Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2021 14:11

letfenixa no my se chystáme na očkování bexerem už od začátku října, tak po vánocích to snad vyjde. Jinak mě docela mrzí, že syn prakticky vynechal celý advent, dozvídá se tam spoustu zajímavých informací o tradicích, běhu roku,... a tenhle týden měli hned tři akce (to jsou jediné dny, kdy syn chodí do školky nadšeně). Pořád doufám, že už se ty rýmy zlomí, ale teď to spíš vypadá na lockdown kvůli omikronu:(

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 14:11

Děkuju za odpovědi, zatím uvažuji stejně, nejdřív preockovat povinné a pak až další. Uvidíme v únoru, jestli nebude nějaká drsná pátá vlna

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2021 14:13

mnum Mohučanka a co se očkuje v pěti letech? Resp. co můžeme naočkovat třeba už v létě před pátými narozeninami? Když vidím tu nemocnost, tak abysme to zvládli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2021 14:14

žluťásek covid se dá naočkovat třeba už 14 dní od jiného očkování. Já jsem taky zastánce spíš delších odestupů, ale kdyby bylo nejhůř...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 14:42

Garfie Zelený větve koupíš tam, kde teď prodávají vánoční stromky. My to teda v květinách neprodáváme, máme pro dekorování celej balík z velkoobchodu.

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 14:44

Kan No tak tam asi nemocná Japonka svoji malou dceru samotnou nepošle. :-) 

Online continuity
43114 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 14:52

Kan u nás mají větve ve všech květinářstvích kolem, za zkoušku to určitě stojí. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 14:56

Evaeva Druhá dávka MMR (Priorix - spalničky, zarděnky, příušnice) vakcíny (živá, první dávka se podává po 14. měsíci věku). 

Také proti záškrtu, tetanu a černému kašli (Adacel, je to booster proti polovině nemocí, proti kterým se očkuje hexavakcínou). 

Očkuje se mezi 5.-6. rokem, takže před 5. narozeninami to myslím nepíchnou (nevím to jistě, ale  předpokládám, že by byl problém to vykázat pojišťovně) , ale můžeš počkat na jaro/léto před 6. narozeninami. 

Jinak ale chodila sem i přímo praktická lékařka pro děti, nevím, Resch ? Nebo jsem mimo? Ta bude lepší zdroj informací než já, která to mám jen načtené. 

Offline Pinot Noir
29878 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 15:00

Kan tady mají větve teda v každém květinářství

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2021 15:11

mnum díky, takhle mi to úplně stačí. (A stejně to zase zapomenu;)) Můžu být v klidu a když to nevyjde přes zimu, naočkuje se další jaro. Ještě popřemýšlelím o té klíšťovce. Zatím ani jeden neměl ani jedno klíště, ale zase na druhou stranu určitě to nejsou typy, co by se drželi jen na chodníku:)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 15:20

Evaeva já si k tomu očkování mezi 5. a 6. rokem pamatuju akorát "je to důležitý" Možná mi teď i utkví, že je to vlastně MMR a hexa, když to mnum tak hezky popsala

Offline Pinot Noir
29878 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 15:23

mnum Mohučanka teď jsem teda zmatená. Kolik těch povinných je v pěti letech? Ríša dostal na pětileté kontrole injekci, o které sestra mluvila jako o tetanu, že bychom měli přijít na něco dalšího, nikdo neříkal.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 15:36

Pinot Noir tady ockovaci kalendar deti, mezi 5.-6. rokem 2 vakciny. Tetanus ( spolu se zaskrtem a cernym kaslem) dostal, pak by mel dostat jeste tu proti spalnickam a spol,

Offline Pinot Noir
29878 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 15:56

mnum díky moc. Taky by to mohla doktorka říct, hergot. Vím, že bych se měla zajímat, ale nějak jsem předpokládala, že na povinná očkování upozorní. Kdybych to tu nečetla, ukážeme se tam zase až za dva roky.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 15:58

Pinot Noir treba ma system, ze si pacienty na to zve. Ale rict mohla

Offline Gatita
8622 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 16:01

Pinot Noir ona by ti pravdepodobne zavolala. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 16:11

Pinot Noir asi by zavolala, ale říct ti to stejně mohla. Já nemám moc ráda, když doktor automaticky předpokládá, že mám vygoogleno...protože zrovna já teda nemám.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 16:31

Dneska se uz pozvanky na ockovani neposilaj?

Offline Pinot Noir
29878 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 16:35
Reakce na moora:

Dneska se uz pozvanky na ockovani neposilaj?

​Nevím, protože zatím všechna očkování proběhla při preventivních prohlídkách.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 16:41

žluťásek 

Já dám přednost I a P, aby měl syn pokryté to hlavní a dál se uvidí. Proti covidu jsme si právě asi pořídili covid , takže budu počítat s vlastními protilátkami a nechala bych ho bodnout třeba na konci prázdnin, než půjdou oba do jámy lvové.