Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. února 2022 09:07

dynda UM mi popravde nenapadlo, som zvedavá, či ho vypije. 

No zatiaľ to mam vymyslené tak, že na ten jeden víkend sa presťahujem k našim, a o baby sa postará moja mama. Je to totiž v piatok (ale iba dve hodiny večer), v sobotu a v nedeľu a keď budem u našich, ušetrím denne 100 km

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 01. února 2022 09:42

betsey taky bych dala UM, akorat ty tam budes muset odstrikavat, aby ses neodstavila. Ja i kamaradka jsme takhle zvladly vikend mimo (kazda zvlast, nebyl to spolecny vikend) a uplne v pohode. Jen ji nauc na tu flasku a chut UM, at je zvykla. Treba vecer ji dej flasku s trochou UM a pak ji dokoj. Nase deti byly na UM zvykle od miminek, ona mela nenasytu a ja trauma z kojeni prvniho ditete, takze jsme obe kombinovaly kojeni a UM (vecerni lahev). 

Online Garfie
28570 příspěvků moje polička 01. února 2022 09:57
Reakce na Evaeva:

Ale teď nás šíleně vyděsil starší, přišel k nám úplně neslyšně před ložnici, když už jsme leželi a ještě si povídali. A najednou se začal ďábelsky chechtatNo horor hadr!

​Tak to mu rozhodně nekupuj svítící pyžamko! Náš měl někdy v předškolním věku pyžamo se svítící kostrou a teda musím říct, že mi párkrát v noci málem přivodil infarkt!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. února 2022 10:03

betsey 

S tím UM je to i tak, že od mámy ho dítě nemusí chtít, tam očekává mat. mlíko. Od táty mlíko nikdy nebylo, může tu láhev přijmout ochotněji.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 01. února 2022 10:07

Garfie tak ty pyzama se svítící kostrou mají kluci prave teď a je to teda občas hodně vtipné

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 01. února 2022 10:15

betsey Kvůli kojeni bych to rozhodně nerušila. Může mít UM a myslím, že na víkend dokážeš i za měsíc našetřit odstříkáváním ačkoliv je to teda náročný takhle za provozu s dvěma dětma. Navíc jde o ty první víkendy pak bude větší a větší a už bude jíst třeba přesnídávky. Malamala teda umělé mléko nikdy nepila, ale na různé denní nepřítomnosti kvůli těm zdravotním potížím jsem vždycky našetřila a od půl roka byla stejně živa přes den dost z příkrmu.

A teda smekam před tvou rodinou, že ti takhle vyjdou vstříc je to moc hezké! Já jak mám rodiče hrozně neochotně, vůbec si neumím představit, že by mi hlídali i teď ty starsi děti kvůli vzdělávání! 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. února 2022 10:24

Karja prosím ta, moja mama ma ukecava už hodne dlho, aby som sa vrátila do prace a jej nechala deti, že sa o ne chce starať. A keď sme išli na týždeň do chorvátska, keď mala Alica rok, bola normálne urazena, že berieme aj malu a ten týždeň sme jej ju nenechali

No len škoda, že je tak od ruky a ešte naviac každý deň pracuje až do piatej, takže zatiaľ som to stráženie veľmi nevyužívala, keď tam ideme, tak som tam väčšinou aj ja s deťmi, bo odtiaľ veľmi nemám kam ísť a ísť domov a vracať sa potom po ne naspäť, to je moc kilometrov

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. února 2022 10:50

Potrefenáhusa  Naše spí jen v kočárku, v postýlce neusne a když jí uspím v nosítku, nedá se přeložit. Vyzkoušeno teď v nemocnici. V kombinaci s tím, že byla uplně hotová a prospala skoro celé 2 dny a s infuzí to bylo fakt výživné. V podstatě jsem ty 3 dny prostála u postýlky a přešlapovala na místě, aby se madam prospala. Takže u nás by cestovní postýlka ani matrace řešení nebyly. Ta na zem je fakt krásná, ale chlupáči tam polezou, nás pes chrápe i v utukutu houpačce  Takže nejjednodušší mi přijde ten kočárek. Taky se ještě necítím na to dceru nechat samotnou v jiném patře  

Jo a přišel nám opožděný narozeninový dárek - ten jsme měli mít do nemocnice s sebou! Je to takové leporelo s fotkama rodiny, nemůže se od toho odtrhnout

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 01. února 2022 11:24

dynda My ho mame, ale taky moc veci vsude a blbe clenitej byt, je velky problem to tu udelat nejak, aby to posbiral.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2022 11:35

Garfie ježišto si budu pamatovat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2022 11:36

betsey tak to je škoda, že bydlí tak daleko. Možná až bude v důchodu, bude mít víc příležitostí.

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 01. února 2022 11:45

betsey Tak to potom není co řešit a udělala jsi s tím kurzem dobře. 

