Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:14
Reakce na Garfie:

A já si vždycky vzpomenu na jednoho spřáteleného dětského psychologa, který říká, že máma je náruč a otec je příprava na život v plné jeho surovosti.  Docela mi tato teorie pomáhá muže nepřizabít. 

​Jezis, dekuju

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:15

Sairon

No o minulém Halloweenu bylo ve školce na nástěnce: Budeme slavit Halloween. Takže všechny holčičky toho dne přišly převlečené za čarodejnice, většinou v šatičkách s vlečkou z černého tylu a ve špičatých klouboucích, zatímco já v šatně pro dceru vyškrabala z batohu čelenku s dýněmi, kterou jsem tam náhodou měla

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:21

Pinot Noir U nás taky, manžel byl na výchovu strašněj měkejš, disciplínu, drezůru a pravidla jsem mladýmu vždycky zaváděla já. Na výchově jsme se ale shodli vždy, když bylo něco, co by syn dělat neměl, tak jsme to po něm vyžadovali oba. Tak jak se kamarádka s mužem hádá o výchovu dvojčat do teď, jsem vůbec nezažila. Matka řekla, já s tím souhlasím a čau. Já byla děsnej ras.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:22

dzizisketa a nejsmutnější na tom je, že já byla na sebe celkem pyšná, jal jsem hezky vymyslela

Garfie jo na fotky se dost těším

Mohučanka

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:24

Sairon já nedávno vyráběla masku čerta. Mě to teda baví, ale dozvěděla jsem se to dva dny předem. Čerta hravě spravilo tatínkovo staré tričko patřičně roztrhané, akorát ocas jsem musela ušít. Ale kdyby syn chtěl jít za anděla, tak toho bych akorát vytáhla z krabice, toho máme:)

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:28

Muz vecer uklidil starsi lego, co mela na policce, a ja mu jen oznamila ze az bude rano jecet, ze ji tam ma s plnou paradou. Pry proc by jecela, ze si ani nevsimne. Takze pri prvnim jecaku kdo mi uklidil to lego jsem ji jen nasmerovala za tatinkem... 

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:29

Rana jsou u nas naslapovani mezi vejci, sebemensi zadrhel a uz je to velky spatny, takze jsem nevidela jediny duvod proc bych to s ni mela resit ja:) 

Offline continuity
43661 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:34

Sairon

V klidu, prostěradlo mi připomnělo, jak byly děti na maškarním za ducha. Nejdřív jedna a pak si to pro velký úspěch vyžádala i ta druhá.

Matka jsi lepší, páč si to prostěradlo obětovala, na tom našem jsou dva pidiotvory pro oči a dal ho nosíme do sauny. 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:37

rasaNori uklidit lego!!

Já se fakt děsím, co bude, až začne škola. Je to blbost, děsit se dopředu, ale u nás je problém vstát tak, aby se z domu odcházelo 8:15. A to máme jedno dítě, tj. kdo jede do školky, stará se o sebe, kdo pracuje doma, vypravuje dítě. Začne to dítě vůbec někdy spolupracovat?

Online Tabea
8306 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:37

Mohučanka jsi dobrej prepper

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:37

rasaNori muž teď nedávno poprvé vezl příšerku ráno di školky, anižbych mu pomáhala s vypravovanim a moje instrukce pak shrnul jako  "nic po ní nechtěj,  ve všem jí vyhov a chovej se tak ať ji nenaseres, nebo nedjedete "

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:39

Tabea spíš uklízím v batohu jenom zřídka

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:40

Mohučanka muž se synem vyrážejí před osmou, ale já jsem často ještě v pyžamu. Školu podle mě nikdy nestihneme:)

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:47

Sairon Kamaradka ma dite ve skolce a taky se "ocekava", ze deti budou mit profi kostym na kazdou akci. Ze budou delat ruzne projekty doma s rodici..Parkrat to neresila a pry to uplne nejde. Stejne jako darky ucitelkam! nebo poradani oslav pro ostatni deti. Pro me je to desna predstava. Ja na nic z toho vubec nejsem a je mi to az z duse protivne. 

