Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:12

crazydaisy U nas treba taky nemame spolecne penize. Ale kdybych mela problem vyjit s materskou, dohodli bychom se jinak.

Myslim, ze tohle usporadani je dnes caste, protoze lidi spolu zacinaji zit pozdeji, tedy pote co maji za sebou par let zivota "single" a jsou zvykli hospodarit samostatne. Driv lidi odchazeli od rodicu rovnou do spolecneho bydleni, tak bylo snazsi zacit vest finance spolecne.

EDIT: Chci tim rict, ze myslim, ze dnes je beznejsi, ze si lidi drzi cast penez zvlast pro sebe a spolecne vydaje hradi nejak po dohode, nez ze by oba partneri davali rovnou vsechny penize na spolecny ucet a z toho vsechno hradili. To, ze by zena musela driv do prace, protoze muz nechce prispet na veci pro dite, mi teda v poradku neprijde.     

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:18

crazydaisy

To uspořádání mi tedy přijde hodně divný. Hlavně nechápu, že tomu chlapíkovi to není blbé. 

Online dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:22

Já taky z rodičáku platím děckověci a pak běžné nákupy potravin a drogerií. Na kolik mi to stačí. Jo, a svoje pojištění. Vše ostatní platí muž ze své mzdy, ale protože jsme manželé, tak je to vlastně jedno. Ale když mi dojdou peníze v půlce měsíce, což už se stalo, když jsem platila najednou spoustu věcí pro dítě, už ani nevím, co to tehdy bylo, tak mě samozřejmě do práce nežene, prostě zbytek měsíce je to výhradně na něm. Teda my máme navzájem své karty v mobilu, takže pak jsem platila jeho kartou. Samozřejmě se na výdajích mimo běžné domlouváme, resp. pokud nepřesáhnou nějakou normu, informujeme.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:22

continuity upřímně jsem si na tebe vzpomněla, když jsem diktovala ty samé informace slečně na recepci a pak o 20 metrů dál sestřičce v kanceláři, a mezitím jsem je ještě vyplnila do dotazníku, ale to vlastně nevím proč, protože mi ho sestřička dala s sebou domů. 

Online dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:23

Anema 

ty to máš v klidu, tenhle týden prej malování končí

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:41

crazydaisy my mame kazdy svoj ucet (a inak by som to ani nechcela) a muz plati hypoteku, vsetko okolo byvania a dovolenky plus sem tam velke nakupy. Ja platim bezne nakupy, skolku, a veci okolo deciek, ale nie vsetky. Ale vacsinou teda preto, ze napriklad detske topanky kupujem, ked je muz v praci, takze logicky to tukam na svojom telefone a zo svojej karty. Ale vypytuje sa ma stale, ci nepotrebujem peniaze a ja blbec vzdy poviem, ze nie

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:46

Mrakoplas Ona si nestěžovala. Říkala, že to tak mají nastavený než se narodily děti a že přece mu nebude říkat o peníze, že je to trapný.

Online Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:46

betsey máme to podobně.

Do práce chci proto, abych mimo jiné měla svoje peníze, abych nemusela vysvětlovat x-tou zásilku ze zahradnictví, další balík triček ani ty bedny vína. Kvůli botám pro děti tedy rozhodně ne.

Offline Anema
1283 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:46
Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:47

crazydaisy Máme oddělené účt, ale muž mi posílá každý měsíc peníze. Platím všechno kolem dětí, sebe, jídlo, našim nájem (ten je teda docela pidi), ale i auto. Muž platí dovolené, nábytek, výlety, atd. Když bych potřebovala peníze, tak si řeknu, ale kupodivu stačí to, co posílá a část mých.

Online Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:47
Reakce na crazydaisy:

Mrakoplas Ona si nestěžovala. Říkala, že to tak mají nastavený než se narodily děti a že přece mu nebude říkat o peníze, že je to trapný.

​No ale to je tedy dost její problém. Jako taky mi to trochu nešlo z huby, říct si o peníze, ale už jsem si zvykla.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:52
Reakce na crazydaisy:

​tak to je ale mozna chyba na obou stranach? Pred detma to bylo tak nejak fifty-fifty, on hypoteku, ona domacnost, oba vydelavali? (Pokud je teda byt jejich spolecnej). Ze se s detma a materskou situace zcela zmenila, tak by si meli sednout a nastavit novy pravidla. Cekat, ze ono samo je sice hezky, ale jak vidno, nefunguje to.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:55

Když jsem byla na mateřské, tak mi muž posílal peníze na hypo, která se platila z mého účtu. On pak poplatil byt, stavebka a byl víceméně na nule, takže ten zbytek šel prostě za mnou a věděla jsem, že s tím musím vyjít. 

No hlavne, když pak v 2008 stoupla inflace, tak to už bylo celkem vesele. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:55

Mohučanka Ono chlapům občas ledacos nedojde. Muž a dva synové mě vycvičili. Když něco chci, musím to říct, dohodnout se. Na nějaký odezírání ze rtů, čtení myšlenek nebo nedej bože nápady fakt nevěřím. Proč jsi neřekla...  copak můžu vědět co chceš... to jsem slyšela v životě x krát.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. února 2022 19:01

crazydaisy ale nie je to smutné, keď sa manželia nevedia rozprávať o tak základnej veci ako sú financie? 

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 10. února 2022 19:09
Reakce na Mohučanka:

Evaeva nene, na rodný list jsem dostala formulář na vyplnění na doma. Tohle bylo na recepci, ptala se třeba i na nejvyšší dosažené vzdělání manžela, jeho zaměstnání...kdybych byla paranoidní, tak bych si myslela, že po nás jdou!

​asi aby věděli, jak manžela při porodu titulovat.
Nebo pro Statistický úřad. Ten to pak vyhodnotí, že v dubnu 2022 se v thomayerove porodnici narodily 3 děti, jejichž otec se narodil na Praze 3 a má PhD.
No, nechápu to. Tady je zajímala akorát rodinná anamneza a tak. A jen jednou. Když jsem přišla k porodu, neptali se na nic. Možná tak na alergie na léky. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. února 2022 19:09

Mrakoplas určitě je to špatný. Mně přijde, že schopnost se domluvit, popovídat si a řešit spolu běžný věci vůbec nějak mizí a nejen v manželství. Je mi z toho smutno.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 10. února 2022 19:25
Reakce na Tabea:

​asi aby věděli, jak manžela při porodu titulovat.

​Při porodu ne, ale v propouštěcí zprávě z Thomayerky má sice syn tatínka pečlivě otitulovaného, ale maminku zcela bez titulu! Holt diskriminace ;o)

Online Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 10. února 2022 19:25

Priznam se, ze tu Thomayerku jsem z porodnic vyloučila jednak proto, ze jsem se tam narodila já a ta Praha 4 mi jako místo narozeni vzdycky vadila, protože to byla divnopraha jako Jižák (sorry)

a pak tam taky primo v porodnici pracuje můj spolužák ze zakladky a to nenenenene, to bych vubec nikdy nechtěla!!!

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. února 2022 19:27

crazydaisy u nás máme také každý svůj účet. Ale jsme spolu od doby, kdy jsem nastupovala na vš, takže muž mě "živil" už před dětmi. K náročnému studiu na druhém konci republiky už jsem zvládala jen brigádu přes léto. Státnicovala jsem těhotná, takže to, co mi posílal na nájem mi prostě posílá dál, já z mateřské, toho co posílá a případně z peněz co mám z léta platím jídlo, drogerii, věci pro dítě, psa a sebe. On bydlení, restaurace, dovolené, internety a tak. Když vidí, že jsem zrovna kupovala něco dražšího, tak sám pošle peníze navíc a nebo se pravidělně ptá, jestli nějaké nepotřebuji. Vyhovuje mi to, nemusím prosit o každou korunu ani vysvětlovat 10 nákupů na vinted během jednoho večera  Teď bych ráda na dovolenou s kamarádkou a dětma a to teda přemýšlím, jestli je to z kategorie Dovolená a platí mi to on, nebo je to potřeba pro mě a platím si to já

Kamarádka s 2 letou holčičkou si musí říkat i o peníze na nákup potravin. Z nějakého důvody vhodil rodičovská na jeho účet a když se chystá do Lidlu, poprosí ho a on jí převede třeba 850 kč za ktere musí nakoupit a je schopný jí vyčítat, že si koupila navíc cider, který nebyl nutný. Nebo řekne, že dítěti nekoupí další zimní boty, že se jedny kupovaly v září. Co na tom, že už jsou malé. Ona pak prosí u svých rodičů o půjčku  A ano, muž má taky nadprůměrný příjem, ona ho o změnu prosila - nechce, prý nepracuje a peníze jsou pro dítě, tak aby je neutratila  Nechápu to.