Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 19. února 2022 22:50

Tabea no, v očích takových žen, jsem já, matka dětí, které blbě jí, blbě spí a ve třech letech nemluví, totální lúzr

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 19. února 2022 23:28

Máte zkušenost s nevysychajícími fixy? Stabilo má jednu řadu, co má údajně vydržet až 8 týdnů bez víčka. Funguje to? Nebo jiné značky? 

Zn: hledám dárek pro výtvarnici s hlavou v oblacích, víčka věčně někde v tahu

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 20. února 2022 07:05

Tabea takovou kamaradku mam taky:) Ale je pravda, ze kdyz ma nekdo dite, ktere dobre ji a slusne spi, tak rodici odpadne velka mira stresu a ma pak vic energie, kterou muze do toho ditete vrazit v oblastech, kde uz rodic opravdu muze neco ovlivnit. Ja to vidim na sobe a mam maslo na hlave. Jeste pred rokem mladsi dite krasne jedlo, hodne spalo a malo brecelo. A kdyz na nej odpoledne padla rvava hodinka, brala jsem to s klidem a nemela jsem problem ho pul odpoledne nosit. On se rychle ukonejsil.a i na toho starsiho jsem mela jakoby vic casu. Zato ted... porad resim nejake jidlo, deti v pul desate kolikrat jeste nespi, mladsi nas celou noc okopava v posteli a zacal se budit 3x za noc na mliko (to delal naposledy tak v 6m), pres den se taky dost čertí (coz je v jeho veku ok). No a ja pred nima tak trochu utikam, misto abych jim pres den venovala pozornost, kterou hrozne potrebuji. Ty matky, co se doruzova vyspi, se urcite venuji vic a verim, ze to plody nese, protoze ty deti tu pozornost fakt potrebuji. Ne jako ja nyni - radsi se jdu zavrit do sklepa k pradlu, nebo ruzne civim do mobilu

Offline Tabea
8137 příspěvků moje polička 20. února 2022 07:11

Pinot Noir no, chtěla jsem tě utěšit, že by ti to neřekla do očí, ale rekla by to mně. Ale kdybyste se znaly víc, tak by ti rozhodne rady dávala.

Offline Tabea
8137 příspěvků moje polička 20. února 2022 07:16

Gatita ale ona se dítěti, teď už dětem nevěnuje nijak nadstandardně, stylem žluťásek

No doufám, že se druhý dítě ještě vybarví. Je mu asi 8m, zatím teda opět dítě pro začátečníky.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 20. února 2022 07:27

Tabea vybarvi, neboj. Jinak ja se nevenovala tak moc jako žluťásek ani v tom obdobi, kdy byl mladsi syn bezudrzbovy, uz jen proto, ze nejsem nijak kreativni ani vytvarne zdatna. To ale mozna ani neni uplne treba, resp.jsem tohle nemela na mysli. Mela jsem na mysli to, ze jsem na ty deti mela vic trpelivosti a rada jsem s nimi delala, co zrovna chtely, i kdyz to bylo treba vrtani v kaluzi (takze zadna sofistikovana rozvojova aktivita;) A i kdyz "zlobily", nemela jsem problem ve jmenu duslednosti vydrzet i trochu jejich řevu a nepohody. Zato ted, ó běda, hned se vytocim a nejradeji bych je usadila pred televizi, hlavne aby byl chvili klid. A svadim to teda na ty strasne noci a spoustu drobnych blbosti typu nejedeni a vecneho premysleni, co s tim.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 20. února 2022 07:47

Gatita No ty mi úplně mluvíš z duše, já to mám úplně stejně. Jak se pořádně nevyspím a furt něco řeším, tak mě ty chudáci děti zvládnou rozčílit kdejakou prkotinou.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:29

Gatita DruI u nas to same. Mala je v noci nekolikrat vzhuru, rano vstane v sest a od sedmi uz tady pofnukava a vzteka se z unavy. Stalo se z ni hrozne jecidlo, to jsou takove decibely co dokaze vytvorit... Taky vymysli s jidlem ( i kdyz na Viktora od Pinot nema, nastesti), takze velkou cast dne tady resim aby snedla konecne neco normalniho. Pak nemam energii a trpelivost na druhou dceru a i kdyz mala behem dne usne a ja mam konecne cas se venovat vyhradne ji, casto ji posadim pred pohadku abych mela chvili klid a nikdo na mne nemluvil. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:40

mnum Gatita hovorite mi z duse. U nas to iste, ako som nevyspata a ani cez den nehrozi, aby som si pospala, nemam na nic energiu, teda hlavne na Alicu. Som sa pristihla, ze chodim pre nu do skolky coraz neskor a odkladam to na poslednu chvilu a ked je doma, tak sa tiez pred nou schovavam, resp. je fakt pre mna ulava, ked ju posadim pred telku. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:44

mnum proto si myslim, ze ty zminovane matky, ktere veri, ze delaji vsechno spravne, maji mozna pravdu. Za spani a jidlo si zasluhy pripsat nelze, ale za to ostatni uz jo, a ja jim verim, ze jim to pak s temi detmi jde. Ja se sebou byla v jeden cas taky mega spokojena, nic jsem nešidila, vsechno bylo harmonicke...

