Potrefenáhusa muž má takový případ v širším příbuzenstvu. Ale odstup mají delší.
Vše o těhotenství a dětech
Vari tohle byla celkem drobná paní, dvojčata ale neměla nijak podměrečná, asi 2,5 kila. Pravda je, že už to byl její druhý porod, doma na ní čekal ani ne dvouletý chlapeček.
Určitě je to možné, jen jedné z xxx žen se stane, že jedno vytlačí a kvůli druhému jí rozříznou břicho. To je hrozná třetí možnost.
dynda jo, chápu, že to riziko, že se cokoli stane je u dvojčat mnohem vyšší.
Ja som mala na izbe v porodnici pani ktora rodila dvojcata prirodzene ale ze na druhe tam bolo strasne vela ludi v sale keby doslo na sekciu. Hovorila ze prve rozrazilo cestu druhemu ale to druhe vnutri zostalo priecne tak lekar sahol dnu a opatrne vytiahol von za nohy. Pre mna hororove pocuvanie lebo prveho odrodil jeden doktor a druheho druhy (ktory aj mna) a mal oooobrovske ruky
ale ze ju to nebolelo tolko ako ked sa rodil prvy. No zaujimave pribehy su z porodnic
u toho odlozeneho porodu (dvojcata s rozdilnym datem narozeni) se jednalo zrejme o nedonosene deti, kdy treba u prvniho byl predcasny odtok plodove vody a kontrakce, ale druhe melo zachovaly vak blan a tak ho nechali tak, kazdy den v mamine brise dobry. Cetla jsem i kazuistiku o pani ktera jedno dvojce potratila ve 22. tydnu a druhe pak donosila temer do terminu.
A k porodum dvojcat- u nekterych poloh lze porodit vaginalne (hlava- hlava, nebo hlava- konec panevni), ale vzdy musi byt pripraveny tym a operacni sal, protoze po porodu prvniho to druhe muze zmenit polohu do pricne, sikme a zaseknout se. Takto i jedna moje znama porodila dvojcata, jedno spontanne a druhe akutni sekci.
Tu by som si mala dat zalozku, ak by som nedajboze zacala rozmyslat nad tretim
.
A dnes mam uplne mariei den, v noci som sa celkom vyspala, rano mi prisla poupratovat pani na upratovanie, tak mam upratany cely byt naraz , vykaslala som sa na varenie a objednala pizzu a pomedzi to ako mi doma pani ipratovala, som so psom a kociarom presla 5km. A potom som si porovbila nieco do prace, objednala veci z lekarne a sla na nakup do Lidlu. A teraz sa chystam pri spiacom a kojacom sa dietati citat knihu.
Fakt skvely xen, tak dufam ze aj Artur budr dobre naladeny, pretoze dnes sa mu mozem venovat az do vecera a nemusim odbiehat k upratovaniu
.
Ja jsem rada, ze mi dali na vyber a proti sekci nikdo neprotestoval, kluk se narodil jako druhej, mel dobry AS, ale stejne se cestou ze salu zacal dusit a potreboval celkem intenzivni peci, tak kdo vi, jak by zvladnul prirozenej porod.
Vari No ja bych musela mit rozdil 4 tydny, to by to druhe bylo nedonosene a to snad - probohy- ne! ![]()
mnum Dekuju za odborne vyjadreni, skutecne se jednalo o extremne nedonosena dvojcata, kdy mel kazdy den v tele matky cenu zlata. Ja na to zustala koukat jako puk, netusila jsem, ze je vubec neco takoveho mozne.
Jedno dítě porodit přirozeně a pak skončit s rozříznutým břichem je teda varianta na dvě věci. Kvůli tomu bych do přirozeného porodu dvojčat nešla. Upřímně, i u druhého dítěte mi přišlo "škoda" riskovat zranění jinde, když už jsem měla břicho jednou zašívané.
Pinot Noir myslim, ze kdyby zena cekala dvojcata po predchozi sekci, variantu, ze je spontanne porodi, by ji nikde nenabidli. Preci jenom se u dvojcetneho tehotenstvi delozni stena napina mnohem vic, hrozila by ruptura jizvy pri kontrakcich. Pravdepodobne i ta samotna sekce dvojcat by se naplanovala na nejaky drivejsi tyden nez kdyby tam nebyla ta predchozi sekce. Ale nejsem gynekolog, je to jen muj nazor.
mnum U dvojcat se sekce obecne planuje driv, u dvou placent a dvou obalu v 38 tt, u jedny placenty a dvou obalu ve 36 tt. Ja mela v planu nastoupit do porodnice v 38 tt bez stresu, no clovek mini a dvojcata meni. :-D
Vari ano, dekuji za doplneni
mnum ale já nemyslím po předchozí sekci.
Pinot Noir aha, spatne jsem te pochopila.
Myrtila Tlapkam moc! Já už jsem to párkrát psala, ale naši synové jsou jak přes kopírák, zuby nevyjímaje. Od 4 měsíců jsem každej den čekala prořezání prvního zubu, jak moc zjevný to bylo. Malej už má taky 16 kousků, teď rostou dolní špičáky a je to dost znát. Přesně jak píšeš, je to dost náročný, přitom když zuby nebolí (u nás vždycky pár dní klid a pak to zas začne), je úplný zlatíčko. Spánek bez nurofenu je teď hodně špatná možnost, ale nikdy jsem nečekala, že to bude muset být dva týdny v kuse.![]()
Když se mu prořezaly čtyřky (prozatím všechny zuby šly podle tabulek, i když ho to vždycky trápí 2 měsíce dopředu), jsem si říkala, že budem mít chvilku konečně oddech (špičáky jsou dle tabulek mezi 16-20 měsíci) a bum, moc dlouho to netrvalo. Ale jak píše Potrefenáhusa , pětky budou pravděpodobně až za dlouho, tak se k tomu upínám. Moc těm drobkům přeju, ať mají chvíli klid, vážně to dělá moc na celkový pohodě. Matek jakbysmet. Taky se u nás spí úplně děsně, navíc jsem dlouho nemohla vychytat časy bdění a uspávání po přechodu na jeden denní spánek, to už konečně ale začínám (po 2 měsících
)vychytávat.
Hodně sil! Je super, že můžeš dát malého muži, taky to tak dělám, protože matka sice vydrží hodně, ale ne všechno.![]()
Len Myrtila ty zuby... u prvni dcery jsem nevedela ani kdy rostou, zato ted si to taky uzivame. I kdyz tak narocne jako u vas, to neni. Ale taky jsem si pri nalezu posledni prorezane trojky oddechla, ze snad by mohlo byt ted par mesicu s lepsi naladou... Takze tlapkam a drzim palce at je detem i maminkam lip
Len jako matky vás teda upřímně lituju, ale chudáci ty děti. To musí být hrozný, žít třeba rok s bolestí.
Pinot Noir já to vidím úplně opačně, já mám ze sekce respekt až obavu. Rozřezané břicho oproti dvěma (nebo sedmi
) stehům...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.