Vše o těhotenství a dětech
eless to je teda krava! Jak muze nechtit asistenta???
eless a to môže asistenta odmietnuť? Toto je tá slovenská inkluzia ![]()
eless ach, mna strasne mrzi ake mas s tou hnusnou slovenskou byrokraciou problemy...nemas moznost syna umiestnit inam, kde budu ustretovejsi a budu lepsie vediet pochopit jeho potreby? Alebo je len riaditelka taka krava a ucitelky su v pohode?
Tohle se čte opravdu špatně. Soucítím a držím palce.
eless no to snad ne, to mě strašně mrzí. Myslím, že jsi psala, že jiná školka je daleko, ale asi už bych to zkusila, kvůli sobě i kvůli synovi...![]()
(Možná bych ho dala jinam a pak to ještě rozmázla někde v novinách, grrrr.)
S dcerou chodí do školky chlapeček s asistentkou a není problém.
tv dcera pro toto telefon ma, tlacitkovy. A ma nekolik scenaru, co se muze stat a co ma delat.
Kdyz ceka pred ZUS, tak ceka a ceka a ceka a pak jde zpatky k ucitelce (pokud nebereme telefon).
Pokud si nemuze odemknout, zvoni u techto sousedu nebo ceka tam a tam.
eless to je ale divne. U nas vetsinou asistenty vitaji, protoze jim pomuzou i s jinymi detmi
eless vím, že je to těžké a chápu, že nová školka je někde daleko a komplikovaně, ale popremyslela bych, jestli by to přeci jen nebylo pro syna lepší chodit někam, kde ho budou chtít. Já takhle trvala na jeslích u nejstaršího. Neměl rád změny, paní učitelky byly v pohodě, akorát pediatra byl problém jenže pak se vyměnila jedna z tet. A když přešel do školky, konečně, tak najednou se z něj stalo úplně jiné dítě. Prostě ani jedna hodná teta to nezachránila. Zpětné jsem si říkala, že to asi za tu změnu stálo
neviem co mozu a co nemozu robit. som zufala z ich pristupu. nahradnu skolku pre deti ako on mam vyhliadnutu aj podanu prihlasku lenze pocas skolskeho roka sa im miesto neuvolni resp je minimalna sanca takze mozno sa podari od septembra ked uz bude musiet byt zo zakona povinne prijaty na posledny rok skolkarskej dochadzky pred nastupom do zs.
moj dojem zo situacie je taky ze ucky sa on nechcu starat a riaditelka nechce prist o peniaze pretoze na kazde taketo dieta so specialnymi potrebami musi byt znizeny pocet deti v triede o 2.
eless je mi to líto, respektive mě to dost štve, takhle to prostě být nemá. Ale myslím si, že v takové školce by synovi nebylo dobře, vždyť to je hrozný přístup. Nemáte poblíž ještě nějakou jinou klasickou školku, kde by byli trochu vstřícnější? Nebo soukromou (to ale bude asi finančně náročné)? Musí to být hrozná bezmoc.
eless je mi lito syna i tebe. V te skolce maji plny stav? Pokud ano, rozumela bych tomu lip, ze nemuze vyhodit 2 deti. Pokud ne, je to divny.
Mňa tento týždeň dva krát naštvala firma, kde som robila. Viem, prečo sa tam neplánujem vrátiť. Prvá správa, či nechcem nastúpiť okamžite, že hľadajú niekoho na moje miesto. Keď som pri rozhovore spomenula (inak je to kamarát), že v súčasnosti sú škôlky zavreté a asi často aj budú, tak by som do práce moc nechodila, mi bolo odpovedane "nevadí, to riešime HO"
. To prosím pekne povedal človek, čo má dve rovnako staré deti ako ja. A vie, že moja práca sa nedá odložiť na večer, 99 percent je komunikácia s rôznymi ľuďmi v rámci aj mimo firmy. Čo by som tak s týmito dvomi za celý deň spravila?
.
Podotýkam, že u nás skrátené úväzky neexistujú.
Druhý krát ma naštvala, keď som pýtala z personálneho výpočet dovolenky. Za obdobie druhej materskej mi priznali strašne málo. Nie som účtovník, ale podľa všetkého by som mala mať nárok na raz toľko. Nieje tu nejaká slovenska mzdova účtovníčka čo sa tomu rozumie?
Bože az som zas pocítila stres z tej firmy, nechýbal mi ani trocha a veľmi sa modlím k všetkým pohanskym bohom, aby som sa tam nemusela nikdy vrátiť.
Pardon za elaborat, muselo to von.
eless neskusala si volat na ministerstvo skolstva? Obcas ak k niecomu potrebujem rychlu odpoved alebo naviest pri hladani, tak volam na prislusne ministerstvo - prepoja ta priamo na niekoho, kto by mal mat danu oblast nastudovanu a mal by ti vediet poradit, byvaju velmi mili a ustretovi (vacsinou). Minimalne by ta aspon kohli naviest k tomu, kde hladat alebo s kym toto riesit, lebo je dost pravdepodobne, ze riaditelka skolky nechce riesit tvojho syna presne pre to co si napisala. Tak ci to ma aj pravne podlozene alebo len skusa, ci sa nevzdas aby mala pokoj.
slniecko dost to vystihuje to, co se tu da cist o oblekani deti pri odchodu z domu. Ale ve vykriku "To je můj" ve vztahu k cepici nachazim sveho vnuka ![]()
eless držím palce.
Pôvodne si písala (ak si to s niekým nepletiem), že by si ho tam rada nechala, lebo s ním pekne pracujú...tak prečo odrazu s tým majú problém? Kedysi bola na deti so špeciálnymi potrebami kvôli tomu zdvojená dotácia (ale neviem, či to ešte platí), tak to by mohlo byť riaditeľke jedno.
Kokoska ja vieeeem, viem, ale tak krásne je to napísané...ja zase vidím svoju "Julinku" ako len v plienke, bosá, ale s teplou čapicou na hlave mixluje dverami....
slniecko jojo, kazdy si tam asi neco najde :)
Kokoska v ty školce to musí bejt peklo, od teď se asi na ten štrůdl, co nám chodí za vrátky, budu dívat novyma očima
nase dite si teď chce nasazovat kuklu samo, což ještě neumí a nedejboze, aby mu ji nasadila netrpeliva matka...takže chodí dost často jen s kapucou, rukavice dtto
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje