Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 22:41

Akras co se změnilo v těch 7, že přestal? Jen sám od sebe dospěl nebo jsi vyzkoušela nějakou účinou metodu? 

MPLee příšerka si cucá palec, má teď 3 a kousek,  všechny chytré rady z netu typu odstraňte stresory, neupozorňujte  na to a podobně selhávají. Ale blbě je že má asi kvůli tomu křivou horní jedničku a na palci mozol .  Dřív pomáhalo zalepit jí palec náplastí, teď cucá i přesto,  přes den ještě jakžtakž funguje pak proti okusovani nehtů, ale jen první den po nalakovani, v noci nic.  Už půl roku má svůj dudlik (jako mimino ho odmitala) a snažím se aby když to nemůže vydržet bez cucani ji brala dudlik. Přes den ji vyhrožuji že si palec cucaji jen mimina a mikina se nekoukaji na videa, tak to celkem zabírá. Pro tebe to ale samozřejmě není tato metoda:). 

Mám v plánu spustit o vánočních prázdninách akci přestaň cucat palec.  Koupit na spaní nějaký rukavice co nesunda, pravidelně lakovat,  a prostě uplacet drobnostma a případně i velkyma darama pokud se dokáže ovládnout.  Asi to bude l ničemu, ale aspoň si můžu říct že jsem udělala co šlo. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 22:56

711990 dzizisketa Ráda se o titul podelim, díky  Jako nebejt covidu, tak mě to asi tolik nevytočí, takhle jsem byla fakt trochu hysterická. Neomlouvá mě to, ale co už, no.

Offline DruI
5548 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:06

MPLee Moje si takové denní cucání palce nechala rozmluvit, když s ní začala být trochu řeč a stala se přístupnou logickým argumentům. Ale teda furt si cucá palec při usínání a to odbourat nezvládáme, to bych jí asi musela tu ruku někam přivázat :o(

Online Karja
44413 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:07

MP Meri Já dneska na dceru zaprskala, když mě vytocila! Takže jsem se rozhodla, že budu výhledově dělat to gesto co Ross s Monikou. To je podle mě dobrý, normálně si to zautomatizuju a půjde to ven. Ale jako moje holky jsou fakt nervy drásající, jako samostatne OK, ale ty jejich vzájemný interakce. Jako jasně jsou miloucky, kolikrát se pohladej, daj si pusu, pomáhaj si. Ale ony furt jecej, hystericky jecej, venku se strkaj až ta malá litá na zem na všechny strany, do toho se hádají, ale jelikož ta malá moc ještě nemluví, tak jsou schopné na sebe neustále řvát ,,jojojojojo,, versus ,,nenenenene,,. A jako to jeceni je skutečně nervy drásající, to je asi nejlíp výstižne.  A mě na to okrikovani úplně neposlouchají, samba jo. 

Online continuity
42614 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:42

Karja nesmíš tolik křičet

U nás poslouchají mě. Tatínek je cholerik,z toho něco padá pořád. Já když už zavřu, tak se všichni klidej. 

Online continuity
42614 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:45

MP Meri nejsem rozhodně zastánce bití děti, ale já bych si to tolik nevyčítala. On provokoval, věděl to jistě dobře, co dělá.  tak se mu dostalo ponaučení, že matka má taky jen jedny nervy.

Asi bych si o tom on promluvia a vysvětlila, co se stalo a proč, klidně se i omluvila a přesně jak u Evaeva z toho může být ještě výchovně pozitivní věc.  

Online Karja
44413 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 00:00

continuity Já si myslím, že moc nekricim, až teď. Mně je to protivné a není mi to vlastní. Ale situace mě donutila. Sambo je oprdava furt, ale jako ten má hlas, že šoupu nohama taky. Ony to mají po něm ten dominantní a zvucnej projev:-D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 00:29

Karja Ježiš to píšeš o našich? Majú sa radi, zahrajú sa ale to neustále hasterenie o hračky a krik anooo - nieee, on má buchol - on bum au ..potom tu behajú a robia hasičskú sirénu, starší k tomu pridal ešte audiorozpravky, ktoré musí počúvať na vysokú hlasitosť a vždy jednu dokola, za štyri dni som počula vajce čo šlo na vandrovku snáď tisíckrát. Uaaaa

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 06:09

Posledni dobou pribyva noci, kdy nase mala ma 1,5-2hodinove bdele okno. Obvykle mezi 3.-5. hod. ranni - leze po posteli, stokrat si lehne a zase vstane, stokrat se prisaje, kouka z okna a tak, je ale u toho klidna. Dnes mame rekord, jsme vzhuru od ctyr a nevypada, ze by se chystala usnout a vytunila to i rvanim  pripada mi ze je pretazena, zacalo to s prechodem na jeden denni spanek, kdyz spi pres den jen hodinu. Jenze ji neprinutim aby spala dele, tak vecer kdyz usne pred osmou, je schopna byt v pul 9. svezi a radit do jedenacti

