Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:11

žluťásek díky za tipy. Koukala jsem, že zrovna naše pobočka má prezenčně Spící královny. Pro malého toho opravdu moc není, myslela jsem spíš pro staršího.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:17

žluťásek poslala jsem žádost, díky! Mě stejně zajímají tipy pro menší děti, syn je o den mladší než housátko. Teď jsme byli dva týdny v izolaci, zavření v bytě, tak jsem se nějak vyčerpala. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:20

Evaeva ty královny myslím pro O. Budou ještě trochu těžké, jestli doteď nehral moc. Ale můžete hrát ze začátku s otevřenýma kartama a myslím že to rychle probere. A dá se to zjednodušit že se hraje bez sčítání.

Nebo Piratatak je bezva, jednoduchá karetka, ve 4 letech úplně akorát. Stavíš lodě, syslis peníze, kupuješ kusy lodi od protihráčů, občas tě okradou piráti. Dá se dětem trochu nadrzovat, že jim nevyhazujes jejich potřebný karty, ale necháš si je v ruce nez si je od tebe budou moct koupit. Naopak s velkýma dětma se to dá hrát drsňácky a vzájemně si škodit :)

A co máme hodně rádi je Moje zlato, bezva rychlá kostková hra, taky s pirátskou tématikou. Odemykas truhly s poklady a nakládáš je do lodí, k obojím musíš naházet správné symboly na kostce.

(ale jestli si ji rezervujete z knihovny, budeme ji muset vrátit, sakra :-))) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:42

žluťásek zkusím to nezapomenout a asi něco z toho vyzkouším

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:45

žluťásek to moje zlato vypadá dobře

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:05

Evaeva žluťásek ty Mlsné myšky jsme měli z knihovny půjčené nedávno a moc to dcerku bavilo, už jame ale museli vrátit. děkuji za tip jak na hru, tak na rezervaci v knihovně, mne by to nenapadlo

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:07

Opožděně přeju všem krásný zbytek svátků! Bylo to náročné, ale krásné. Malá má zásobu hraček na celý další rok, našlo se i pár překvapení. Například zpívající hadrové panenky - 2 stejné od jedné rodiny  Tak hlavně, že mám k narozeninám ve skříni tu pěknou látkovou od Lilliputiens   Ale jinak to bylo moc fajn a malá už teď vypadala, že si to užívá. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:11

INCOM1 pokud tě zajímají další tipy, tak mne se ještě moc na ty aktivity s dětmi líbil blog Kámen úrazu (nyní se jmenuje jinak - Hravě s dětmi tuším?), už u starší dcerky jsme se tam v některých aktivitách inspirovala. Líbilo se mi, že hodně používala na výrobu běžně dostupné věci a nemusel človek před každou hrou nejdřív vykoupit půlku papírnictví nebo obchodu s kreativními potřebami  pak se mi ještě na ig líbí Kartonová máma ( i když nakonec mám po sledování těchto typů účtů pocit, že své děti vůbec nerozvíjím a rostou jak dříví v lese )

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:13

Potrefenáhusa já už týden hledám Den a noc jsem zvědavá kdy a kde to vyskočí 

betsey příšerku to taky neba a já tím trpím,  dost mě navnadil žluťásek jak se dá i s malými dětmi hrát a ono nic.  U toho ovocneho sadu  vždy začne tu vránu tím ovocem krmit,  protože má chudinka určitě hlad

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:16

mnum jo, Hanku kámen úrazu mám taky moc ráda, Kartonovou mámu taky sleduju. Mají bezva nápady. A profil Učitel ze školky. Ten pan učitel na mě působí trochu samolibě, ale dělá s dětma fajn věci :) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:21

MPLee ta fotka před oknem je moc krásná

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:23

žluťásek Piratatak a mlsne myšky na tvoje odporučenie máme a super, Piratatak sme teraz cez Vianoce hrali aj s neterou a synovcom (7 a 9) a ich to bavilo tiež

