Potrefenáhusa myslíš takhle?![]()
![]()

Potrefenáhusa myslíš takhle?![]()
![]()

Sairon u starší to fungovalo. Mladší se rovnou rozbrečela ( asi, že si myslela, že to stejně nedá, takže ji bylo toho kinderka líto).
rasaNori hahaha, to je vtipný. No nám to poradila psycholožka. Ale trvalo stejně docela dlouho, než se to v mozečku všechno propojilo. Včera jsme zaznamenali další milník, dcera se poprvé vykakala do záchoda u babičky, a ne doma.
Jen v poradně.
Mrakoplas ono totiž její dvě místní kamarádky mají asi tak všechny hračky co se prodávají, takže příšerka z každé návštěvy přijde s požadavkem na x věcí co nutně potřebuje. Takže jsem to měla jednodušší, že pokaždé ona něco chtěla a já jí jen připravila podmínky, jak to získat.![]()
Úplatyk ani jemné násilí u nás nefungují. jedině ukázat, vysvětlit a počkat, až začne sám. Naštěstí on má vysokou potřebu kompetentnosti (jak jsem se dočetla v jedné mateřské příručce), takže spoustu věcí začne dělat sám od sebe a nebo je aspoň zkusí. Ale zase na druhou stranu, pokud má pocit, že to nezvládne, tak to prostě neudělá.
Pinot Noir Je to přesně tak příšerný, jak píšeš. Vím, že jsi sem párkrát něco podobnýho psala, a vždycky si říkám, že je to děs a jak to můžeš přežít.![]()
Lituju moc. Snad to brzo přejde! (A trochu se takový fáze bojím.)
Ale zase na druhou stranu, pokud má pocit, že to nezvládne, tak to prostě neudělá.
Tohle úplně přesně vystihuje staršího syna. Proto si taky odmítal sednout na nočník, dokud si nebyl jistý, že to půjde. Úplatek jsem na něj použila akorát na dudlík, tam je fakt nízká vnitřní motivace ze strany dětí ho odložit
Ale třeba u mladšího mám pocit, že by to vůbec nepochopil. Takže s odložením dudlíku vyčkávám na zrušení odpoledního spánku.
Len tuhle fázi určitě nemají všichni a určitě ne holky. A začínám nabývat dojmu, že myslet si něco o prd**i a nebát se to vyslovit, není fáze, ale charakterový rys. ![]()
Mimochodem včera jsem viděla ten dokument Každá minuta života o tom malém Miškovi. Přišlo mi poměrně děsivé, jak jeho úspěchy měnili za dárky. Zároveň otec svojí lásku prakticky podmiňoval tím, že ho bude poslouchat a bude trénovat tak, jak chce.
Pinot Noir u nás sa zas vykrikuje "kako" a chytil to aj mladší. Dnes doobeda sme šli von, na chodbe stretli susedu a mladší namiesto pozdravu "kako kako!) ![]()
dzizisketa tak jsem pochopila tu poznámku sestřičky, že do poradny si mám vzít svačinu. Akorát měla říct "velkou svačinu" ![]()
Mohučanka mam ti skocit pro chlebicek do lahudek? :)
Pinot Noir moje holka ji ma taky! Akorat to neni prdel, ale hovno ![]()
Mohučanka a jéje! Když tak dole u vrátnice jsou lahůdky.
Pinot Noir u nas bezi u Artura minipuberta na maximum, okrem toho, ze chyta zachvaty smiechu sa aj zduva, tvari sa, ze ma nepocuje a ak sa ho pytam ci nieco chce, poctivo to ignoruje alebo mi odpoveda nieco ine ako sa pytam. A do toho 100x denne dupanie jozickou s tym, ze sa so mnou uz nikdy nebude hrat striedane neustalym volanim: pod sa so mnooouu hraaaaat...esteze Olivia je take dobre decko, lebo by ma porazilo. Dakujem bohu za skolku a za to, ze obaja chodia celkom skoro spavat.
Evaeva že jo! "Tady máš dárek k narozeninám, protože jsi celý rok pěkně makal", nebo jak to tam bylo.
Já tam viděla strašně velkou míru manipulace. No, doufala jsem, že to tak hrozné nebude a dělá to fakt sám od sebe a rád, hmm, tak aspoň z toho dokumentu to vypadá, že ne, nebo aspoň sám od sebe by to nedělal v takové míře, co po něm chtějí.
Kdyby mi nekdo pred vanoci rekl, ze moje dite zahlasi, ze jde delat haji, zaleze si samo do postylky, prikryje se perinou, obejme dva plysaky a usne, vysmala bych se mu. Moje dite, co mesice spalo jen v moji asistenci a nedalo se od nej odejit ani na zachod? Co usinalo jedine u prsa, v satku nebo v aute, ani kocar nebyl jako misto, kde musi sama lezet, akceptovan. Ale je to bozi! V poledne se pak uvelebi na gauc a usne u pohadky a spi aspon dve hodiny. Usinani bez toho, abych ja musela vynakladat nejakou energii, je proste pecka (to nocni pochodovani po loznici mam v zive pameti). A az na vyjimky spi klidne celou noc. Ma ted 22 mesicu a konecne mam i nejaky cas sama pro sebe a na sve konicky, mit toho jedinacka je vazne moc fajn ![]()
Vyčerpávají mě WTF rozhovory s Ríšou. Asi to nevyzní tak hrozně, jaké to ve skutečnosti je, ale věřte, že hrozné to je. 90 % času vedeme hovory buď 1. typu (já z nich vyjdu jako idiot, co jen otravuje):
On: Morning je ráno?
Já: Ano.
On: Neříkej mi to, proč mi to říkáš, já to vím.
nebo 2. typu (zadky, prdy, smrady):
Já: Chceš k tomu špagety nebo vrtule.
On: Zadek.
Já: Ríšo, odpověz mi, co chceš jíst?
On: Zadek-smradek.
Já: Dobře, vařím vrtule.
On: Vrtule prdule smraďule.
(Pochopitelně mi nakonec vyčte, že chtěl špagety.)
Nevím, no. Myslela jsem, že na tohle je ještě 10 let čas. Bože můj, ať už valej do školek, tohle se nedá dlouhodobě vydržet.
Prepáč, ale dávno som sa tak schuti nezasmiala
úprimne ťa ľutujem, lebo si viem predstaviť, ako je to na nervy, ale spravila si mi dobrú náladu.
ja mám jednu v puberte a druhú už dospelú, a vekom zas prichádzajú iné srandy s tými deťmi
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.