umí toho (z řeči) už hodně. 

Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 08:58

Ono nám to v dospělosti nedochází, ale poznávání barev je strašně těžká "disciplína", čistě abstraktní. 
Ani přirovnávání (zelená jako travička...) často nefunguje, naopak může být dost matoucí.

Obvykle se uvádí, že základní barvy by měly děti zvládnout do čtyř let, další až před nástupem do školy.

Jen si vzpomeňte, jak jste se někdy s někým dohadovaly, jestli je ten svetr zelený nebo modrý

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 09:25

Pinot Noir nemusí to tak být, dcera se rozmluvila až ve třech letech, tj. po půl roce ve školce (kde toho půl roku víceméně mlčela), a mluvila od začátku dost dobře. Teď už neumí akorát R a Ř.

Edit: na tříleté prohlídce už mluvila.