Kan no asi tak. Kamaradka kupovala 8! ucitelkam nejaky lepsi caj a cokoladu. Ve skolce. Prijde mi to uplne ujety. Za nas se davala kytka akorat tridni ve skole, k vysvedceni. A u oblibenych jsme se treba slozili na konci roku na jeden spolecny darek. Ale rozhodne ne pausalne vsem.
Gatita S nejakym kompromisem pocitam. Ale ne treba poradat mega oslavu s pronajatym salonkem v kavarne. To pry je nova norma, nekde samozrejme. U nas na konci sveta to asi nebude ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Naše školka (soukromá, zřizovatel je sdružení rodičů) napsala letos e-mail, že se předsednictvo rozhodlo dát zaměstnancům 23.12. volno jako bonus k dovolené jako "malé poděkování" za práci ve stízenych podmínkách. Hýbe mi to žlučí ještě po třech týdnech od e-mailu.
Jinak se vybírá 5€ na učitele, dalších 5€ na nepedagogické pracovníky. Učitelů mají třídy minimálně 3, někdy ale uz jsme měli i 5 na částečný úvazky. Vánoce, konec školního roku. Ve třídě dcery jsou ještě ty zástupkyně rodičů tvořivý, takže vymyslí, co kdo ještě doma musí namalovat/vyrobit navíc k peněžnímu příspěvku. ![]()
Jos vis co, vse bude tak, kam budes ochotna zajit. Dokud jsem pracovala, neznala jsem zadneho synova kamarada, a jmena ucitelek se mi pletla. O maskarnim jsem se dozvedela ex post z fotek v mistnim zpravodaji
. Ted jsem trochu zapadla do mistni komunity matek, ono to je i k necemu dobre, kontakty, vypomoc a tak. Oslavu za tisice v pronajatem koutku taky nedelam, ale 3-4 kluky si domu syn pozvat mohl, kdyz po tom tak touzil. Ucitelkam davam malou pozornost na konci roku a pred Vanoci, protoze chci (ja ty zenske zeru) a vubec nevim, jak to resi ostatni, slo o nenapadne predani, tak neverim, ze by to roztocilo spiralu darku z musu.
Já jsem tu ponořená v očkovacím kalendáři a nevím co dřív. Mezi 5. a 6. rokem se přeočkovává Infarix, druhá dávka Priorixu. Chceme nechat očkovat i proti Covidu, ale nevím v jakém pořadí.
Pořád si nejsem jistá s planými neštovicemi.
Jak to máte promyšlené s vašimi podobně starými dětmi? mnum Mohučanka dynda Pinot Noir
Garfie Ale to je krásna myšlienka! U nás to nebýva také vyhrotene, tato aj keď chce ráno pomôcť synovi, je odohnany, že len mama. A tie tielka naopak rieši hlavne babka. Mne je to jedno, musíme z domu vypadnúť do 7.
žluťásek já nic nepovinného neočkuju, o covidu jsem se ještě nerozhodla. Po Vánocích budu řešit klíšťovku.
žluťásek me ses sice neptala, ale ockuju podle toho, jak mi poradi doktorka. Ona vi, jak moc muzes s kterym preockovanim pockat v pripade kolize s jinym, kolem 5.roku se nam to taky nakupilo, a to mame jen povinna ockovani + jedno nepovinne extra. Covid v soucasne situaci davat nebudem.
continuity
Dneska je Den zapomenutých lahvi!
Jinak co do školních tvořivých akcí na poslední chvíli, zrovna to tady řeším online s naší japonskou učitelkou. Přeposlala mi žádost ze školy, děti mají na pátek donést plastelínu a "zelené větvičky, které se dají koupit v hobby marketu". Ona je nemocná, chtěla nakoupit online, ovšem netuší, co jsou to "zelené větvičky", v zoufalství mi přeposlala stránku z heureky (většinou tapety, ehm).
