Mrakoplas to já nevím, nechci do toho vrtat, protoze bych nemela pochopeni... Asi se boji, jak by zareagoval? Fakt netusim
Vše o těhotenství a dětech
MPLeemozna kdyby po nem chtela alimenty mela by se nakonec skoro lip. Mozna by to stacilo nadhodit
MPLee to je děsný, jestli ani nejsou svoji. To jí vlastně připravuje o její jediné peníze
žádné "vždyť to jsou společné peníze"
crazydaisyurcite to nie je bezne, podla mna to tak mali nastavene uz akk bezdetni. My sme s muzom este za slobodna ked sme spolu zacali byvatvautomatickg mabehli na system, ze mame spoloc e penoaze. Proste co bolo treba zaatil jeden alebondruhy, ked mal jeden lrazdnybucet, druhy mh leniaze poslal a podobne. Svadbou sa v tomto nic nezmenilo. A vacsina mojich kamaratok funguje tiez takto. Ale poznam pary, ktore an pos vadbe a dvoch detoxh idu presne ten system akk opisujes. Akurat vcera som ba s kamaratklu, ktora mj vravela, ze musj zacat robit aby potom z rodicaku pokryla jen vydaje a vydaje na dcerku, pretoze otec dietata s ktoeym ziju v jej byte jej na dieta neprispieva dobrovolne a pna od neho peniaze pytat nechce..
Jinak jsem asi jediná, ale mne přijde, že dítě (zatím) moc nestojí. Jako jediný opravdový výdaj s ním je soukromá skolka a od 2 let letenka/dovolená, všechno ostatní mi přijdou (zatím) úplně zanedbatelné částky.
to se ti zdá dobře, jak povyrostou je to teprve raketa. Máma říkala, že je potřeba něco ušetřit, dokud jsou děti malé, protože to pak je to už jenom horší. A měla velkou pravdu.
to je otázne. My sme to mali od môjho nástupu na materskú podobne ako mnohé ostatné kočkz tu, ja svoj účet, z ktorého som platila veci pre seba a pre deti, ale manžel mi na neho posielal peniaze (vtedy bol materská na SR otrasná, teraz neviem). Ono je to jednak praktickejšie a operatívnejšie, pretože skôr vidím čo kedy deti potrebujú a jednak by mi bolo nepríjemné, keby videl na výpise každú moju somarinu, nehovoriac teda trebárs cenu darčeka pre neho.
Ale keďže moju mamu môj otec ekonomicky (a aj psychicky) týral, tak vždy, keď som potrebovala ten manželov príspevok zvýšiť, či už jednorazovo alebo dlhodobo, tak som mala obrovský problém ho o to požiadať, hoci on sa väčšinou len vecne spýtal o koľko a zadal príkaz.
Nakoniec to presne dopadlo tak, že mám v peňaženke karty aj od svojho aj od jeho účtu.
Strašne dlho som sa toho zbavovala. Tak ja len, že je rovnako možné, že bojuje s lakomým manželom, ako aj že bojuje s vlastným mindrákom (alebo najhoršie oboje).
slniecko Ježíš ten mindrak mám taky! My jsme právě proto museli udělat ten trvalý příkaz a teď jsem se toho nějak zbavila a i mu řeknu o kolik mi na účtu chybí nebo tak, ať mi pošle něco extra. Ale ty začátky byly fakt těžké pro mě a sambo asi furt nechapal proč jako vyvadim, a navrhoval různá řešení. No já vím no, já už asi nejsem vůbec emancipovaná, tak už mi to nevadí, už jsem prostě taková domácí žena bez nějakých nároků:D
Ha, já jsem byla sambem nařčena, že ho dřu, protože mi posílá 2 tis.na penzijní a já si nezměnila příkaz a odcházelo mi tam celý rok jen 1tis., zjistila jsem to včera
zproneveřila jsem tedy 12tis. ![]()
(Vrátit je nechce, můžu jít na nákupy
)
Karja:D
No veď aj my máme trvalý príkaz, len niekedy je nejaká nárazovka a raz za čas ho treba zdvihnúť, lebo inflácia, lebo väčšie nákladz s väčšími deťmi, lebo rastúce ceny...
continuity Já ti to věřím, ale nemam z toho strach. Nevím, jak to příčetně vysvetlit, ale u mě takové ty klasické poučky skoro nikdy neplatí. Věci se proste nakonec vždycky poskládaji tak, ze ten scénář, před kterým mě všichni varovali, nenastane.
