Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 18:47

Evaeva Jasne, ze ji muzu vyndat, ale je to desnej voser :-)

moc tu chybí nějaký hřiště pro malý děti, nějaký malý prolejzky a klouzacka, ty klouzacky jsou tu strašně vysoký, zvednu ji 3x nad úroveň svy hlavy v těch kluzkych objemnych zimních hadrech a mám dost 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 18:47

Potrefenáhusa MPLee Syn ma ted aktualne 22 a snehule 23 (tam ma rezervu). Ale sama bych boty nevybrala, do nekolika typu se nevesel pres siroky nart. Co znacka to uplne jinak sedici bota. Uz jsem to nekde psala, ze dikybohu za prodejny detske obuvi s erudovanym personalem...Ale abych byla uprimna, syn sice po byte pobiha jak splaseny, ale venku sedi zaboreny ve fusaku a pri vyndani udela par kroku a zacne natahovat. Snad az bude poradny snih a ne ten marast vsude, bude to lepsi. 

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 18:53

Jos taky nevim, jestli bych vybrala přes net, ja tu mám pro případ úplně největší nouze jedny podedeny ricosty a jedny zimní pegresy, ale to ani nemá cenu ji to teď zkouset. Ona už sama stojí, jenže už skoro dva mesice a ten krok dopředu se ji udělat nechce, v půlce rijna ml přišlo jasný, ze na Vánoce běhá, ale teď už tomu zas tolik nevěřím...

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 19:04

Potrefenáhusa Ono to je nic nic a pak najednou hned chodi. Treba si tu dovednost daruje pod stromecek

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 19:13

Potrefenáhusa voser je to hrozný, se dvěma už to jinak nešlo, bohužel. On spíš tak někde lezl, houpal se na těch pérech a tak. Na klouzačky jsme moc nechodili. Neteř se bála se sama pustit, na fyzio jim poradili držet se s ní třeba za provázek nebo pásek. Ale ona už byla na chůzi připravená, akorát udělala pár kroků a upadla. A pak to dva měsíce odmítla zkusit.

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 19:16

Evaeva no tak já si myslím, ze naše dite je taky pripraveny, je mu rok a půl, půl roku leze po čtyřech a sedi :-) 

tady prave nic není, nic na perech, jen houpačka, klouzacka a takovej ten kolotoc při zemi (ten má rada)

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 19:17

Evaeva tip s paskem je ale dobrej, to zkusím, my si ji poustime mezi sebou, ale nechce se ji, nechce 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 19:22

Potrefenáhusa koukala jsem na fotky. Oni si hráli spolu, no. Různě na sebe doráželi a tak. Nebo se vrtal klackem v zemi. Zabahněný byl hrozně. Se starším jsem tomu venčení moc nedala, koukli jsme na kachny, obešli park, na nákup a domů.

Fyzio jim ještě radila, že případně chvíli vodit za pás/hrudník, ne za ruce (samozřejmě). Dokonce jim, myslím, doporučila i aktivní chodítko, tj. princip vození kočárku. Aby získala jistotu.

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 19:36

Evaeva já jsem viděla před tím tlacenim kočárku/choditka na insta na profilu dětská fyzio mama docela varování, tak do toho se mi aktivně moc nechce. Babička má pro dite k vanocum prej nejakej plastovej nakupni vozejk, tak spis trochu doufám, ze se o to moc opírat nebude 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 19:44

Potrefenáhusa já myslím, že je blbý, když se o ta aktivní chodítka opírají děti, které samy ještě nestojí, a jít by nedokázaly. Ale my ho taky měli, syn ho dostal v podobné situaci jako u vás - osmý měsíc lezl po čtyřech a seděl, už dávno obcházel nábytek a uměl se ze sedu/ze čtyř postavit sám bez opory v prostoru, což je úkon, který nezvládnou mnohé normálně chodící děti. Ale bál se sám vykročit. S tím chodítkem šel a podle mě ho to namotivovalo, protože "ochutnal" možnost dojít, kam potřebuje, bez nutnosti jít na kolena. Jsem přesvědčená, že v takové fázi vývoje už tohle chodítko nemá negativní vliv.

