Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:41

dzizisketa u nas je to uplne to same. Jen nejsem v osmem mesici, ale uprostred cyklu chemoterapie. Ja vazne nevim, jaky vetsi impulz, nez rakovina zeny, by muj muz jeste potreboval, aby pohnul zadkem. Dokud byl normalni stav, nejak jsem neresila, ze domacnost a dite jsou na me, i kdyz spory byly. Ale ted vazne potrebuju pomoc. Presto cely den se staram o batole a domacnost sama. A misto umyti nadobi po mnou uvarene veceri nebo vykoupani male, jsem se akorat dockala prednasky, jak on byl cely den v praci a jeste tahl domu tezky nakup, takze se potrebuje zrelaxovat u kompu. Protoze ja, cituji "si muzu doma pres den klidne lehnout, coz on v praci prece nemuze".  Panev uz mam pripravenou, potrebuju jen lopatove komando na pomoc s uklidem tela. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:44

Zuzulija myslim, ze ty lopaty nepotrebujes. Kazda soudkyne te osvobodi

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:46

Zuzuli lol, mne se strasne libi jak si myslej, ze si doma muzem kdykoliv lehnout

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:46

711990 ze? 

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:50

711990 presne ccelej den si jenom hrajem s legem, koukame na pohadky a chodime na prochazky.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:54

Zuzuli 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:00

Zuzuli já bych napsala jeho šéfovi, ať koupi do kanclu gauč. Ležet na něm sice nikdo nebude, ale mohl by. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:00

Zuzuli ... a vykecavat se na hřiště s kamarádkama...

Když jsem byla těhotná, tak jsem chodila do práce na 25h, z práce pro staršího, domácnost byla na mně. Manžel pracoval od nevidím do nevidím, dělal MBA, takže o víkendu byl často pryč nebo pak psal diplomku, takže jsem trávila s dítětem a s břichem hodně času venku (v zimě), aby měl klid. Zdravotní potíže jsem neměla, takže jsem to neřešila. 
Když ale slyším, že ty, takhle nemocná, nemáš po dni s malou motorovou myší nárok na oddech, tak se mi otvírá nůž v kapse. 

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:04

Ja bych jen chtela dodat, ze to neni tak, ze by se nestaral. Nebo nebyl toho schopny nebo ochotny. Kdyz musi, zvlada vsechno. Jen je dost pohodlny a me neskutecne vytaci, ze o vsechno musim prosit, pripominat a jeste poslouchat podobne kecy. Za bezdetna nam delba prace v domacnosti fungovala uplne skvele, ale moje materska do toho nejak hodila vidle. Ten pocit, ze ja jsem doma a on pracuje. No a ted je celkem narocne se k tomu rezimu jeho vetsiho zapojeni doma vratit. Plus uplne nechape, ze kdyz je s ditetem treba udelat neco hned, tak proste hned. Ne, az se mu bude chtit, dopije kafe a tak. Ze pokakane, hladove, unavene, jakekoliv dite proste hodinu nepocka. Takze ja to vetsinou udelam sama a nebo se pohadame, ze moc prudim

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:06

711990 Muj muz je tedy schopen klidne pres den usnout, i kdyz je s detmi doma sam a ma je tedy na starost. Uz jsem se takhle parkrat vratila z vychazky ke spicimu tatinkovi a dvema tise si hrajicim detem. Nastesti chape, ze ja takhle neusnu.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:06

Tak jo, hledám si novýho chlapa, protoze barák s dírou na základy bude potřeba ještě jeden! Kamarádi si teď koupili bagr, budou diskrétní. 

continuity Me by zajímalo jak razantně by si to řešila, ale fakt upřímně. Protože jako člověk těhotnej s dalším prckem na krku (tímto se ale odprostuji od dzizisketa ,každej má svy mouchy a kameny úrazu, prostě modelovej příklad), jaký máš jako možnosti s razantním řešením rozdělením práci v domácnosti. Jako já bych možná tak byla hysterická a to by bylo asi tak všechno. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:10

Domácí práce jsou zlo. Muž je ode mne nevyžaduje, ale kdykoli si povzdechnu, že něco nestíhám udělat, tak to považuje za výtku, že to neudělal on a urazí se, že taky nemůže dělat všechno 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:12

Jinak teda kolegyně když něco manželovi pětkrát řekla, tak po šesté už někdo přišel ji s tím pomoct. Ale žádný dlouhodobý kladný efekt to nemělo. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:17

Zuzuli nevim no, že se třeba nezregenruje u vysávání. My se sambem bereme, že regenerace je úplně každá činnost bez dětí:-D. I práce, i stavba, i úklid, i vaření:-D. Somozrekme se asi nedá fyzicky pracovat třeba 14 hodin denně, jo, to zas samozřejmě žádný extrémy. Plus dospelej člověk se dvěma rukama bez přívěsku za zadkem podle mýho stihne do pulhodiny potřebne uklidit, tím bych asi argumentovala. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:18

Karja no já jsem napsala, prostě udělala princeznu a vypustila zbytné veci, i za cenu, že klesne úroveň uklidu. Ono je to totiž tak, že dokud žena zvládá a prilis si neztezuje, tak chlapovi ani nedojde, že je problém. Musíte to začít očekávat, že to udělá. 

