Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:29

continuity Já s tebou souhlasím, řešením je to nedělat. Možná bych ještě hodila na papír, co je třeba dělat (společně) a někam to vyvěsila. V těch chvílích nějakých indispozic, bych ho normálně požádala, že je potřeba vyluxovat, ale já už mám dneska dost. To ale nevyřeší nastavení v normálním provozu.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:29

Ja obcas vypenim, ze delat sluzku trem a psovi je pekne na houby, vetsinou se porafeme, vyslechnu si jak nepracuju a jsem na materske (krasne se mu v tu chvili hodi, ze zapomene ze pracuju vlastne porad, materska nematerska) a tim me teda nasere jeste vic. Ale reseni to vlastne nema, me vetsinu casu nase delba prace vyhovuje, jen bych ocenila, kdyz vyskladam mycku, ze ten talir s priborem do ni taky da, a ne ze ho mrskne na linku s argumentem, ze ho jeste pouzije. Cimz si teda stezuju, ze jak je proti mycce a susicce zaujatej, tak uz me nebavi mu vyvracet jeho dementni argumenty, a proste mu to odkyvu, pripadne dodam, ze jestli chce myt nadobi v ruce, his choice, ale me at do toho netaha. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:32

Karja no presne, ja v tom cely den byt nechci. A najist se s detmi  taky potrebuju dobre, bylo by to tak easy, kdybychom nebyli rozcapeni a stacil nam k obedu rohlik. 

A taky mate v kuchyni bermudsky trojuhelnik? Takovej, co funguje obracene, ze veci nemizej, ale naopak se tam objevujou? Nez jdu s detmi po obede ven, tak uklidim nadobi a umyju linku. A za hodinu se vratim a na lince je pet hrnku od kafe, rozpatlany syr a drobky

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:33

Karja ja byla s malou ted tyden u nasich. A po prijezdu domu na me cekalo v kuchyni spinave nadobi, ktere tam bylo, uz kdyz jsme odjizdely. Pry "ja do kuchyne vubec nechodil, zivil jsme se tatrankama a sunkou. Ani nevim, ze tam bylo nejaky spinavy nadobi, tak to tam zustalo zakonzervovany". Pochybuju, ze si vsimne, ze je treba umyt umyvadlo v koupelne nebo vysat koberec v obyvaku. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:33

Karja

Je třeba vydávat přesné pokyny!

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:36

Zuzuli No přesně, ale u vás by asi pomohly třeba ty vzkazy? Že bys mu prostě psala na papírek co je potřeba udělat? Nebo mu to říct, že prostě denně si dá ten dvacetiminutovej tricetiminutej rajón a bude všechno hotovo? Ten je asi jen neduvtipnej;-) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:36

Zuzuli v takových případech podle mě fakt jedině se dohodnout, co bude dělat kdo a v jaké frekvenci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:38

Gatita tak takový prostor mám na mém stole (ale dneska jsem si ho uklidila) a vůbec na všech vodorovných plochách

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:42

A taky když se vypravujete někam tak ten váš začne dělat něco úplně jinýho? Řekne se, že za půl hodiny jdeme někam, já se převleču, podle potřeby upravím, dohlídnu na děti atd. a on 10 minut před plánovaným odchodem jakože aby využil čas začne umývat koupelnu/mazat panty/cokoliv jiného a tváří se jako by se bez toho nedalo odejít?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:47

Vydržte, je to jenom období!