Teraz som ešte staršiemu kúpila od Mindoku Červenú čiapočku, Prasiatka ho veľmi bavili ale už je to preňho ľahké. Ešte mám v skrini do zásoby Kulišaka.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:30

žluťásek dík za doplnění, prozkoumám toho učitele  já těch profilů sleduji více, moc se mi líbí různé sensorické aktivity pro děti, ale tam mám právě pocit, že ti lidé (aby to vypadalo fotogenicky) musí mít strašně moc různých typů věcí a pomůcek v různých provedeních. Třeba profil Sensorické hraní pro děti - nádhera, určitě bych chtěla jako dítě mít takovou mámu, ale jako dospělák nechápu, jak může někdo vlastnit tolik hraček a pomůcek a až mě to skoro děsí... (možná to ale vnímám přehnaně, každý máme tu míru, čeho je akorát, a čeho už moc, jinde)

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:47

mnum já jako guilty pleasure sleduju několik profilů, kde mě ty matky vlastně až štvou, že mají doma obří hernu plnou všeho zboží od grimms a hedvábný šátky v barvách duhy a ručně vyřezávaný dřevěný zvířátka a vzbuzujou ve svých sledujících pocit, že tohle hraní je něco víc. Že abys děti dobře rozvíjela, je potřeba k tomu mít duhu a dvacet kilo nelakovaných kostek a tři tucty duhových paňáčků bez obličeje... A přiznám se, že konkrétně těm, co sleduju já, to nevěřím.

Nevěřím, že doma mají jen tohle a děti si vydrží hodiny hrát s šátkama. Protože ty stavby, co tam fotí, rozhodně nezvládne to dítě samo a přijde mi to hodně na sílu a na efekt.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:49

mnum Bože já na to neměla koukat, zas mě chytá moje oblíbená panika že s těch mých dětí nikdy nic nebude

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:01

Mrakoplas starší dostal ty Zámecké schody a baví ho to moc. Zvládá dokonce i varianty pro starší děti.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:12

žluťásek taky se tam chodim kochat a dekuji, ze mi potvrzujes muj dojem, taky mi to pripada neverohodne  tady mame jeden oblibeny obchudek s detskymi vecmi, jak obleceni a hracky od ceskych tvurcu, tak detsky sekac, jehoz soucasti je i hernicka, kde so prave deti muzou vyzkouset ruzne hracky ktere tam prodavaji. Snaha je tam o udrzitelnost, lokalnost, rozvoj kreativity u deti... no a co je tam jedna z nejoblibenejsich hracek? Plastovy tlacitkovy mobil s ruznymi zvuky, ktery tam snad nejak zakaznik zapomnel  moje dcerka jednu dobu hned pote, co jsme tam vtoupili, sla ten mobil hledat a nejake drevene stavebnice vesele ignorovala

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:14

Mrakoplas Evaeva mnum ještě moc doporučuju hru Tajná výprava čarodějů, ta se mi fakt moc líbí a baví mě taky. Navíc v ní má syn navrch, protože je potřeba zapamatovat si rozmístění herních žetonů na ploše a já jsem dost mimo, takže má radost, že mi může napovídat zas někdy on. Hra je kooperativní, já je mám teda s dětmi moc ráda. Zvlášť když hraje víc dětí různého věku, tak se síly pěkně rozloží.

Z Kulišáka je syn dost nadšený a jeho 7letý bratranec byl z té hry úplně v tranzu. Jsem se bála, že se bude nudit, že je to hra pro mrňata a on úplně pištěl nadšením

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:15

Sairon bud v klidu, z mych deti taky ne V 90% pripadu totiz zustane u toho koukani na profil s tim, ze mozna nekdy bychom to mohli zkusit...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:15

Evaeva ja som myslela, že na tie Zámocké schody bude už veľký . Aj tá červená čiapočka je tak na hrane, že som mu ju mala dať o rok skôr (ale nejak nebolo kedy, furt mal kopec darčekov)