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 20:11

Pinot Noir Souhlasim. Obe starsi deti se rozchodily na prazdninach u babicky, kde je cukrarna s detskym koutkem a kocarkem na panenky. Byly ve stejne fazi vyvoje. Parkrat si vyzkousely chuzi s kocarkem a netrvalo pak dlouho, kdy se odvazily i samostatne chuze. Potrefenáhusa Takze plastoveho nakupniho voziku bych se nebala. To asi ani nebude moc stabilni, ze by se o to dalo oprit. Chodite na fyzio? 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 20:11

Potrefenáhusa No ale ona ná ty nohy velký od malička, nikdy se nevešla do žádných dupaček nebo pyžam s tlapkama... Jinak teda kolem nábytku chodila od léta a sama taky dlouho nechtěla. Pak to omylem zkusila, když měla v ruce nějakou hračku, když se ničeho nedržela, šla na 4. Jinak asi lepší než lehký chodítko je, když před sebou tlačí třeba židli - musí sama aktivně zatlačit a nevlaje za tím. Ale naše stála od 6m, nábytek obcházela, v peostoru stála a zvedala se dlouho... A pak se prostě rozešla a šla, teď občas i popoběhne. A skoro vůbec nepadá, zvládá nerovnosti i nízké schůdky, prah od branky... Třeba se Housátko brzo rozejde taky!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 20:23

Potrefenáhusa ona to měla povolené od fyzio, moji kluci si naopak stoupli hrozně brzy, na chůzi absolutně nebyli připravení, takže mě naopak před tlačením čehokoliv varovala. Záleží jak je malá husička připravená, nakolik jí brzdí povaha a nakolik motorický vývoj.

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 20:30

ziginka na fyzio nechodime.
MPLee mne přijde, ze tam fakt chybí, aby ji to sepnulo v hlavě, ani židli před sebou nezkousi tlačit

My máme schody a ty teda miluje, leze po nich, co může, od toho jsem si dost slibovala, ze se pocvičí 

ale jinak teď začíná ze skoro 0 na 100 chrlit "slova", teď je to skoro kazdej den něco novyho 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 20:34

Potrefenáhusa ona se pak rozchodí rychle, zvládne dva kroky a druhý den bude chodit jako pán (paní)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 20:34

Potrefenáhusa naše občas tlačila nějakou krabici od nákupů, protože byla doma nová. Ale židle a tak taky ignorovala. Pak během týdne začla tlačit židle a chodit sama. Fakt to může být z ničeho nic. A je lepší, že má natrénováno, jen jí to neseplo v hlavě, než aby za každou cenu chtěla chodit ale neměla na to. 
Jinak teda nám ráno skočila z postele. Máme ji celkem vysokou, seděli jsme v posteli s mužem oba vedle sebe. Ona se postavila (zatím se jí na matraci nepodařilo udělat víc než 2 kroky), rozeběhla se a proletěla mezi náma na zem  Dopadla teda na všechny 4, ani se nepraštila. Přitom umí hezky lézt dolu pozadu. Jsem fakt rád, že ji nelká lézt na konferenční stolek a gauč - i když by tot aky hravě dovedla. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 20:43
Reakce na Pinot Noir:

​Za to může ten název. To je tak protivný slovo, že mi to do baráku taky nesmí.

​Haha, já to původně chtěla napsat taky, ale říkala jsem si, že nebudu tak malicherná ... ale panebože, to je tak prisernej název

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 20:46

MP Meri tak mi tomu říkáme kuličkodráha. Ani nevím, jak se to vlastně vyslovuje

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 21:15

Kokoska ano, rufam, ze budu spokojni :)

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 21:15

MPLee na konferenční stolek i na gauč naše dite leze. Ale ona je na sebe hrozne opatrná, i na schodech někdy zkouší napřed rukou, jak je to hluboký. Nebo opatrne nozickou