Jediné, co opravdu pomůže, to přestat dělat místo něj. To teda pomáha i na starší deti a případné podřízené,  takže túto schopnosť človek zúročí v živote mnohokrat. Já vím, že s miminkem je to horší, ale věřte mi, na drobky pod stolem ještě žádné neumřelo. 

On ten bordel začne tomu chlapovi dřív nebo později vadit a pustí se do díla.

Jinak je velmi rozumné přinutit chlapa do té rodiny investovat nějaké úsilí, oni mají pak tendence si ty investice chránit. 

Další možnost je udělat to, co DrowRanger a povolat úklid a nechat ho to zaplatit.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:19

dzizisketa 

Dneska jsou nějaký skvrny na slunci, řekla bych, u nás taky proběhlo - A nemůžeš si s ní pohrát aspoň chvilku, než půjdeš sportovat? NE, JÁ PRACUJU!

Já se nechtěla hádat, ale též v 8. měsíci už nedokážu napracovávat večer tu dobu, kterou jsem přes den strávila s duplem, magformers nebo tlapkovou patrolou, ať už ten rýmokašel jde do věčných lovišť a dcera do školky, prosím! O domácnosti raději pomlčím, to je něco neskutečneho.

Přitom běžně si fakt stěžovat nemůžu, muž je trochu ten autista, co se naučil vyklízet tu myčku, a podobně..Jak říkám, skvrny na slunci.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:21
Reakce na 711990:

Zuzuli lol, mne se strasne libi jak si myslej, ze si doma muzem kdykoliv lehnout

​tak muj muz si to nemysli. Jak uz je dva roky na home office, tak vidi ten srumec. Jednou mi bylo blbe a zustala jsem den v posteli, tak mi sam pak rikal, jaky to byl hukot - jen je uhlidat. A to ani nesli ven a jidlo meli od predchoziho dne. A prestoze dosel k tomuto prozreni, s nicim mi doma nehelfne. Takze mne to prozreni prijde jako pritezujici okolnost

Ale ja uz to neresim, sice me to dlouhodobe se*e, ale podle me to nema reseni. Protoze u nas to neni o tom, ze by byl macho a chtel me v tom nechat vykoupat, on to jakoby slibi, ale vyprdne se na to. Coz u nekterych nalehavych zalezitosti neni nejlepsi, ze se ceka, az se mu to bude hodit. No nic.

Ale Zuzuli a dziziskete bych doporucila natvrdo priznat, ze uz proste nemuzete a proc. Ja to v druhem tehotenstvi taky ke konci nedavala, mela jsem komplikace, praci na full time a k tomu narocne male dite. Byl pro me problem se doma furt ohybat a neco zvedat, ale ta zkusenost je neprenositelna a musela jsem to muzi rict, ze mi pri kazdem shybu tvrdne bricho a v zadech vystreluje bolest az do ruky, ze to je jak infarkt. Vubec by ho to nenapadlo, protoze v prvnim tehotenstvi jsem vsechno zvladala. A jestli nezabere ani tohle, tak nevim. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:22

continuity Já nevím jak by to u nás muselo vypadat, aby sambo začal sám uklízet. Navíc tento argument dost často padne na tom, že ten chlap stejně není doma, bordel nevidí,ponožku si vezme ráno teda jednu šedou a jednu černou, ale o co jde...a ta žena je akorát celej den v tom bordelu ve kterým se rozhodne necejti dobře. No takže taky nic nemáš v rukávu pořádnýho!:-D S tou investici úsilí nevím jak to myslíš? 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:26

Gatita Tím jsi mi připomnela, jak jsem ke konci druhého těhotenství požádala samba jestli by nemohl sbírat vic ty věci ze země. Že mě ty shyby hrozně vycerpavaj. A on mi říká jaký věci jako? Bylo to v chodbě a tam před náma lezely třeba dvě varecky, dcery oblečení, hračky, půlka rohlíku.......

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 21:28
Reakce na Gatita:

Protoze u nas to neni o tom, ze by byl macho a chtel me v tom nechat vykoupat, on to jakoby slibi, ale vyprdne se na to. Coz u nekterych nalehavych zalezitosti neni nejlepsi, ze se ceka, az se mu to bude hodit. No nic.

to je uplne presne. Pripadne dela plno veci, co rozhodne nemaji prioritu, a pak nechape, ze je potreba neco mnohem obycejnejsiho,diky cemu nebude takove dusno. Ze je sice hezke, ze mi po praci jel koupit kytici pres pulku Prahy, ale ja bych ten den, kdy mi bylo fakt blbe a mala jak z divokych vajec, spis ocenila, kdyby prisel domu o hodinu a pul driv a uvaril. 

Ale staci si tu postezovat. Pomohl s cistenim zubu, precetl pohadku a ted meje nadobi.