Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:02

MPLee jeste muzes kouknout na Messyplay, maji tam i jednotlive vstupy a je to i pro mrnousy. Je to ale mimo pozadovanou lokalitu...

Na Zerycka bychom se s malou mohly k vam pridat. 

A taky nekdy s nekym i do te NG, uz splnuje spodni vekovou hranici 18 mesicu

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:12

mnum Jé, to vypadá skvěle! Tak to vidím, že teď budu obrážet ukázkové hodiny a od podzimu už se stejně nikam nedostanu  

Příští týden jsme teda pryč, ale dám pak případně vědět jak a Žeryčkem

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. března 2022 21:13

MPLee nebyla jsem tam, jen koupit nejake jejich modeliny a pani velmi mila

Tak se pak ozvi az budes moct, vymyslime nejaky vyhovujici termin. A take se pripajim k opatrnym gratulacim

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2022 21:50

Okrem sťažnosti na vracajucu polku rodiny sa musím podeliť, že mladší konečne chodí na nočník. Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a to tak, že som sa v slabej chvíľke nasrala a posadila ho tam a držala (mierne) nasilu a úspech ho tak motivoval, že sa sám pýta a teší a dokonca keď mu po spánku zabudnem dať hneď dole plienku, tak ma upozornil, hneď ju dával dole a utekal na nočník. Motivácia, ukazovanie, chápavý prístup, vytiahnuty nočník o ktorý pol roka zakopavam nula bodov, proste musel prekonať ten prvotný odpor k všetkému novému "násilím", kašlem ja už na všetky tie príručky . Tak snáď mu to vydrží. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:43

Mrakoplas Haha. A to je překvapení.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:49

Kan ale tak každý je iný. Starší zas mal traumu do nočníka kakať, necitlivý prístup by to celé ešte viac pokazil, tam pomohla len trpezlivosť a chápavý prístup. Na mladšieho som chcela ísť citlivo, aby sa náhodou nezasekol tiež ale zjavne je typ, ktorého treba postrčiť, no. Takže z toho vyplýva čo? Že som dosť nedovtipna matka

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:54

Mrakoplas Hele úplně v pohodě, já se smála jak píšeš o těch příručkách.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2022 23:04

Kan tak malo to byť  "poučky", príručky samozrejme žiadne nepoznám :) 

Edit. Musím si to po sebe viac čítať 

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 01. března 2022 23:09

Mně teda příručky o výchově dost pomáhají a furt nějaké čtu. Asi jsem od přírody prostě špatná matka a potřebuju návodNebo je to tím, že se jako správná moderní matka na rodičáku nudím, protože nemusím vyvařovat plenky a na úklid mám taky techniku a navíc k němu nutím i chudáka muže udřeného po osmi hodinách zaměstnání, pořád chodit s kamarádkami na kafe leze do peněz, tak prostě tu nudu nejak zabít musím, že jo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2022 23:12

dzizisketa mě příručky taky pomáhají, ale občas se mi vyplatí to udělat jako Mrakoplas a na všechny se vykašlatJe pravda, že každé dítě je jiné a co fungovalo se starším, na to mi mladší prdí

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2022 23:17

dzizisketa mne práve žiadna nepomohla, jednu vlastne mám, ani som ju nedocitala, lebo darmo, teoretik som ale aplikovanie do praxe pokulhava!

Evaeva no asi tak. Pri prvom mi to pomohlo, pri druhom to bolo k prdu

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 02. března 2022 00:26

Vyčerpávají mě WTF rozhovory s Ríšou. Asi to nevyzní tak hrozně, jaké to ve skutečnosti je, ale věřte, že hrozné to je. 90 % času vedeme hovory buď 1. typu (já z nich vyjdu jako idiot, co jen otravuje):

On: Morning je ráno?

Já: Ano.

On: Neříkej mi to, proč mi to říkáš, já to vím.

nebo 2. typu (zadky, prdy, smrady):

Já: Chceš k tomu špagety nebo vrtule.

