Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:25

Pinot Noir no a to si vem, že když já už hledám zasantroceny nákrčník, tak ten šuflík u toho uklidím. Muž to rozhrabe, že už nejde ani zavřít.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:25

continuity mne v tomto hrozne pomohol vysávaci robot. Vždy ho púšťame po opustení domu, každý deň (aj to je u nás malo). Takže ma to donúti čo najviac upratať (aj keď to dakedy znamená nahádzať veci na posteľ:))) Ja totiž neznášam vrátiť sa po výlete/dovolenke domov zdrbana z cesty, s milión kuframi na vyloženie a pranie do bordelu doma. To by som dostala regulérnu depku. Inak mi doma bordel až tak nevadí, už som otupela :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:27

continuity no já vytírám o něco častěji, ale ne o mocod Vánoc tak jednou

Vstupní chodba je u nás špinavý prostor, tam uklízím fakt sporadicky, s kočárkem, koly, boby a podobně to nemá cenu. My máme odkoupený kus domovní chodby, tak to můžeme mít tak, protože tam se chodí jen při odchodu.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:27

Jos jj, to je taky pravda, to je jak s oknama. Když to člověk umyje, je to znát tak tři dny, maximálně měsíc. Pak už je to jedno. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:28

Já teda mám dvě kamarádky posedlé úklidem nebo možná než tou činnosti spíš tím výsledným stavem. Jedna k nám ani nechodí a myslím si, že fakt kvůli tomu, že je jí tady z toho soufl! No to je taky hroznej extrém toto. Ale jako obě dvě to řeknou, že jsou magoři ale stejně dvě hodiny denně něco surujou. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:30

Tak my jsme asi extra prasata. Já vytiram tak jednou týdně minimálně. Třeba chodbu a předsíň obden, kuchyň dvakrát týdně. A jako fakt je to vidět hrozně ten binec, ale zas nemáme ten robovysavač, to všichni říkají že se pak nutnost vytírat hodně sníží. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:30

Mrakoplas no mě přijde, že když do bytu po návratu vyskládáme tu miliardu věcí, je úplně jedno, jak uklizeno bylo před tím

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:30

Evaeva Mýy to máme podobně, máme za dveřmi takovou chodbičku pro tři byty. Uklízí tam paní, které platíme za úklid celého domu, já maximálně v neděli vyhodím boty na botník. Vůbec tam tím pádem nechodím, jen když jdu pryč. 

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:31

Jsem teda chlap, taky necítím potřebu vytírat a luxovat preventivně, prach bych utírala až když bych ho viděla a nádobí počká

Sestra jednou řekla ve škole že se u nás prach neutírá a pak se mamky ostatní matky opatrně ptaly, jak to je. My jsme totiž žádný otevřený police a tak neměli nebo jsem to neregistrovala a fakt jsem nikdy mamku s utírat prach neviděla

A traduje se, že dokud můj táta bydlel sám, měl jen 2 hrnce, v jednom vařil psovi a v druhém ohříval pechovky pro sebe. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:32

Prosím vás a že tak prerušim túto našu večnú tému. Ti, čo mali vaše deti omikron, ako im začali prve priznaky? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:34

Evaeva no ja to práve vykladam rovno na miesta kam to patrí, takže do hodiny/Max dvoch nám upratané aj s kuframi (až na tú obrovskú kopu prádla teda :))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:34

Karja to bude spíš barvou podlahy, na té naší není skoro nic vidět, akorát v koupelně máme nepraktickou dlažbu. A nejlepší je dlažba v té vstupní chodbě, to když vytřu, tak koukám, co všechno nebyl dekor, ale bordel

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:35

Karja my teda taky nemáme naklizeno, to je asi důvod proč můžou tepláky v 1+1 zmizet na několik dnů (zatím). A se skříní si mi připomněla, že dnes vytáhl z komínku svých kalhot ve skříni moji sportovní podprsenku a tvářil se skoro uraženě, že tam je. No prostě už si brousím lopatu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:37

Mrakoplas hned z kufru auta to přeci neuklízíš do skřínímusíš to položit do chodby (kam se to nevejde) a dál do bytu. A ano někdo to pak hned uklidí, já akorát prádlo a jídlo, zbytek dělám postupně, protože já to vyloženě nesnáším. V létě spoustu věcí ani nevybaluju, když je za týden dva zase budeme balit.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:40

Mrakoplas přesně, když se vrátím z dovolené, tak než muž zajede s autem do garáže a vyloží tam lyže nebo stan, tak já mám vybaleno. Kdysi tady byla diskuze, jak někdo ty kufry týden překračuje, tak to by mě mrsklo, jednak na to nemám v bytě místo, druhak jsme furt někde, takže bych pořád měla v předsíni nějaké tašky. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:40

continuity Okna jsme prvni tri roky nemyli, pak se vymenila skla . Od te doby jsem par oken umyla, ale jsou snad opatlanejsi nez kdybych to nedelala. Ale my mame nevim, kolem 40 oken, proste barak jak blazen a nektere mistnosti ani nenavstevuju

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:42

Evaeva no jako jasne, sambo to nanosi do predsiene a ja hneď vykladam. A za chvíľu je čisto (no, čisto tu asi nebude nikdy ale chápeme sa :)). Ja to tiež neznášam, preto to robím hneď nech mám od toho pokoj. Kedysi za slobodna a bezdetna som obchádzala kufor aj týždeň :)

A podlahu umývam väčšinou vtedy, ak má prísť nejaká návšteva, čo teraz v covid dobe nie je moc často ehm. To isté prach. Keď si spomeniem ako som pri jednom dieťati každý týždeň vysavala prach, haha, to už ma prešlo. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:43

Jos

Az bude nejhůř, zřidíš si tam penzión. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:44

continuity no zrovna som to písala :) Keď som mala 68m2 len pre seba, rada som si kufor zapreskakovala, teraz si to ušetrím :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:49

Mrakoplas aha, no já jsem mistr ve vytěsňování, takže mě to štve, jen když jdu zrovna okolo. Já se obvykle těším, až sebou plácnu na gauč a děti pořád něco chtějí, muž jde uklidit auto do garáže. Pro mě je ideální přijet až na večeři, pak odlifrovat děti přes vanu do postele a kromě vybalení jídla a puštění pračky už nedělat nic.