Garfie Tak třeba Iva Janžurvá taky nebyla vdaná, ne? Asi existují výjimky.
Vše o těhotenství a dětech
no jiste, chlap co neunese svy prijmeni je jasna backora![]()
Je zajimavy jak se tady ceni chlapi co vymeni prijmeni jak ponozky, nepodstatnou vec, ale po kom ma dite prijmeni je zcela iracionalne dulezity, snad i za zasluhy kdo ze zucastnenych vic oddre smi dat prijmeni, legracni![]()
maminku moji kamarádky si její matka přivezla na moravskou vesnici jako nemanželský dítě z práce v reichu a prý to bylo tak moc strašný, ze musely utéct do Prahy
Garfie Bylo to z babiččiny strany a důvodů bylo víc. První manželství asi bylo komplikované, babička se vdávala mladá, do toho válka. S prvním mužem měla první dítě, nechtěla si kvůli němu měnit příjmení a tak. A asi toho o životě prarodičů a rodičů moc nevíme.
brrr Ale to je hérečka
. Ja se odpichla od sebe, ve veku Janzurove je moje matka, babicce by bylo tento tyden 99. Mimochodem prave ona se podruhe vdavala dva tydny pred porodem, aby mela co nejdele vdovsky duchod (ale to uz byla 50.leta).
Lamicka Aha, tak u druheho "manzelstvi" to chapu, to mi neprijde tak zvlastni. My ted resime take pikantni rodinnou situaci, dedecek meho muze opustil babicku (se kterou mel tri syny) kvuli jine zene, uz se potom s rodinou vubec nestykal, jeden ze synu mu byl jen na pohrbu. A ted jeden z muzovych bratrancu zjistil, ze dedecek mel dalsi deti, maji dalsi stryce a spoustu bratrancu a sestrenic (a nekteri maji i stejna jmena jako ta "prvni" rodina :-)
Garfie To je teda taky pribeh :) Ja myslim, ze v te dobe na vsi to prave uplne normalni nebylo. Docela je lidi kvuli tomu kritizovali.
Potrefenáhusa To je taky zajimavy pribeh. My jeste meli pribuznou, kterou zase dali z lidi "na vychovani" do Cech (to presne nevim, co znamenalo) a uz si pak pro ni neprijeli, tak normalne vyrustala s jejich detmi.
Mému kolegovi z práce, který vyrůstal jen s maminkou, se ozvali starší sourozenci. Umřel pán a jeho žena byla natolik nad věcí, že řekla dětem, že existuje ještě další potomek ("levoboček") a že by ho měli zahrnout do dědického řízení. Nakonec to vypadá, že největší výhra budou ti sourozenci, docela si rozumí.
Naši (kdysi dávno) zjistili až v dědickém řízení, že dvanáctina dědovy chalupy patří jeho nevlastní sestře, která sama už dávno umřela, ale měla tři syny, které nikdo neznal. Taky se zjistilo, že dvoreček u chalupy, jediný přístup do stavení a obestavěný ze všech stran zdmi, patří obci
zřejmě to byla proluka mezi domy, ze které si prapředci udělali dvorek.
A co DrowRanger ? Ta musí chudinka škytat...
Zpěvačka z Abby, bruneta, měla taky nějaký "pochybný" původ - byla dcera německého vojáka a Norky, a prý to taky v dětství měla dost blbé, resp. její maminka, která brzo umřela a holčičiku si pak vzala k sobě její švédská babička. (Konec bulvární vsuvky.)
brrr To jsou hrozně hezké historky, já už jsem tady myslím vyprávěla, že kamarádce se po smrti tatínka ozval její starší bratr, o jehož existenci neměla do té doby ani tušení (bylo jí v té době kolem čtyřicítky). Na první setkání se připravovala jako na rande! Nakonec se začali stýkat, celé rodiny, dokonce i její maminka si ho oblíbila (ta o něm spíš tušila než věděla).
Ja treba uvazuju ze bych se ozvala mamince meho nezvestneho otce, pokud moje mama prestane dekat ofuky a doda informace o ni. Ze se ji narodila pravnucka...
rasaNori takže tvá babička? a vidělas ji někdy?
dzizisketa o techle norskych detech s nemeckym otcem jsem videla dokument a bylo to dost drsny. Po valce pry nejaky vyznamny psychiatr prohlasil, ze Norky, ktere mely vztah s Nemcem, musely byt mentalne zaostale a muz, ktery ma vztah s mentalne zaostalou, musi byt take mentalne zaostaly, takze jejich deti jsou taky zaostale. A podle toho se k nim chovali. Rodice jinych deti zakazovali svym detem si s nimi hrat atd. Mluvila tam zena, ktere pred svatbou rekl farar, ze ji odda, jen pokud se necha sterilizovat. Jina rikala, ze ji jeji vlastni matka bila, pokud mluvila nemecky (nejakou dobu zila u svych nemeckych prarodicu) a davala ji sezrat to, ze je “Nemka”. A pry ten odtazity vztah spolecnosti k temto lidem trva vicemene do dneska.
viktorka_od splavu jako mala, se rozvedli kdyz me bylo 5, ji se narodila dvojcata s jinym partnerem ale ti kluci pry byli postizeni nevim jak rikam mam malo informaci:)
..., ale po kom ma dite prijmeni je zcela iracionalne dulezity, snad i za zasluhy kdo ze zucastnenych vic oddre smi dat prijmeni, legracni
Já neříkám, že příjmení je za zásluhy, jžš. Jenom říkám, že když je patová situace a rodiče se neshodnou, tak mám pocit, že moje přání by mělo být respektováno. Samozřejmě podle 301/2000 Sb. by v případě neshody musel rozhodnout soud.
O chlapech, co měněj příjmení jsem se nevyjadřovala, jelikož jsou mi fuk a nemám na to názor.
Mutziputzi švagr si bral prijmeni svagrove - jeho tata umrel, nez se narodil, kdyz se narodil, mela maminka cerstve noveho partnera, ktery ho prijal za vlastniho a dal mu jmeno. Kdyz byly svagrovi tri, odesel od nich, svagra pak vychovaval jiny partner, ktereho povazoval za tatu. otčím (partner c.2) odmitl povolit adopci svagra partnerem c.3, ten je ted uz navic po smrti. V praxi mel svagr jmeno po muzi, ktery nebyl ani jeho biologicky otec, ani tata v "pravym" slova smyslu a vlastne ho ani moc neznal.
Za me jsou fakt pripady, kdy je to dost pochopitelny.
Solathis Tak tohle je samozrejme pochopitelny![]()
Já mám ve svém okolí případ, kdy chlap měl dvě rodniny ve dvou státech a provalilo se to, až když zemřel. Měl zaměstnání, kde hodně cestoval, a tak se mu to podařilo asi 20 let tajit. Obě rodiny se potkaly na pohřbu, a ta starší z obou žen tu mladší objala a řekla, že má u nich otevřené dveře i se synem, protože v tom vlastně byla nevinně. A pozvala je k nim a sourozenci se navštěvují :-).
999 v každém přístavu... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.