Offline continuity
43661 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:53
Reakce na Sairon:

"nic po ní nechtěj,  ve všem jí vyhov a chovej se tak ať ji nenaseres, nebo nedjedete "

To je přesné!

Pokud vás to utěší, věkem se to fakt zlepší, ale mladší dítě je nenaložené úplně každé ráno. Jedině, že prax dělá mistra a už jede na poloautomat. Dnes zas nechala doma láhev s vodou. 

Offline Gatita
8707 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:55

Garfie jo, ja to pochopila. Ale teda tohle "otuzovani" si taky muzu pripsat k dobru ja. Nosit tri druhy svacin, piti, kremy a nahradni obleceni mi neni moc vlastni, naucila jsem se to pod vlivem mistnich spolumatek az ted, na druhe materske. A starsi syn je diky tomuto lemplovstvi (ktere mi, na rozdil od prisnosti a hrube sily, vlastni je) pomerne odolny:) Jinak mame role opravdu trochu otocene, jsem ta, kdo nechava starsiho syna vyzrat si nasledky, zatimco muz je ten utesitel.

Offline Karja
44957 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:58

Jos My nic takového kromě ,,dejte 50Kc na divadlo, 3OKc na výrobek,50Kc na zvířata.....,,  nedelame a řekla bych, že ta školka je fakt aktivní, jsem moc spokojená. Vyhodis tam dítě a pár drobaku a máš program bez tvého přičinění;-). 

Offline Gatita
8707 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 11:09

Sairon

Jos

Syn maskarni nesnasi, tak chodi jako jediny bez masky. Ja se parkrat vybicovala a neco nachystala, ale nosil si to cely den v igelitce... Me tyhle veci nejsou blizke a nastesti nase skolka zapojeni rodicu vyzaduje jen velmi vlazne. I tak uz jsem ale chystala kostym a vyrabela se synem jakysi vytvor z podzimnich prirodnin do souteze, ale fakt asi tak 3x za ctyri roky dochazky. Oslavy a navstevy deti ze skolky taky nemam rada, mne to uplne vysava, ale obcas to podstupuju. Ted kazdy tyden, ale jelikoz se mi z toho mumraje, kakajicich mladsich sourozencu, vyrabeni vafli, zadupanych krupek a kriku chce regulerne brecet, tak tento tyden neberu telefony a syna vyzvedavam v dobe, kdy si myslim, ze tam nebude nikdo cihatSynovi je sest a je to pro nej dulezite, tak jak jsem ted na te druhe materske, tak mu to dopravam. Casem uvidis, treba se taky k nejakemu kompromisu uchylis. 

Online brrr
12392 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 11:12

Sairon Mi kdysi ušila babička plášť na táborovou hru a ten používám, při každé možné příležitosti - maškarák, sv. Václav, hobit, Tři králové,.... Pak vlastníme jednu černou silonku nacpanou vatou a našitou k černým teplákům - čert, pár vystřihnutých papírových křidélek polepených vatou - anděl, cícha ze starého polštáře s dvěmi vystřihnutými otvory - duch. Vydržela jsem s tím celou školku a v zásadě i teď ten nižší stupeň. Takže myslím, že nemusíš mít obavy, je nás víc

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 11:13

Jos Ty dárečky učitelkám. Nemám problém udělat na konci školního roku kytku učitelce, ale tady se rozmohl takovej nešvar, že děti nosí kytku nejen paní učitelce, ale i paní co pomáhá se svačinkama a taky kuchařkám. Takže za pultem poslouchám nářky matek, kolik to stojí, stejně toho dostanou hodně a ještě dvě do kuchyně. Vždycky jim říkám ať to teda nedělají, jenže to zase né, protože to budou mít všechny děti a náš by se cítil blbě. Letos v září už jsem taky vázala kytičky pro paní učitelky. Proč to ty matky zavádí? Kam se to bude až posouvat? A má to cenu, když je to s odporem?