Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 20:43

MPLee na příležitostné spaní mi přijdou dobré ty nafukovací přistýlky, tahle skládací matrace je na úrovni karimatky podle mě. Ale zase bunkr uděláš spíš z té druhé

Offline MPLee
3056 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 21:52

Evaeva  nafukovací máme intex jednolůžko a zase - jde to, pro děti ok, ale třeba rodiče bych na něj neuložila. Jako mít volný pokoj a nemuset uplně řešit jeho cenu, tak do toho bunkru jdu. Já chci spaní návštěv v budoucnu řešit vysouvací postelí v dětském pokoji a rozkládacím gaučem (teď nemáme rozkládací a dost mě to štve už teď)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 21:58

MPLee to, co máme pro děti u tchýně, mi přijde v pohodě. Já bych se na tom v pohodě vyspala, rodiče bych nechala v ložnici (oni by teda asi nechtěli). My rozkládací gauč máme, ale u nás naštěstí nikdo nespí

Offline MPLee
3056 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 08:23

Evaeva my teď máme jeden v pokoji pro hosty, ale ten se asi brzo změní na pokoj pro dceru a budeme mít problém. Někdo u nás spí většinou aspoň 1x za týden

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 08:44

Dnes ma nasralo do nepricetna ze aj keby bol v skolke asistent tak tam syn just nemoze spat lebo vyrusuje a neexistuje aby bol mimo deti lebo tie by sa potom tiez dozadovali nespat. vidina normalneho zivota a zamestnania dostava opat raz kopanec a moje dusevne zdravie sa blizi k urovni ze mam chut vsetkych prefackat aby si uvedomili co ne/robia a potom si zaliezt niekam do rohu a zosypat sa.

dokonca sa na sekundu objavila moznost zamestnania ktora odisla tak rychlo ako prisla lebo nikto nestoji o 4h homeoffice v skorych rannych hodinach

Offline Jimik
příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 08:54

eless To jsou hrozné argumenty a vytváření dalších problémů. Už před cca 40 lety si naše učitelka ve školce dovedla poradit s námi nespavci a zaměstnala nás jinak, třeba přípravou věci na odpoledne pro všechny ostatní.

Moc držím palce aby se to už konečně otočilo.

Offline Pinot Noir
30050 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:03

eless to je mi líto. Školka se tedy zdá mimořádně nevstřícná.

Offline dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:06

A jo, kukla vlastně! Díky všem.

Offline Malenge
4865 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:15

eless ani nevíš, jak mě to mrzí, proč musíte mít smůlu na takový rigidní personal, přece není vůbec žádný problém nespave dítě vzít a připravit mu činnost. I když ano, je to problém, když spí všechny děti, učitelka má pohov a očividně se o nej nechce připravit  proto bych své děti nedala do naši skolky pod domem, když ji otevirali, mluvila jsem s ředitelkou a projevila údiv, ze tam není v prostoru nijak oddělené místo na spaní, ani třeba paravanem či zavesem. Když jsem se zeptala, co budou dělat děti, které nespí, začala na mě stekat, ze ona za x let své praxe slyšela tolik řeči o dětech, co nespí, a světě div se, všechny pak ve skolce spaly, ze je to problém rodičů a podobne kecy. To bude podobne vstřícný člověk na svém místě jako ta vaše. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:22

Malenge přitom to fakt není problém vyřešit, do věkově smíšené třídy chodila moje ségra už před dvaceti lety a, světě div se, předškoláci nespali ani tenkrát.

Offline continuity
43652 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:29

Malenge moje starší dítě usnulo ve školce asi 3x a to šla ve třech letech. ani jsem ji tam nenosila pyžamo. Zato mladší by spala odpoledne ještě ve škole. Tolik k výchově. 

Byla to jedna z věcí,na které jsem se ptala, protože si dobře pamatuji, jak nás ve školce spát nutili a ještě dětem, co neusly přikrývali oči. 

eless daj ho do inej škôlky. Táto je možno blízko, ale nebude preňho dobrá. Dieta s problemom potrebuje predovšetkým snahu a záujem a tuna to nie je. 

Offline Malenge
4865 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:47

Evaeva continuity samozřejmě to není žádný problém, kluci chodí do skolky, kde teda mají samostatnou místnost ložnici a nikdo nikoho spát nenutí. Děti si po obědě na chvilku lehnou/sednou, poslechnou si paní učitelku, jak čte pohádku, aby si odpocinuly, kdo chce, muže si vzít knížku a číst si, kdo spí, spí. Kdo nechce spát, odchází z ložnice a jde si malovat nebo jakoukoli jinou nepříliš hlucnou činnost.

ta naše ředitelka je zkostnatela ženská, třeba na můj dotaz, zda si děti budou hrát cely den na studené zemi, začala prskat, ze koberec je semeniste bacilu a hnus největší, ze ona ho přes práh nesnese. Atd atd.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:50

Malenge Víš, že vlastně přesně nevím, jak to funguje u nás. Syn tam pokaždé usnei když doma, kde má stejné podmínky, nespal už rok. Ale spát je nenutí, ložnice je oddělená, tak tipuju, že kdo neusne a nechce ležet, tak si může dělat něco svého. A pohádky jim prý chodí číst čtecí babička

Offline Malenge
4865 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:54

Evaeva čtecí babička, to je hezke!

Offline Malenge
4865 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:55

@eless asi bych tedy hledala jinou školku, dost pochybuji, ze když mají teď takový přístup k ničemu, ze se to nějak zlepší. Syn určitě nepotřebuje být v takovém prostředí, kde jen hledají výmluvy, proč věci nejdou, místo řešení.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:01

eless 

To je asi jedniná školka ve střední Evropě, kde po obědě spí úplně všechny děti. Vždyť přece minimálně ti nejstarší předškoláci už neusnou ani na chvilku. Aspoň u nás ve školce se s tím tak počítá, nikdo se nad tím nepozastavuje. Já si taky myslím, že ta speciální školka by asi ve vašem případě byla lepší. Čekala bych tam personál, který se umí chovat k dětem, které mají zvláštní potřeby, i podporu pro tebe jako matku / vás jako rodiče. Tady to vypadá, že se hledají důvody, proč to nejde, než aby se řešilo, jak to udělat, aby to šlo, těžko je budeš lámat.

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:02

Evaeva Jo, čtěcí babičky a dědečky u nás ve školce taky měli. I mamka párkrát byla. Taky byla vykládat o zoubkách, jiný dědeček (myslivec) o lese. Bylo to fajn

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:03

eless Ježíš, mi je vás fakt líto. Při tom spaní je věc, která by šla vyřešit poměrně jednodušše.

Offline marieu
5172 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:06

dynda přesně- jak kdyby školka nepotkala nespavý děti. Lenost a de facto arogance a rigidita personálu. 

Offline Aranel
6697 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:13

brrr to je krásný