Jinak jo, taky mě napadlo, ze pokud někdo nemá už na to uživit dítě malé, co bude dělat za par let ... což je samozřejmě těm holkám v té situaci úplně k ničemu myšlenka a taky málokdo si to chce připustit, takže si to radši nechávám pro sebe ![]()
Děkuju všem za komentáře. Pro mě je trochu nepochopitelný, že se dva lidi, který spolu mají dítě příp. děti a žijou spolu nedokážou domluvit. Jinak my máme společný peníze celou dobu, ale každý máme pochopitelně svoje účty. Já mám k mužovým účtům karty a dispoziční právo. On mým ne, nechtěl.
Karja když tě tu vidím, co by tak asi nejvíc ocenila holka k druhým narozeninám?
MP Meri No ale tak ty matky pak půjdou do práce.
crazydaisy Já si myslím, že v tom bude něco jak píše slniecko kombinace obojího, otec drzgresle a matka co má zábrany a hrdost to vytáhnout na světlo
crazydaisy Tyyy jo. A ty chceš něco velkého že? Kočárek a panenku máte? Jinak u nás si nejvíc hraje s kuchyňkou, modelínou, panenkou, pak s kufříkem na doktora, s magnetickou stavebnici - a ta teda vydrží dlouho,s tou si hraje furt i velkamala. Taky se zvětšují různé ty povozy (odrážedla, motorky...). No a taky si pěkně hraje s tím domečkem pro panenky. Pak přemýšlím, co bych tak pro ně chtěla, kdybych mohla....a nevím
continuity Ale zase když jsou děti malé a jeden je s nimi doma, tak chybí nějaká část platu. U někoho to může být pár tisíc, u někoho ale klidně mnohem víc. Samozřejmě si nemyslím, že až se vrátím do práce, budeme se topit v penězích, větší děti určitě stojí víc ty malé.
Karja kočárek s panenkou má od Vánoc. Teď jí nejvíc zajímá bráška a snaží se o něj pečovat. Ale ten dotorský kufírek by možná šel. A magnetická stavebnice, jaká? Já měla v plánu lego duplo, ale vyfoukla mi to sestra snachy už na Vánoce velkou krabicí. Malá si ráda hraje s nádobím a jako vaří, tak možná něco takovýho. Akorát je podmínka nic velkýho náročnýho na prostor.
crazydaisy A tu kuchyňku má, že by jsi ji vybavila? Holky si s tim hraji obě. Top hračka tam je konvička a hrníčky s podšálky a takové zmrzlinky z IKEA. Pak je do kuchyněk častá hračka řezací ovoce. Magnetickou stavebnici máme takovej fejk z Lidlu,myslím že originál se jmenuje magformers. To je vážně baví a umí si s tím hrát od roka a půl. Doktorský kufřík koupila moje mamka a ty nástroje jsou takové ,,chytré,, různé svítí, teploměr ukazuje teplotu...to je boží. No a pokud si hraje s tím duplem,můžeš klidně přikoupit, holky mají těch sad několik, některé věci jsou pro holčičky fakt takove milé - takovy velký dům, kavárna....
crazydaisy úplná drobnost k vaření je krajecí ovoce, našeho malého to baví, ale šikovnější holka už na to může být velká![]()
Kromě doktorské kufříku se dělají i kufříky se sporákem, tak jestli ráda vaří a na kuchyňku nemají místo, je to varianta. K panenkám se dělá spousta příslušenství, jako je nosítko, autosedačka, vanička, postýlka, nočník,... Že by mohla dělat to, co maminka s bráškou
Nebo bych po dohodě s rodiči koupila nějaké odrážedlo, jestli chceš něco velkého. Ve dvou letech je to akorát, bych řekla, a za chvíli je tu jaro.
Karja Kuchyňku nemá, hraje si s normálním nádobím. Ale kuchyňka je určitě rozměrná. Na konvičku a spol se podívám a na stavebnici taky. Díky moc já věděla, že na tebe je spoleh.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.