Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 21:35

Gatita haha, zla priroda musi trpet, protoze my trpime taky:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 21:38

Gatita já začala na stará kolena, po druhém porodu mi začaly vadit tampony. Samozřejmě to má i svoje nevýhody, ale pro mě je to nejpohodlnější.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 21:47

Candance já si je teď pořídila a jsem s nimi spokojená.

Upřímně kdybych měla tu možnost je nosit v -nácti, tak bych byla nadšená že se nemusím trápit s vložkou a řešit jestli je vidět,posunula se, jak se převléct v kolektivu atd

edit. A uplně super mi přijdou ty tenké např. Luna, že mladá holka, která bude mít menses ze začátku nepravidelný, je může nosit klidně týden předem a vyhnout se nehodě.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:15

Evaeva všetky kamošky kalisok majú, ja stále váham. Hlavne z hygienických dôvodov, nemáme na wc umývadlo a na väčšine verejných (benzínka, bar atď) sú tiež mimo. 

Offline žluťásek
8884 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:25

Mrakoplas já doma měním ve sprše a mimo domov to zatím bylo potřeba minimálně, dá se to zvládnout úplně v klidu i v kabince bez umyvadla. Vůbec bych se nebála, jestli máš zájem to zkusit. S kalíškem se mi zvedl životní komfort během menstruace asi tak o 200 %.

Offline rasaNori
8883 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:26

Evaeva tak to mam uplne stejne

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:33

žluťásek no my sme mimo koronu dosť rozcestovani a prvý deň mám tak silný, že tampóny menim čo hodinu. A zakaždým liezť do sprchy sa mi asi nechce. No, každopádne ak ho chcem skúsiť, rodičovská dovolenka a korona je asi najvhodnejšia príležitosť, nemala by som dlho váhať :))

Offline žluťásek
8884 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:44

Mrakoplas myslím že kalíšek pojme o dost víc než tampon, že bys měla větší rezervu. Ale samozřejmě chápu, není to řešení pro všechny. Ale teď už je velkej výběr, spousta značek, dají se běžně koupit v drogerii, i různý levný. Když jsem vybírala první já, byly na českém trhu dvě značky :-)) já bych to na tvém místě zkusila

a kdyztak existuje fb skupina kde se to dá i prodat, použitý, fakt že jo!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:46

Mrakoplas Jak píše žluťásek, ve sprše je to nejlepší, ale jde to bez problémů i na toaletě bez umyvadla, teda doma. Venku jsem zatím neměla příležitost, až budu chodit do práce, asi to vyřeším dvěma kalíškyTen kalíšek není zdaleka potřeba měnit tak často jako tampón.

Offline žluťásek
8884 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 23:00

Evaeva já už jsem četla všelijaký tipy, od lahve s vodou až po jednorázový rukavice. Podle mě nějaká zvláštní sterilizace není potřeba, dokud ho nikde nepoložíš. Vyjmout, vylít, otřít třeba kapesníčkem, zavést. Teď koukám že existují i vlhčené ubrousky pro tento účel. Zatím jsem to nikdy nemusela řešit třeba v přírodě, kde jsem si pak nemohla umýt ruce. Ale dneska už jsou hodně rozšířený i bezbariérový wc, tam je v kabince i umyvadlo, tenhle objev byl pro mě docela fajn :) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 23:07

Evaeva žluťásek vďaka za tipy, tak snáď sa k tomu dokopem :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 23:17

žluťásek Asi jo, nějak takhle by to vyřešit šlo. Bezbariérové WC je dobrý tip.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 23:32

žluťásek len tie jednorazové rukavice a vlhčené obrúsky trochu naburaju tu ideu eko kališka :) Ja ho chcem z veľkej časti kvôli tomu. 

Offline žluťásek
8884 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 23:38

Mrakoplas já právě nepoužívám ani jedno z toho, jen kalíšek otřu papírovým kapesníčkem. Ta manipulace asi vypadá zpočátku děsivě, ale fakt to není nijak ekl. A hlavně je to potřeba fakt jen výjimečně, spíš jen pro můj pocit, klidně by to počkalo domů. 

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 23:39

žluťásek teda ten oranžovej dovětek mě dostal To mám za svou zvědavost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 00:07

Mrakoplas rukavice určitě nejsou potřeba, možná někde v lese, když si nemůžeš umýt ruce. Vlhčené ubrousky věřím, že můžou být komfortní, ale s trochou cviku a opatrností to půjde i s tím kapesníčkem. Asi to vyzkouším žluťásek mě se nikdy nestalo, že by přetekl, pokud byl správně zavedený. 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 00:34

Diky vsem. Ja prave stridam kalhotky, kalisek a i tampony.

Dost me zajimaly hlavne zkusenosti u mladych divek a jakou velkost zvolit.

Offline Potrefenáhusa
39059 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 03:56
Reakce na Mohučanka:

žluťásek teda ten oranžovej dovětek mě dostal To mám za svou zvědavost.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 08:29
Reakce na žluťásek:

Mrakoplas myslím že kalíšek pojme o dost víc než tampon, že bys měla větší rezervu. Ale samozřejmě chápu, není to řešení pro všechny. Ale teď už je velkej výběr, spousta značek, dají se běžně koupit v drogerii, i různý levný. Když jsem vybírala první já, byly na českém trhu dvě značky :-)) já bych to na tvém místě zkusila

a kdyztak existuje fb skupina kde se to dá i prodat, použitý, fakt že jo!

Mrakoplas kalisok je úplne skvelý, to je pre mňa snáď naj objav desaťročia a vydrží mi s kľudom aj na začiatku menštruácie aj 12 hodín, riešim ho prakticky len ráno a večer, a inak ani neviem, že mám menštruáciu. A naviac ju mam nebolestivu, takže fakt čistý komfort. Ale tak to nie je zásluha kaliska 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 08:38

Vyzkoušela jsem všechno, vložky, tampony, kalíšek, mens. kalhotky a nejlepší z toho je menstruaci nemít.