Karja naše školka to taky nepřehání. Divadélka a výlety jsme zaplatili na začátku roku najednou (akorát ti nic nevrátí, když je syn nemocný) a jednou byly masky vítané (to jsem vytáhla že sklepa) a jednou ten čert, což spousta rodičů vyřešila rohy a černým oblečením. Dárečky k Vánocům jsme měli připravené pro dvě paní učitelky, akorát syn je nemocný, tak to dostanou až na nový rok:)
žluťásek plánuji se také domluvit s obvodní lékařkou. Ty dvě povinné neřeším, tam je jasné, že naočkujeme, jedno s pětiletou prohlídkou a druhé třeba o měsíc později... Ptala jsem se v ordinaci na Priorix Tetra (spalničky, zarděnky, příušnice, neštovice), ta vakcína prý není dostupná. S neštovicemi počkám do zahájení školní docházky, pokud je do té doby nedostane, asi jí to nechám píchnout samostatně, aby neměla kvůli neštovicím měsíční absenci ze školy a vyhla se případnému komplikovanému průběhu. Ad Covid: 5. narozeniny bude mít koncem března, to očekávám, že bude končit vlna a před létem jí očkovat nejspíš nenechám, ale uvidíme, jaká bude situace. Asi počkáme do začátku podzimu, pokud by se to opět zvedalo, tak jí dám vakcínu proti Covidu v tu dobu, také možná bude nějaká cílenější proti některé mutaci...
Garfie prosím tě, zelené vetvičky je chvojí?
Tomu bych nerozuměla ani já! hlavně tomu, proč mám chodit do hobby marketu, když to mívají spíš v květinářství.
Uf, ještě že my už teď máme na pár roků s očkováním pokoj. Ale od příštího roku začne školka.
A dneska ráno se Rosťa v šest posadil na posteli, prohlásil "ještě budu spinkat", lehl si na mě a pak spal do sedmi, tak to mě potěšilo.
continuity Já to pochopila tak, že chvojí nebo něco podobného. Poradila jsem jí, ať pošle Haruku do květinářství nebo do parku s nůžkama.
Nebo ať poprosí spřátelené rodiče, že jim to pak proplatí a v případě, že všechno selže, obstarám jí to ve čtvrtek večer já. Mně spíš pobavilo, jak sedí u netu a doufá, že jí dojdou zelené větve tak, aby je v pátek mohla vzít do školy.
Já takové věci ze školy vůbec neznám, všechno se hradí z předem vybraných peněz a když je náhodou nějaká větší akce (teď třeba dělali v družině nějaké speciální pískované obrazy), zeptají se předem, kdo chce, vyberou peníze a materiál zajistí družina.
Garfie mě to přijde ideální řešit to hromadně za celou školu. Vždyť ta škola to i nakoupí levněji, všichni mají přesně to, co chtěli...
Evaeva No přesně!
Hlavně dnes v době eshopů to stačí naklikat, není potřeba se nikam vláčet. Naposled jsem takto sháněla speciální sešit na Němčinu. Bylo to nějake zvláštní vydání, k té knize existovaly asi tři jiné, no peklo. Měli to asi v pátém eshopu. Dítě zoufale.
Garfie U nás ve škole to naštěstí funguje stejně. Vybere se určitá suma a z té se pak proplácí kde co. K dokonalosti to dotáhla bývalá třídní staršího, ta měla v té částce započítané i sešity, obaly, pastelky, atd. Fakt jsme nemuseli hnout ani prstem.
Nič zo spomenutého skolkoveho neriešim, žiadne návštevy, karnevaly, syn je v škôlke minimálne, dnes tam chcem ísť vianočné fotky prebrať. Očkovanie odložené kvôli chorobám. Proti kliestom s som ho chcela zaočkovať, ale keďže sú to tri dávky, neviem ako to pomedzi choroby dať. A hlavne som mŕtva z roboty a vôbec si neviem predstaviť mať pracovnú dobu do 16, 17.
žluťásek já to mám stejně jako mnum
(a jsem za to moc ráda, protože mnum je odborník, pokud se nepletu, zatímco já jsem absolutní medicínský laik, skoro až analfabet).
Pro mě má povinné přeočkování absolutní přednost, mojí dceři bude 5 jen o pár dní později než dceři mnum. S neštovicemi chci taky ještě počkat, stejně jako s covidem. Počítám, že léto bude v pohodě a že před podzimem se poradím s doktory. Kdyby to tak nebylo, poradím se dřív, stejně budu u doktorky často na kontrole s miminem. Uvažovala jsem o klíšťovce, ale letos to nechám být. Dcera klíšťatům dosud moc nevoněla a venku ji často mažu a stříkám. Kdyby je příští začala sbírat nějak víc, začnu to řešit, letos si na ní klíště nepamatuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY