Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 10. února 2022 20:42

crazydaisy mne tohle usporadani prijde dost zvlastni, ale mozne je dneska asi vsechno. My tedy spolecny ucet nemame a vlastne jsme se o penezich ani nikdy poradne nebavili, ale za 10 let vztahu a dve materske s tim nebyl problem, vedeme to tak nejak spolecne i pri oddelenych uctech. Neco mame zavedene historicky (napr.ja mam nastavene v bankingu platby za energie, muz ma zas registrovanou kartu na rohliku), neco resime ad hoc. Ale treba kamaradka,kdyz sla na materskou, tak si s muzem sedla, a rekla mu, o kolik ted bude mit min penez oproti puvodni mzde, a on ji posila ze sveho uctu dorovnani. Proste modely jsou ruzny, jen to musi obema vyhovovat a nebyt uplne nefer. Predstava, ze zena bude z rodicaku zivit pul rodiny, je prece uplne licha.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 10. února 2022 20:59

Tabea No druhý porod zvládl otec líp, netrval tak dlouho jako ten první, tak u něj nestihl usnout :) Ale v propouštěcí zprávě byly jenom základní údaje k identifikaci rodiče, tedy jméno, rodné číslo a u muže i ten titul. Mně to připadlo směšné, že v porodnici potřebují mít zaznamenaná zaměstnání a tituly rodičů, tak mě to praštilo do očí, když ho tam muž měl a já ne :)

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:05

DruI Co zamestnani, ja myslim hlasila i adresu zamestnavatele manzela

Mohučanka My mame dite z IVF a po mne chteli vedet i fakt velke podrobnosti o kazdem z tech cyklu, coz uz jsem si vazne nepamatovala. Tak pry aspon o tom poslednim - no taky jsem uz nevedela. Tak pry at si neco vymyslim, ze to tam potrebuji napsat  

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:08

Myrtila Já myslím, že vzpomenout si na adresu zaměstnavatele by měl problém i manžel sám. To naštěstí nechtěli :)

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:10

DruI já pokaždé adresu zaměstnavatele hledám na webu.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:16

crazydaisy Tak divné uspořádány to je a běžný to podle mě vůbec není. Ani nikoho takhle divne uspořádaného neznam. 

My máme účty oddělené a vyhovuje mi to, sambo ma trvaly příkaz na můj účet plus si mu reknu kdyz jsou nějaké nadvydaje. Ale zpočátku jsem s tím veliký problém měla, ale to je mnou, já to měla i u rodičů, že jsem se cítila špatně si o penize říkat.  Ono taky záleží pokud někdo ty peníze má nebo pokud je nemá. Ale vycházím z toho, že se celou dobu bavíme o tom, že je ten pár dohromady má, jen si to neumí přerozdělit. Podle mě si to ta žena musí říct, spousta chlapu nemá potuchy kolik se vydá třeba v drogerii za dvě děti atp. Jako sambo o peníze celkove co od něj potřebuju nic nerika, ale stačí ho poslat jednou do lékárny a přijde celej přepadlej, jestli jsem si jako jistá, že to fakt potřebujeme.....no takže tak! Von je ale celkově celej takovej ukaz co se týče financí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2022 21:25

Karja muži se ze začátku, když jsem spolu začali žít, taky zdálo, že moc utrácíme. Chvíli mě živil, než jsem si našla práci, a zároveň byly všechny nákupy na mě, když jsem byla doma, že jo. Tak jsem asi dva měsíce psala všechny výdaje. Nejen, že se ukázalo, že skutečně neutracíme zbytečně, tak jsem ho ještě nutila nosit účtenkyBylo to pár měsíců, takže jsem si nekupovala nic na sebe nebo tak, utrácela jsem vyloženě za domácnost. Od té doby nikdy ani nepozvedl obočí, stačí říct došly mi peníze a druhý den je mám na účtu. Ale ten trvalý příkaz není špatný nápad, protože takhle já samozřejmě nic nenašetřím, kromě spoření. I proto jsem se rozhodla si půlku výplaty (za těch pár hodin, takže spíš kapesné) budu posílat na spořák. I když samozřejmě to pořád jsou naše společné peníze.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:26

Karja muz byl uprimne udiven, ze diteti roste noha a je proto potreba kupovat nove boty

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:32

My máme účty oddělené, o výdaje se dělíme. Ani ne tak fifty fifty, jako podle aktuálních možnosti. A ze už se nám to, kdo zrovna vydělává víc, preklápelo různě. 
Jinak jsem asi jediná, ale mne přijde, že dítě (zatím) moc nestojí. Jako jediný opravdový výdaj s ním je soukromá skolka a od 2 let letenka/dovolená, všechno ostatní mi přijdou (zatím) úplně zanedbatelné částky. 

edit

Je teda fakt, ze já se nerozpakuju kupovat věci z druhé ruky. 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:34

MP Meri Jo no, ono nejvíc stojí to, že ta žena nemá příjem;-). rasaNori :-D:-D Tak na boty sice sambo dává důraz ať kupují kvalitní, vždycky to tak prohlíží ale taky neví kolik stojí:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2022 21:36

MP Meri nás nejvíc stojí boty, to je aspoň tisícovka na jednoho krát čtyři páry za rok, kroužky, pořád ještě pleny a asi ty dovolené. Na začátku samozřejmě byly větší výdaje.  Ale když máš z rodičáku živit tři lidi oproti jednomu z normálního platu, tak je to sakra rozdíl.

Edit: ale nemít děti, tak určitě nepotřebujeme tak velký byt třeba

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:39

Karja Jojo, ten ušlej zisk zaboli nejvíc. V mým případě to nakonec nebylo úplně relevantni, částečným uvazkem + krátkým rodicakem jsem se dostala na snesitelnou (ačkoli směšně malou) částku.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:54

Myrtila Taky mame malou z IVF a na nic moc se me neptali, jen ze prvni cyklus a embryotransfer, ne kryo...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:54

MPLee Chudák kamarádka a to dítě vlastně taky.

To mi řekněte, že se ta lakota před svatbou neukáže.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. února 2022 21:58

KanManipulatori a lidi, co maji potrebu kontrolovat vsechno (ale i nasilnici, sakra, jak to nazvoslovi umim v aj, tak v cj teda ne, jsem kostrbata az hruza) casto cekaji, nez maji obet "jistou" treba svatbou, nebo pak ditetem - proste, az se bude co nejhur odchazet. A i pak se vetsinou vari zaba...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2022 21:58

Kan tak lidi nejsou ochotní před svatbou vidět různé (i horší) věci:(

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 10. února 2022 22:05

Kan Podle mě ne, ty lidi drzej grešli, ale tak jako pro sebe, sami si doprejou,koupej si, není to asi tak patrný, že pak budou držet korunu,když mají tohle a tamhleto....

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. února 2022 22:20

Kan oni nejsou svoji. A teda chlap si jinak klidně koupí nový iphone nebo auto, s tím problém nemá. Já bych v tom žít nedokázala. Už to, že ten i když směšný rodičák chodí na účet jemu je pro mě velký wtf. Před dítětem kamarádka rovněž studovala a patrný to nebylo - na život jí při studiu přispívali rodiče, něco vydělala na brigádách... No a o víkendech a v létě se o ní přítel postaral královsky. Jak začla být doma a bez příjmu, najednou to vylezlo na povrch. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. února 2022 22:23

MPLee a prečo si nezmení posielanie rodicaku na svoj účet? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2022 22:24

MPLee Strašný. Sám sobě dopřeje a partnerka s potomkem ostrouhají, prostě sobec.