Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. března 2022 22:10
Reakce na Evaeva:

Mohučanka tak když budeš každý večer leštit podlahy jako paní, taky budeš!

​No, já si asi raději lednu a pustím nějaký ten film ale je to tam tolikrát, že to asi musela dělat opravdu furt! 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. března 2022 22:22

dupali jo, to mě taky napadlo, že do těch schodů ty nožky divně vytáči. Běhu teda nerozumím, trochu jsem se vzdělávala kvůli dceři, u které vbočené kotníky řeším. Ale ty shyby...to byla hrůza. To bych u dětí zakázala, aspoň u předškoláků. 

Fyzická zátěž teda šílená, doufám, že chlapeček nebude mít nějaké zdravotní následky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2022 22:27

Mohučanka moje řeč

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 02. března 2022 22:31

Mohučanka moje dcera shybovala, sama od sebe, nikdo ji to nenarizoval, klidne přeručkovala dva- tři metry, dávala všechny kluky v okolí, k jejich velké zuřivosti. 

Doteď má strašně silné ruce na svoji váhu a to jsem myslela, že v pubertě už se to změní. No po mě to nemá.

Mně přijdou teda mnohem větší zlo břišáky, to strašně přetěžuje páteř. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. března 2022 22:32

Sairon my sme do pracovne do kniznice dali dole nejame hracky, s ktorymj sa syn moc nehra. Vysledok je, ze ked som tam ja, syn je tam zalezeny so mnou a chce sa hrat. Hluk robi statocny, uplne odignorovat to neviem, pri telefonatoch je ho pocut. Urobim pri nom vacsinou malo, neda sa v tom hluku a tych otazkach sustredit. Inak muzovi to nerobi, ten ked tam oracuje, maly tam aji nevojde .

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 02. března 2022 22:33

Mohučanka přesně u těch shybů se taky šílené kroutil. I když obratný byl, stojku na kruzích by moje děti nedaly

Syn měl vbočené kotníky a dětská doktorka nás poslala na rehabilitaci, kde mu moc pomohlo pár lehkých cviků, které jsem se s ním snažila dělat denně. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. března 2022 22:36

continuity jooo, tak u nás kdyby takhle visely kruhy nebo hrazda, tak na nich taky dcera visí furt. Já jsem kritizovala cílený trénink shybů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2022 22:47

DrowRanger no telefonovat se tam s nimi moc nedá, to naštěstí moje práce vyžaduje minimálně a klientům nevolám teď vůbec. 

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 02. března 2022 22:53

Evaeva Sambo když pracuje tak si k němu velkamala zaleze a je tam zalezla a ani tam nic extra nedělá jen je s tatínkem:-D. On teda často pracuje z postele:-D Tak tam tak leží o něj opřená....

Ale já hlásím jako svuj největší úspěch mateřský. Normálně jsem si dnes při holkách, aniž by aspoň jedna spala, normálně odpoledne nalakovala nehty a vyzehlila vlasy!!!!! Hustý jako hustý. Sice to bylo při schovce a vždycky jsem je chvíli nehledala a pripekla žehličkou přebalovací pult, ale dobrý jako, fakt dobrý, hned se cítím být člověkem! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2022 22:59

Karja já teda obdivuju ty nehty! Žehlení přerušíš, ale lak zasychá.

Jinak tohle prý dělá synovec. Švagr už od začátku pandemie pracuje doma, taky většinou z postele, a on si jezdí okolo s autíčkem a nic po něm nechce. Já s oběma pracuju spíš výjimečně, málokdy si hrají tak sami. Ale jen se starším jo, to není moc problém.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. března 2022 23:08

dupali taky jsme byli na fyziu a taky máme cviky, ale dcera odporuje, nespolupracuje. Snažíme se na to jít přes pohybové aktivity, které teda taky fyzioterapeutka doporučila - lezení, opičí dráhy, kolo, a miniatletiku (pohybovou všestrannost), což se teda přiznám, že jsem dceru podplatila a vpodstatě donutila, aby ty tréninky šla "zkusit". Asi to dělají dobře, od druhé hodiny tam chodí s nadšením a přijde mi, že se to jednak nezhoršuje a jednak že už dcera není tak rachitická jako dřív. Potřebovala by se trochu osvalit, zatím je na tom tak, že když jede metro, tak jí to odfukuje