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:45

mnum Já když dám maloumalou spát, tak se velká dívá na televizi místo toho abychom něco dělaly. Takže ona neumí chudinka spoustu věcí co jiné děti, a to podle mě jen proto že jsem ji to ještě nenaučila! Naštěstí mi žádné kamarádky neradi, teda jedna byla tým ,,pohodová máma pohodové děti,, a pak ji to okolnostmi taky přešlo! 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:52

Karja Já se utěšuju tím, že co dceru nenaučím já, to se naučí ve školce :o)

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:55

DruI Jo, já taky říkám, že moje dcera všechno co umí se naučila ve školce! Kdyby tam odpoledne neměli to spaní, tak ji tam nechávám i odpoledne, ať to co nejvíc využije. Ale tam už žádný rozvíjející program není, tady chodívaji děti brzo domu, takže si po spaní dají svačinu, pohrajiu si a jdou. Žádná edukace:-D 

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:56

DruI Jako já jsem i vloni přemýšlela že ji tenhle rok do školky nedam, no to by byla chudinka teda zaostala úplně:-D. Ten program se mnou je dost nuda;-)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 20. února 2022 09:11

mne nastesti nikdo do toho nemluvi, na vycitky si vystacim sama Jinak uz odmalinka starsi dcery jsem si rikala ze lidi co maji dite, ktere sni co mu predlozi, usina rychle a spi dobre a pravidelne jim ho nekdo vezme a pohlida aspon na par hodin, pripadne i na noc, maji uplne jine rodicovstvi nez my. Ted uz to tolik neresim, snazim se prijimat nasi situaci takovou jaka je a vim, ze bude lip. Akorat ted asi od Vanoc jsem nejaka vyflusnuta a nezvladam nic extra. Urcite k tomu prispiva i ta zima a tma, na jare a v lete, kdy budeme vic venku, verim ze i nase nespokojene batolatko bude vic v pohode a mene ukricene. 

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 20. února 2022 09:16

Gatita klid, mám děti sice větší, spali a jedli bezproblémově, ale utíkala bych od nich furt, jen tv nahradily mobily

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2022 09:44

Karja já nevím, jak to dělají ty pracující rodiče, protože tady se taky chodí že školky brzy. Školka má do půl šesté, ale kolikrát se mi stalo, že jsem přišla v půl páté, když mladší nechtěl vstávat, a ve třídě byly třeba tři děti. Další tři mohly být ještě třeba v té "rozcházecí" třídě, ale co ten zbytek? Odpoledne taky už nic moc nedělají, ale v předškolácích je to prý jiné. Můj syn teda ani se mnou není ochotný dělat to, co ve školce, takže se tam taky dost rozvíjí. Já ho třeba vůbec nejsem schopná přimět, aby při vyrábění sledoval nějaký cíl, vybarvovat začal taky tam.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 20. února 2022 09:53

Evaeva s kreslenim a vybarvovanim je to stejny i u nas, doma starsi nebyla ochotna nic, jedine rozdelat vodovky nebo tempery, behem 10 minut si pomalovat ruce a stul a zidli a pak to ukoncit, a ze skolky nosila tak krasna dila Ale ted uz si i doma kresli nebo vymalovava a uplne jsem prekvapena jak se v tom zlepsila, kolik toho uz umi. Uz i nejaka pismenka zacina, asi kdyz ji to ukaze kamarad nebo ucitelka ve skolce, zapamatuje si to lip, nez kdyz ji neco chci naucit ja

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2022 10:00

mnum ano, on taky začal. Sice doma pořád převládají abstraktní díla, ale někdy i vybarvuje a teď dokonce vybarvil jedny omalovánky podle té předlohy.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 20. února 2022 10:50

Nepropadejte panice, Ríša se teď rozmaloval úžasně, nejen ty technické věci (maluje různé typy lodí, ale i pohledy na ně shora, zepředu - schválně, kdo si umíte představit, jak vypadá Titanic zepředu?), ale všechno možné. Dnes jsem jedla banán, tak že mi jeden nakreslí, nakreslil k němu i stůl a lustr a pak ještě pomeranč na ručním lisu na šťávu, no nestačila jsem koukat. A je to jen pár měsíců, co jsem tu psala, že nic nakreslit neumí a malovat nechce.