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 06:31

Sairon já myslím, že mu ten palec prostě přestal chutnat  chytl do ruky plyšáka a to mu asi stačilo. A možná mu vadilo, jak mu vypadaly jedničky. Ale v době kolem pěti let by mu nikdo nesejmul otisky prstů - měl ten paleček úplně hladkej :))

Offline Pinot Noir
29742 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 06:40

mnum tohle období měl mladší (nebudu psát, jak dlouho radši), a ještě to bdění kolem třetí, čtvrté završil kakáním, takže rady "dělej, že spíš, a zalehne taky" nebyly k ničemu, vstát a odnést ho z ložnice jsem musela. Nesouviselo to s ničím, takže nevyčítej si nic, přechod na jeden spánek, že ji nepřinutíš atd. Nepřinutíš, no. Držím palce, ať to brzo přejde.

Online Karja
44413 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 07:09

Mrakoplas Jo, tak to mě nevadí hluk při hře, to at si jecej jak chtej. Tohle je takovej nespokojenej jekot vázanej na matku. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 07:23

Pinot Noir no vsak ja na tebe vzpominam kazdou noc, vim, ze to u vas trvalo mesice. Taky vim, ze s tim nic neudelam, zase jedna vec kterou musim prijmout a ktera jednou prejde. Uz to trva u nas tak 2 mesice, akorat predtim to bylo treba jednou za 7-10 noci, nyni je to tak kazda druha- treti noc, nekdy i parkrat za sebou... btw, usnula kolem 6:20 a opet vstala v 7:05

Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 07:45

Pinot Noir tu debatu si pamatuju, taky jak ti tu někdo napsal, ze kakani v noci je zlozvyk...

mnum ty noční bdely okna jsou moc strasny, naše s nima naštěstí teď docela šetří, zato dneska vstala v půl 6 a jede jak motorová myš, nejsem na to zvykla, normalne chrápe do půl 8

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 07:56

Karja no tak to je samozrejme len jeden zo zvukov, tu proste nie je ani chvíľa ticho

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 08:24

continuity Jo, to já praktikuju tak nějak přirozeně, ze na nej mluvím jako na dospelyho (dokonce to ode mě okoukal i sambo, kterej přirozené spis řve, takže jsem rada). Takže jsem se okamžitě omluvila s tím, ze mi ujely nervy, ze jsem to neměla dělat, ale ze nikdo nechce pečivo s jeho bacilama a proto jsem na tom tak trvala a ze se to příště pokusím řešit jinak.

Vypadal, ze to bere, po chvíli premejsleni dokonce navrhnul, ze teda budeme prskat jenom doma, pak to v tomhle duchu vyprávěl tatínkovi ... No snad už se k tomu nebudeme vracet, pachuť rodicovskyho selhání mi trochu zůstala

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 08:24

continuity Jo, to já praktikuju tak nějak přirozeně, ze na nej mluvím jako na dospelyho (dokonce to ode mě okoukal i sambo, kterej přirozené spis řve, takže jsem rada). Takže jsem se okamžitě omluvila s tím, ze mi ujely nervy, ze jsem to neměla dělat, ale ze nikdo nechce pečivo s jeho bacilama a proto jsem na tom tak trvala a ze se to příště pokusím řešit jinak.

Vypadal, ze to bere, po chvíli premejsleni dokonce navrhnul, ze teda budeme prskat jenom doma, pak to v tomhle duchu vyprávěl tatínkovi ... No snad už se k tomu nebudeme vracet, pachuť rodicovskyho selhání mi trochu zůstala

Offline letfenixa
10832 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 08:24

mnum u nás tie bdele okná boli veľmi dlho, do cca 3 rokov. A to sme len ležali,  žiadne hranie sa, akurát keď mal nočný des, tak som ho tušila, kľudne aj viac ako hodinu 

Offline Gatita
8582 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:00

Karja si myslim, ze kricet muzes, jenom to nesmi byt porad. Mne to potvrdila i psycholozka, ze kdyz mi rupnou nervy, muzu klidne obcas jecet a byt za kravu, ze aspon dite vidi, ze i matka ma nejake limity. Ja tedy obcas uplatnuji i fyzickou prevahu, syn ma takove zaseky (rekla bych, ze to ani nemysli nijak zle, ale proste nejak nedava urcite veci) a treba ho musim kazde rano dost drsne obleknout a doslova dostrkat ven. Muz jeste jede ve vysvetlovani, jenze to fakt nikam nevede minuly tyden dvakrat nestihli skolku, protoze se proste neoblikli, a syn mel zbytecne absence.  

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:09

Gatita no moja včera chytila hysak, lebo som jej natrela líca krémom proti chladu. Bolo to teda s jej súhlasom, ale keď už bola natreta, si to rozmyslela. Našťastie už bola komplet oblečená na von, a keďže mi revalo aj druhé dieťa od únavy, tak som ju proste schmatla pod pazuchu a položila do výťahu

Inak ten krem, to je ďalší problém. Alica ma líca úplne dopraskane od mrazu, ale krémovat nie a nie