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:52

Zuzuli 

Já jsem vytočená do vrtule. Protože když jsem uspávala, tak zmizel ven. Všude zhasl a vypadl, nevím kam, s kým,na jak dlouho... Jako nechápu, kdo ho naučil takhle spory neřešit. Hlavně že furt mele o tom, jak se jeho tatínek o ně krásně staral, sice měl dvě práce a byl hodně pryč, aby je uživil, ale jinak byl prostě skvělý, zato prý jeho maminka je hrozně líná... Už kolikrát jsem měla chuť na něj zarvatz, ať si laskavě uvědomí, že on je rozhodně podobnější matce (já rozhodně nemám nic proti tchýni ani tchánovi, naopak je mám oba ráda a jsem ráda, že si Roštu na víkend někdy vezmou). Ale já mám taky máslo na hlavě, jsem feministka a doma mi to takhle vázne. My máme oba nízký standard co se domácnosti týče a když jsme byli bezdětní, tak to fungovalo bez zádrhelu. Asi to přesvědčení, že žena na mateřské je automaticky hospodyně a muž má hlavní zásluhu jako živitel, je zažrané podvědomě. A to já si stěžuju, že už mi teď není do skoku, navíc ve středu mi bylo tak zle, že musel zrušit badminton (což se taky neobešlo bez výčitek, to jsem ho ale odkázala, ať si to po porodu vyříká s malou), i vidí, že jsem pomalejší a tak vůbec. A vůbec bych taky ráda někam šla, jen tak se sbalila, aniž bych musela řešit, kdo se postará o dítě, případně jestli na to mám dost peněz, navíc když to dítě dneska nemůže usnout, ale už jsem ho musela chudáka plačícího opustit, protože už jsem se musela jít najíst. Achjo dneska.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:52

JankaM Kdyz se nekam vypravujeme, tak muz by se oblekl a nasedl do auta, kde by cekal, az dorazim ja s detmi. Ja musim davat presne instrukce: "oblekni tohle dite", "vezmi tyhle veci". 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:56

JankaM Nene tyhle zvláštní úklidové práce, jako třeba vytírání a uklizeni bot za dveře dělá jen tvůj muž. Ti naši se normálně celou dobu vypravují. Zeptaj se, kde mají kalhoty a jestli si neviděla jejich penezenku.....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:56

dzizisketa no je trochu sobec, bych řekla. Chápu, že chtěl vychladnout, ale ten zbytekJako by sis mohla vybrat, jestli to dítě bude u tebe v břiše nebo si ho vyspěstujete na balkoně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:57
Reakce na Karja:

Zeptaj se, kde mají kalhoty a jestli si neviděla jejich penezenku.....

​Možná jsem trochu chlap

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:59

Evaeva Jojo, já to vždycky dělám ,,vraceckou,, že nevím, ale hned se zeptám, jestli neviděl moji modrou halenku atp....

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:01

JankaM ne u nás všichni chlapi v rodine do poslední chvíle dělají svoje. Ja i děti se nějak vypravujeme, já pak seřvu chlapa, ať konečně vstane od počítače. 

On na to, že vstane a bude na nás stejně čekat. Ale vstane, jde se oblict a co myslíš? Čeká!

Zatím co se obě děti natřásají před zrcadlem a já hledám kapesníky. Takový kolorit prostě.

Minule jsem četla na Twitteru: Už jsme se pohádali, takže splněn poslední bod a můžeme odjet na dovolenou. Vždy se zhadame, vždy! Protože on si vymaluje, že v pátek mi poslední schůzka končí ve tři a půl čtvrté budeme sedět v autě. Nikdy jsme to ještě nestihli. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:03

Evaeva hlasuju pro pěstování

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:06
Reakce na Evaeva:

​Možná jsem trochu chlap

​Já jsem chlap, ale ten od JankaM

Když jdu z domu, ať sama, nebo s dítětem, nebo s celou rodinou, vždyck si všimnu něčeho, o čem si řeknu, že takhle to nemůžu nechat a začnu... Divím se, že mě někdo dávno nevzal lopatou po palici!

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 22:06

JankaM jezis tohle nenavidim, narvu deti do auta, predtim dohlidnu jestli vycurat, spravne oblect atd. Minuly tyden odjiizdel na nejakou dobu pryc, a ja mela za nim dojet s nabalenym autem a detma. A hodili jsme rakev na strechu, ja uz mela maly dite v aute, jely jsme na plavani. A on zacal resit, kde mam bezky, jakto ze nevim kde mam bezky atak. Tak jsem na neho uz v amoku houkla ze tyvl nevim kde jsou, ze kdybych jela bezkovat, tak si je snad najdu, ale ze jdu plavat sakra uz. Tak nemam pry byt hystericka a staci to rict klidne:D