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 02. března 2022 23:25

Mohučanka tohle je taky moje strategie, syn mi ty cviky neudelal snad ani jednou, pricemz to byly fakt srandacviky, nic narocneho. Ale smrdelo to povinnosti, tak ani ťuk. Tak aspon chodime ven, prolejzacky, ma 1 sportovni krouzek (tam teda taky nechce, ale to uz s nim nediskutuju). Lepsi nez nic, ale ty kotniky ma porad spadle. Ja tyhle "ukoly na doma" moc nezvladam, to akorat na zaklade diskuze tady zjistim, ze diskutovany problem mame taky, vymrcim si termin u nejakeho doktora, ten me posle nekam (na rhb, pro vlozky atd.), tak udelame kolecko, vyzvedneme prislusne pomucky a tim to zhasne

Karja

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 02. března 2022 23:32

Tak jsem to taky viděla. Nepřišlo mi, že by rodiče lásku podmiňovali jen dosaženým úspěchem, spíš mají škálu projevů lásky omezenou jen tím výkonnostním směrem. Což mají tedy štěstí, že ten Miško je zřejmě do určité míry nadaný (i když ten zpěv anglické písně na oslavě taky ukázal jeho limity). A teda přijde mi, že to všechno stojí a padá na matce Lence, tak se ani nedivím, že domácí vzdělávání už je za jejími hranicemi. Ona mi totiž z rodičů přijde jako ten, po němž syn ty vlohy zdědil, sportovní i intelektuální. O tom otci nic moc nevím, žádné rozhovory jsem s nimi nečetla ani neslyšela, ale co jsem pochopila z dokumentu, tak měl nějaké problémy se svým otcem...a asi i pocit, že mu život něco dluží? No každopádně on mi jako promrhany talent nepřišel, spíš ta Lenka.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. března 2022 00:02

Boli ste niekto v Brnenskom planetáriu na predstavení Pejsek a kocicka..? Vydrží mi to aj ten ešte nie trojročný? Niekde na FB som našla, že boli aj s 1,5 ročným dieťaťom a v pohode ale ja mám tie deti divoké, starší teda vydrží keď ho to zaujme ale mladším som si nie istá..Ale chceli by sme to ako celodenný výlet s niečím spojiť tak ho nechceme nechať doma.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. března 2022 08:12

Mrakoplas kamarádky byly s čerstvě tříletýma a prý uplně v pohodě. Taky se tam se starší chystám, až u nás pomine ten mor a cholera.

DrowRanger Evaeva díky. Já nemám dlouhodobě v plánu pracovat nějak pravidelně doma za přítomnosti dětí. Nejdřív budu chodit na pár dní v týdnu do kanclu, pak si k tomu asi přiberu i HO, ale děti budou ve školce/škole. Takže se mi jedná jen o ty dny kdy budou nemocní, nebo budou prázdniny (takže vlastně dohromady víc jak polovinu roku). Oba si dokážou hrát celkem sami i spolu, už teď víceméně jen moderuji situace a dozoruji ať si neublíží. K práci potřebuji jen noťas a spis,tak to taky snadno přesunu případně jinam. Jediný zádrhel je, že já se těšila že budu mít nějaký "svůj koutek", tak tento pocit bych musela v případě stolu v herně oželet.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. března 2022 08:32

Sairon no tvůj koutek v obýváku (ne)bude asi tak stejně tvůj jako ten v herně

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. března 2022 08:57

Sairon vďaka, kúpila som nakoniec lístok aj jemu, však za tú cenu mi to ľúto nebude . Mne to príde hrozne lacné keď si to porovnám, že tu dám za každý vstup dakam minimálne 5€, minule divadielko stálo 8€ a to bolo o jednom hercovi (ale zas obmedzený počet kvôli korone).

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. března 2022 09:03

Evaeva v případě stolu v obyváku existuje teoretická šance, že po práci si muž vezme děti do herny a já si můžu chvíli sedět sama ve svém koutku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. března 2022 09:07
Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 03. března 2022 09:44

Sairon Já mám pracovní stůl v obýváku a když pracuju, tak si dcera odmítá hrát u sebe v pokoji, protože se tam cítí odsunutá. Kdybychom měli hernu, tak neváhám ani chvíli a dám pracovní stůl tam. Pocit mám svůj koutek si stejně musí člověk vytvořit uvnitř (na můj stůl v obýváku se permanentně vrší všechno, co je potřeba vyřešit a zbytek domácnosti si zrovna není jistý jak :o)