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 01. února 2022 11:56

MPLee ono se to spaní vyvíjí, naše byla taky neodlozitelna celkem dlouho, ale postupně se to zlepsilo, některý musej dozrat... v tomhle je fakt ta nízká váha výhoda, haha

ty fotky rodiny jsou bozi napad, já mám vyčleněný nějaký starý průkazky na hrabání ve starý peněžence a na ty fotky vzdycky tak nadsene ukazuje 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 01. února 2022 13:17

MPLee U té nutriční poradkyně dětské byla kamarádka. Poslala ji tam dětská doktorka, musela jít. Kamarádka teda žije hodně zdravým životním stylem, ale viděla jsem, že nabízí dítěti v roce i čokoládový dort, takže to nepřehání, nic mu neupirala. První otázka byla jak často jedí pečivo, když odpověděla že často, tak jednou týdně tak už ta poradkyně docela protocila oči. Pak začala něco o jahlach a pohance....ta kamarádka má navic i výživové vzdělání. No nicméně stejně ji moc neporadila, jen ta poradkyně dala stempl dětské že výživa doma je v pořádku. Tak to držím palce, ale pochybuju že se svým vzděláním a přehledem dozvíš něco nového, me to zaujalo i z tohoto pohledu, že ty jsi přece lékař ne? Že jako lékaři přece vidí Mudr. tak bych očekávala jiný přístup. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. února 2022 13:34

Karja já jsem veterinářka, takže tam mám V místo U  Jako ano, část lékařů to bere podobně a když se pak u nás zjistil covid, tak jsem se se sestrou domluvila, že nemusí běhat pokaždé, když uslyší řvát infuzní pumpu, že to si ošéfuju. Já teda od toho poradce nějaké velké rozuzlení nečekám, podle mě jí dcera pěkně a nejsme žádní vege, eko, bio maniaci. Ani nejsem nějak zásadně proti cukru a když od někoho dostane kapsičku nebo přesnídávku s cukrem, klidně jí to dám. Až bude starší, je mi jasný že bude pít na výletech a podobně limonádu a colu, cpát se hranolkama a zají to čokoládou  Ale neučím to schválně roční dítě no. Spíš asi zkusím poprosit pediatričku, ať nám napíše žádanky na nějaké odběry a tak a uvidíme. Ale zase ani toho poradce nechci předem zavrhovat, třeba někde dělám chybu. A i když mě jen ujistí, že jí krmíme dobře, tak budu ráda. Paradoxně teda i seduju jednu nutriční terapeutku pro děti na ig a některá jídla dělám podle ní

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2022 13:47

MPLee malá ségra nebyla tak drobná jako tvoje dcera, ale taky byla taková, v roce neměla ani 9 kilo. A právě jí poslali na nějaké odběry a vyšetření, jestli nemá nějakou alergii nebo intoleranci. To mi v tvém případě přijde asi důležitější, nemám úplně pocit, že bys nějak podceňovala výživu:) Jí nakonec nic moc nenašli, jednu dobu nemohla vejce, ale to spíš kvůli ekzému. Nakonec to dětská uzavřela, že je prostě takový typ. Výrazněji přibrala až teď na začátku puberty, ale pořád vypadá, že jí přelomí silný vítr:)

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 01. února 2022 13:49

MPLee Já dělala holkám když byly malé hodně vývary. Nesolene. Podle mě z toho sílí a nic vic extra lepšího nejde vymyslet. Jsem zvědavá co ti řekne! 

Offline Zuzuli
3782 příspěvků moje polička 01. února 2022 14:40

Karja MPLee zrovna vyvary se moc nedoporucuji u drobnych deti. Ze je hodne zaplni tekutina misto vyzivneho jidla. Spis se doporucuji kremove polivky, klidne zajiskovane. Nicmene u nas od roku a pul vyvary hodne leti, musi v nich byt hodne mrkve a testoviny, pak to je mala ochotna jist temer kdykoliv. Ale ja vyvary miluju taky

Jinak nase mala je taky drobna, v roce mela tech necelych sedm kilo. Ted ma rok a trictvrte a ma devet a pul kila a 81cm. Za tri mesice od posledniho vazeni u doktorky pribrala necele kilo a vytahla se o 4 cm, takze jsem naprosto spokojena. Hezky ji a pije, zatim ji temer vsechno, tak snad se nam nepokazi. A tech sedmikilovych rocnich deti neni zase tak malo, ja sama vim o dalsich ctyrech a to nemam uplne velky okruh detnych lidi okolo sebe. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 01. února 2022 14:57

Potrefenáhusa MPLee u nás v jeslích děti mimo jiné mají s sebou přinést "já-knížky". Fotoalbum nebo fotoknihy se sebou s členy rodiny. Hodně často jsem děti našla, jak si prohlíží i knížky ostatních dětí.

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 01. února 2022 15:05

Tabea to je moc hezky. Bylo to takový mily, když si poklepavala prstickem na tu fotku a taková chvíle prozření, kdo je na fotce  (20 let starý, ehm...)

takový podobně super bylo, když zjistila, ze je v zrcadle odraz a porad dokola ukazovala na odraz svetla v zrcadle a na to světlo za sebou (sebe už zmaknutou měla, ze se vidí, ale tohle byl takovej další aha moment, ze kteryho měla velkou radost, jak na to kápla)