My mame dvojcata v rodine oba a vzdycky ob ob eraci, tak to na tu nasi vychazi a tvrdila jsem, ze budou nase. No, ale z IVF po zavedeni jednoho petidenniho embrya uz ta sance neni moc velka... Jeste jsou na rade brachove, tak uvidime.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Tri roky, tak docela dobry. Jedna znama chtela deti rychle za sebou, tak byl starsimu asi rok a pul, kdyz se ji narodila dvojcata.
Solathis Znam pripad, kdy se narodila dvojcata, jedno z nich po ivf a druhy prirozene. :-)
Vari To asi jde jen, kdyz jsou po KETu, ne? Mne totiz vybrali vsechna vajicka (28, pripadala jsem si ke konci stimulace jak jikrnac, bolelo to, ze jsem se nemohla ohnout, musela jsem prestat na nejakou dobu prestat pracovat), tak to druhe by nebylo z ceho...
A teda bolelo me bricho i po odberu, na nejakejs jsem nemela vubec naladu!
Solathis To netusim, ja jen vim, ze ji vlozili do bricha jedno embryo a vzhledem k tomu, ze jsou dvojcata dvouvajecna, to druhe se tam muselo dostat prirozene. Mezi plody byl i rozdil ve stari.
To je huste s tymi dvojcatami a trojcatami, ja sa priznam, ze pokazde ked som isla na prve sono, tak moje myslienky boli: prosim prosim, nech je tam len jedno! ![]()
betsey Ja se doktora taky hned ptala, kolik jich tam je, kdyz odpovedel, ze jedno, tak jsem mela monolog ve stylu ufff, kazdej nas strasil, ze budou dve atd. Po asi minute me prerusil a jen ukazal na obrazovku. Treti dite uz jsem mu hledat zakazala. :-D
Dekuju za ucast u nasich zubu, mne vzdycky pomuze aspon to sem napsat. Uz je to dlouho a je toho ted nejak moc, moje zdravotni obtize, pes nemocny (ten uz nafurt, jenom cekame, jak dlouho to "nafurt" jeste bude), vsechno se to uz tahne nejakou dobu. Upinam se k tomu, ze uz jenom vylezou plosky dvou stolicek a pak bude pauza, nez polezou petky. Kdyby tak aspon tyden byl klidnejsi, aby mel syn aspon trochu lepsi naladu. Pritom kdyz ho nektery den nic neboli, je uplne zlaty, to me vzdycky nabije na dlouho dopredu. Ale to uz tu hodne dlouho nebylo.
A historky s dvojcaty a trojcaty jsou bozi ![]()
Myrtila Ja jich mam v zasobe dost, ve skupine Dvojcata na FB jsem narazila na pripad, kdy jedno dite narodilo prirozene 30.6., druhy akutni sekci 1.7. A k nasi rehabilitacni chodi dvojcata, co se narodila tri tejdny od sebe. To bych nedala, rozdilny data narozeni bych si furt pletla. :-)
Vari já potkala před lety lidi, co měli dvoje dvojčata za sebou, takže vyfasovali během 2 let 4 děti...
Jedno dite narodilo prirozene 30.6., druhy akutni sekci 1.7. A k nasi rehabilitacni chodi dvojcata, co se narodila tri tejdny od sebe.
Takhle nějak si představuju peklo. To by si měla přečíst každá těhotná, co chce rodit vícerčara přirozeně.
Vari Tyjo, den od sebe, to chapu, ale ty 3 tydny? To se rozbehl porod a po narozeni jednoho to ustalo?
Moje znama ma dvojcata narozena ve stejny den, ale vznikly asi tyden od sebe - nejdriv se uvolnilo jedno vajicko a za tyden druhe.
Pokud se nepletu, tak letos/loni se v US narodily dvojčata. Jedno 31.12., druhé 1.1.
dynda Ja se toho taky bala a prestoze se dvojcata na posledni chvili otocila hlavama dolu, i vzhledem k tt jsem si radsi vybrala cisare.
Myrtila Lip by to vysvetlila nejaka lekarka, ale jedna se prej o odlozenej porod, je to hodne mic vyjimecny, ale obcas se to podari. Jinak ja mela oba plody taky ruzne stary. :-)
brrr Jj, narodila, kamaradky mi to hned poslaly. :-D
Potrefenáhusa Ono to neni zase tak neobvykly, chodila jsem na predporodni kurz pro budouci rodice dvojcat a tam nam rikali, ze si rodice chteji kolikrat po tom dvojcecim zahulu poridit benjaminka a kolikrat to jsou znova dvojcata. Me by regulerne mrsklo, staci mi tihle dva satani. ![]()
dynda ale to není úplně nemožné je porodit přirozeně, ne? Já byla v porodnici s jednou takovou maminkou. Já bych to asi taky zkusila, pokud by nějaké okolnosti nebyly proti.
dynda A ted jsem si vzpomnela, ze teta ta trojcata rodila prirozene. Neobeslo se to teda u tretiho bez komplikaci, protoze o ni nevedeli, trojcata jdou cisarem bez vyjimky.
Evaeva Jj, jde to, kdyz jsou obe v dobry pozici. Se mnou tam byla taky maminka trikilovejch dvojcat, ktery porodila prirozene. I kdyz ta vypadala, ze s trochou snahy by zvladla porodit i me, byla fakt velika.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.