Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 09:30

DrowRanger jo, podle mě je to z 95% dáno povahou. Určitě to můžeš blbou reakcí zhoršit nebo dobrou vylepšit/zkrátit, ale těžko ovlivníš jestli některé dítě kouše a jiné se valí po zemi.

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 09:54

letfenixa co oči nevidí, ...

Taky už jsem našla schovávačky v polstrovani gauče apod

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 10:10

No ja o Alicinych zachvatoch zlosti radšej ani nehovorím, je to des bes. Dokáže hystercit aj hodinu s takými zvukmi, že to musia počuť aj v susednom okrese. A všetko je problém, od rána do večera. V stredu som už musela riadne predychavat, aby som jej nedala po zadku.

Včera išla do škôlky, to bol taky psychicky oddych bez nej, že až. Dnes už mala problém so školkou a aby som ju tam dostala, sľúbila som prísť pre ňu na obed (išla som k doktorovi totiž a keď som si predstavila, čo ma čaká, kým ju dostanem do auta a odveziem k babke...)

A s tou školkou je to tak, že to je len odporúčanie s tými rodičmi, čo sú doma. Bavila som sa s ucitelkou a povedala, že teraz mávajú v triede max 8 deti, tak v záujme môjho duševného zdravia som ju tam dala. Ale tipujem, že dnes je tam posledný krát, že v pondelok ju tam už nedostanem 

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 10:12
Reakce na Karja:

ziginka Já jsem takhle byla u podobné scény, kdy dítě asi tříleté, matku hodně pokousalo, prostě amok, kousání, rev. To ještě velkamala nekousala, ale v cajku, já jsem taková, že neřeším, ale podívám se jako ostatní:-D spíš jak ty matky reaguji, že se třeba něco přiucim....nicméně kamarádka ta z toho byla hotová, že to přece nejde aby dítě takhle kousalo mámu, jak je to příšerny, že u nich to je tohle naprosto nepřípustný,a že to snad není možný aby takovéhle dítě vzali do skolky......a tradaaa, tejden se s tejden sešel a její tříleté děcko si lehlo v Zoo a udělalo to stejný:-D:-D. Boží mlýny 

​já nechci....... už je pozde, co

Offline tina
6236 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 10:22

Mně zmizely všechny kávové lžičky a nikde nebyly. Děti se rozhodly zjistit, jestli maminka není náhodou princezna. Všechny mi je nacpaly pod prostěradlo. Starší mě ráno pozoroval dost zkoumavým pohledem a pak se zcela nevinně zeptal: "Maminko, jak ses dnes vyspinkala, dorůžova?" Tak jsem se dovtípila a pokračovala ve hře, ale v duchu jsem si myslela něco o pacholkovi. Prý to byl ale nápad naší dvouleťačky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 10:47

tina ale je to hezké

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 11:09

tina  A uhrala jsi to na princeznu?

Offline tina
6236 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 11:17

ziginka největší boj byl, tam ty lžičky nepozorovaně propašovat zpátky, ale povedlo se:) A skučela jsem asi celkem věrohodně...

Offline tina
6236 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 11:20

ziginka zapomněla jsem teda ten dovětek, že na princeznu jsem už asi kapku stará, takže jsem to dotáhla až na královnu

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 11:36

Tabea vidíš,  vlastne 3! Ešte pod vankusmi na gauči!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 11:44

betsey Já furt přemýšlím, kdo to tady tak před půl rokem/rokem psal, ze na dítě ještě nikdy nekricel, bývají to ty ? Já si na to hrozne často vzpomenu (když řvu )

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 11:55

MP Meri :-D:-D. Já tak nerada rvu, já to asi nemám moc v povaze, jenze na ty děti to tak platí, když fakt zařvu takovým tím hnusnym sobě protivným hlasem, kterej jsem vždycky u ségry nesnášela, proč na ty děti tak rve. 

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 11:58

Potrefenáhusa No holky na ty hysteraky trpej víc, ale tak není to nic, co by se nedalo vydržet, jak vidíš na místních zucastnenych. Ono s tou jednou se dokážeš víc přizpůsobit, myslím, že takhle se počet hysteraku může snížit až třeba na třetinu, oproti působení s dalšími sourozenci:-D 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:03

MP Meri jo jo, ja na to myslím furt :) To sa mi nekricalo, keď som ešte netušila, čo to je obdobie vzdoru

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:15

Pred par dny jsem se dozvedela, ze je moje starsi dcera agresivni a ze ma hrozne emocni vykyvy, ze se s tim dana osoba jeste nesetkala. Od te doby mi to hodne vrta v hlave a nejak se mi to nezda... Jako jo, umi byt otravna, nevi kdy prestat s nejakou legrackou, nekdy rve a utoci na nas nebo na malou segru, ale neprijde mi to nijak neumerne veku. Prave naopak, rekla bych, ze uz ten vztek umi mnohem lepe korigovat nez driv. Takze vsem diky za vase zkusenosti

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:20

MP Meri U manzelovych rodicu se nikdy nekrici, to pro me bylo uplne zneveni. U nas byla Sicilie odjakziva. Hlavne tata vlastne krici, i kdyz vubec nekrici (treba kdyz telefonuje). Proste uplny Kodet. A ja jsem o 90%klidnejsi, ale kricim taky strasne casto. Na psa, dite, manzela. Ale ani ne, ze bych byla nastvana, ale proste je to zpusob konverzace. 

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:26

mnum já si z toho srazu pamatuju jeden její křik, jako jo, byla vytrvalá, ale rozhodně nic neobvyklého. A tys tu situaci zvládla úplně s přehledem. Takže jestli jsou to záchvaty v tomto duchu, byla bych v klidu. Daná osoba asi jen měla kliku, že nepotkala živé dítě :) 

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:35

betsey áno veru, ja som sa vtedy tak hanbil a, ako kricim 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:36

žluťásek Díky jako jo, není to úplně dítě pro začátečníky, ale pořád mi to přijde v mezích normy. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:51

letfenixa prosím ta, ja som to nepísala vtedy, aby som sa chválila aká som úžasná a všetci, čo kričia, sa majú ísť hanbiť.

Proste tu vtedy bola o tom debata a ja som napísala ako je to u nas. Ja aj teraz kričím veľmi málo, už som asi taká rezignovana

Ale nie, to je asi mojou povahou, proste to nemám vo zvyku, aj keď vrieska na mňa niekto cudzí (aj keď to už sa veľmi dávno nestalo), reagujem slušne a pokojne. Ale u Alici viem, že tým krikom nič nedocielim, akurát tu bude ešte vacsia scéna. Väčšinou jej proste pokojne oznámim, že ma teraz poriadne štve a odchádzam to rozdychat

Tie jej drobné scény doma, že som jej naložila cestoviny do nesprávneho taniera a podobne, z toho si väčšinou nič nerobím, keď to nepresahuje medze ako v tu stredu napríklad a viem to rýchlo u korigovať. Fakt ma točí jedine to, že nechce chodiť von a keď mi tu reve od únavy druhé dieťa, ktoré už von nutne potrebuje, tak by som ju najradšej obliekla násilím a vyhodila za dvere, ale to viem, že sa mi nepodarí, bo sa bráni ako lev