On: Zadek. 

Já: Ríšo, odpověz mi, co chceš jíst?

On: Zadek-smradek.

Já: Dobře, vařím vrtule.

On: Vrtule prdule smraďule.

(Pochopitelně mi nakonec vyčte, že chtěl špagety.)

Nevím, no. Myslela jsem, že na tohle je ještě 10 let čas. Bože můj, ať už valej do školek, tohle se nedá dlouhodobě vydržet. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 02. března 2022 06:28

Naše sedi na nocniku rada, ale nic do nej nedělá. Ale leto bude na všechny pokusy rozhodne lepší 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 02. března 2022 06:34

dzizisketa já ty příručky ctu rada (málo, jen co stíhám)

a popravde rada sleduju ty hodně respektujici profily na insta, byt je to pro mě často takovou směsicí GP a wtf, tak mě to docela často vede k zamyšlení 

taky jsem si včera vzpomnela se slzou v oku na pozitivku se psem a klikr trenink, skoda, ze Franta Šusta nemá krom koz nejakej trenink pro batolata!!!

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 02. března 2022 06:40

MPLee jak jsi psala, ze te dite překvapí skoro kazdej den nějakým nečekaným pokrokem, to je úplně přesný

nase včera vyndala z otevreny mycky poklice a sama je šla uklidit do spravnyho suplete, který si sama otevřela (nikdy jsme to spolu nedělaly)

konecne se minulou sobotu dala do pohybu po dvou, takřka přesně ve 20 mesicich, doktorce jsme mely volat, pokud by se nerozesla do konce února, tak to stihla o tyden 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. března 2022 06:53

Haha, mesic zpatky jsem doma diky mohucance navrhla, ze bychom starsi mohli slibit nejakou motivaci, aby mela rano suchou plinku, třeba lego s elzou a annou. Muz to okamzite zavrhl, ze v zadnem pripade. A dneska je bral rano po probuzeni na nocnik, a pry co by ti pomohlo, abys nebyla rano pocurana do plinky, treba neco s elzou a annou? A starsi hned no, treba takove lego:D

Online 711990
18322 příspěvků moje polička 02. března 2022 07:04

Pinot Noir to je peklooo, lituju s netesim se

rasaNori to vis, musel pockat, aby to byl jeho napad!

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. března 2022 08:29

dzizisketa je uz  v porodnici?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. března 2022 08:31

rasaNori pak ho nezapomeň pochválit, jak ho to hezky napadlo

Já mám s uplácením (čti motivováním) zatím ty nejlepší zkušenosti. Před asi rokem jsem příšerce slíbila že až začne kakat na nočník místo do plínky, vezmu ji do hračkářství a koupím co vybere. Trvalo jí to teda víc jak měsíc, než se rozhodla že ten kočárek už nutně potřebuje, ale pak to fungovalo už samo. Teď jsem asi měsíc zpátky s ní sepsala dohodu o tom že si nebude cucat palec, kde si nadiktovala co chce pak dostat a co jí pomůže to splnit a tak teda máme doma další krámy ale zvládla si tak to cucání odbourat víceméně sama, já ji jen párkrát musela v noci upozornit, tam to pro ni bylo těžší. Jednou jsem v polospánku zaregistrovala zvuky cucání a pak si sama pro sebe řekla "paleček ne" a od té doby nic. Vážne mě předtím nenapadlo že to bude vlastně tak jednoduché. Potřebovala bych takovouto sebekontrolu ohledně cukru

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. března 2022 09:15

Sairon tak to je dobrá, klobúk dolu! Náš sa práve na akúkoľvek motiváciu (hračka, sladkosť, tablet..) zaťal. Založil ruky, odvrátil hlavu a zahlásil: "ňee!" Jako to mávanie lizatkom pred nosom nakoniec trochu pomohlo ale aj tak som ho na nočníku musela držať, aby nezdrhol.