Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 09. března 2022 21:32

Mohučanka no ja takhle nechodim k obvodacce, protoze ta jeji sestra je tak drsna, ze te po telefonu serve, aniz bys stihla rict vic nez dobry den. A to jsem po nich za nejakych deset let chtela jednou jedinkrat antibiotika a pak nejaky formalni papiry k pracovnelekarske prohlidce...Dost me to sejri, musim rict. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. března 2022 22:50

Gatita jo, tak nějak. A to ještě budu muset vyřešit ztracený zdravotní průkaz starší dcery navíc obecně nerada telefonuju...Dneska to byla chvilka ryzího štěstí, když to zvedla doktorka

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 10. března 2022 18:45

Uf, tak Alica to už má tiež, celý deň len leží na gauči, neje, nehýbe sa, len leží alebo kričí nieeeee, pokaždé keď jej chcem zmerať teplotu alebo dostať do nej nejaký liek

Takže viem síce, že nejakú zvýšenú teplotu alebo horúčku má, ale neviem koľko a ani neviem s tým nič spraviť

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 10. března 2022 19:22

Co to zase je?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2022 19:32

rasaNori alergická reakce?

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 10. března 2022 19:42

Evaeva ma to symetricky na obou rukach. Uz to mela vcera, ale nemela nic noveho ani na jidlo, ani treba prasek na prani nebo ve skolce neco... 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 10. března 2022 19:44

rasaNori Nemůže to mít ekzém? Já ho přesně na téhle místech mám, na těch posledních kloubech prstů. Nebo bych zkusila pogooglit to ruka,pusa noha. Jinak mě nic nenapadá. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 10. března 2022 19:46

Karja ze by se ji vyrazil takhle ve 4 letech? Asi se muze stat no. Kam s tim? K pediatre nebo na kozni? Dostala ted pul dithiadenu, protoze brecela ze ji to boli a svedi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2022 19:50

rasaNori ekzém se může projevit kdykoliv. Začni u pediatra, ale ze začátku klidně zkus jen promašťovat, já používám na mladšího třeba A-dermu. Uvidíš, jestli náhodou nezabere ten lék.

Online Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 10. března 2022 19:50

rasaNori tak vypadají moje ruce, když si v zimě nevezmu rukavice. A svědí a bolí to pekelně.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 10. března 2022 19:51

rasaNori Ty jo, já ti pořádně nevím co to je. Ale já to přesně mívám na téhle místech a jinde ne a cejtit to je, že to jako svědí a napíná se. A občas se mi to vyrazí když to vymacham víc v nějakým saponátu nebo když si nevezmu rukavice a tak. Těžko říct,pediatra té asi stejně pošle na kožní. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 10. března 2022 19:56

Pinot Noir a mas to porad? Ptam se proto, ze chodi bez rukavic bezne, i ve vetsi zime a doted nic

A teda kdyz jsem ji to namazala bepatenhem, tak pistela ze je to horsi... 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 10. března 2022 19:57

rasaNori Dcera měla něco podobného v podobném věku. Ruce jsem jí krémovala krémem s rakytníkem. Nakonec jsem zjistila, že jí hrozně vysušuje ruce mýdlo ve školce. Tak jsem domů i do školky nakoupila mýdla bez SLS/SLES a docela rychle se to zlepšilo. 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 10. března 2022 20:00

rasaNori co to je nevim, ale ty promasteni to vzdycky strašně zvyraznej

Emi ja od covidu a castyho mytí rukou skoro nemuzu používat tekutý mejdla, tuhý jsou o hodně šetrnější 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 10. března 2022 20:05

rasaNori bepanthen dceru taky pálil, nejvíc se nám osvědčil Lipobase krém. Teda jestli to je ekzém ze zimy. Chce to něco hodně mastného, klidně i sádlo. 

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. března 2022 20:07

rasaNori nemáte doma bambucký máslo? To mi přijde skoro zázrak na tyhle záležitosti. Je hodně mastný, ale nijak nepálí. Kdyztak to mají běžně i v drogeriích, určitě bych vzala nějaký čistý bez parfemace, i když samotný trochu smrdí. My máme od Purity Vision

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 10. března 2022 20:08

Potrefenáhusa Jj, tuhá mívají lepší složení, ale ve školce používali tekuté, tak jsem hledala mezi nimi a byla jsem ráda, že jsem se dokázala domluvit aspoň na tom.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. března 2022 20:11

žluťásek tyjo bambuckym sem si ted mazala novou tetovacku a to je des! Ruce bych si s tim mazat nechtela, hned se to olepka a hrozne dlouho se to vstrebavalo. Ale je to moc prijemny jinak...rasaNori objednala sem si na Rohliku malou pikslicku od Botanicus. Ale jako je to fakt hodne mastny. Jeste muzes koupit primo v lekarne nejakej mastovej/kremovej zaklad, to je takovy neskodny. Ambiderman treba.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 10. března 2022 20:14

Diky, zeptam se zitra rano ve skolce, a namazu ji to sadlem v noci jeste. Sance ze se po tom dithiadenu vzbudi v noci na zachod je asi minimalni predpokladam. Uz mela 2x rano suchou plinku a na to lego za odmenu se fakt tesi... 

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. března 2022 20:14

711990 muž si tím maže ruce v zimě úplně běžně, i doma. Musí se dát jen malinko, no. Já jsem ho koupila loni pro syna na obličej jak byly ty velké mrazy a vítr, ale jsem hrozně nedůslednej matlal, nikdy si na to před odchodem nevzpomenu. Až leda když je nějaký problém.