Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 11. března 2022 10:57

Karja Koukni se v dm. Tehdy jsem tam kupovala nějakou Baleu ultra sensitive (byla bez SLS), Alverde nebo Weledu. A pak další přírodní kosmetiku v Biooo (mají tam skvěle vidět složení a vysvětlení k němu), ale to hlavně kvůli šamponům, ty bylo těžší vybrat. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2022 11:43

Emi nám doktorka doporučovala tu řadu babylove z dm. Karja 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 11. března 2022 12:17
Reakce na dzizisketa:

Potrefenáhusa 

Cože? Bambucké máslo je nejlepší,.a navíc voní! Tak jemně oříškově... My ho doma používáme všichni.

skvěle bylo i na svedici těhotenské břicho, na paty, na ruce, na obličej, proste vždy a všude

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 11. března 2022 12:43

Evaeva Jj, na tu jsem zapomněla, z té jsme používali hodně věcí.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 11. března 2022 18:42

Emi môžem sa spýtať,  čo je SLS?

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 11. března 2022 19:11

letfenixa SLS (Sodium Lauryl Sulfate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate) jsou běžně používané tenzidy, které jsou součástí kosmetických výrobků a mohou dráždit pokožku. U dcery se to projevilo ve školce, měla zničené ruce díky mýdlu, co se tam používalo. A obě musíme používat přírodní šampony, jinak máme podrážděnou pokožku hlavy.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 11. března 2022 19:25

Emi Ďakujem za odpoveď 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. března 2022 20:13

Včera sme mladšiemu zabudli dať na noc plienku. Zistili sme to až ráno keď sa vypýtal na nočník. Tak teraz neviem, mám to risknúť a nedávať mu ju na noc? Čistiť a prezliekať posteľ sa mi moc nechce (spí s nami).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2022 20:21

Mrakoplas asi bych to riskla. Jak moc se v noci točí? Nešlo by pod něj dát takovoutu podložku na přebalování? Nebo třeba aspoň ručník, než zjistíte, jestli to zvládá?

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. března 2022 20:26

Mrakoplas Já bych dala minimalne neprocuravaci prostěradlo. A asi to zkusila.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. března 2022 20:42

Evaeva Karja točí sa moc, cestuje po celej posteli. Neprecuravaciu plachtu nemám (teda mám ale len na menšie postele), mám ochrannú podložku pod plachtu, ale ani to nerieši prípadne počurane naše periny (striedavo sa vterka v noci pod moju a sambovu perinu :)). No asi to skúsim, uvidím ráno či si to rozmyslim :)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2022 20:45

Mrakoplas Peřiny při nejhorším vypereš, matrace je horší. Ráno uvidíš, jestli to nebyla náhoda, vic nocí za sebou bych to asi taky nedělala. U nás to vždycky bez pleny dopadlo špatně už během noci, tohle mi přijde nadějné.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 11. března 2022 21:30

Mrakoplas to riskni....

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 11. března 2022 21:44

Rosťa dneska spadl z žebříku u palandy přímo na dřevěné kolejiště, a zrovna na takový vysoký ostrý tunel. Sice nejdřív plakal, že ho bolí zadek, ale muž večer při koupání zjistil, že má odřenou pravou lopatku. A to se mu zrovna zahojila modřina přímo na druhé straně, když minulý víkend spadl ze židle, na které se houpal, na plastový nákupní košík. A pak si jeden večer při uspávání rozsekl ret spoilerem na angličáku. A od čeho má odřenou jednu holeň, to je mi záhadou. Ještě, že je pořád zima a nechodíme nikam, kde by se musel svlékat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. března 2022 21:53

dzizisketa ja sa vždy v lete bojím, že na mňa niekto zavolá sociálku, starší má modriny snáď všade ale na nohách kľudne aj 4 na každej

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. března 2022 22:04

dzizisketa Já jsem tohle řešila s maloumalou. Ona měla modřiny a různý karamboly v obličeji fakt jako v dost nízkým věku, třeba do roka a vážně si toho doktorka pravidelne všimla a ptávala se, z čeho to ma. Neteř jednou přišla do školky s nefalšovaným modre vybarveným monclem a učitelka se zeptala ji, jak se jí to stalo a pak se zeptala odpoledne tatinka, jak se jí to stalo. Ale takový ty modřiny na holeních u těch větších dětí, tak to má velkamala furt a to jako moc pozornosti nebudí:-D 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2022 22:06

dzizisketa a to v létě ty modřiny ještě přibudou, jak je venku nebudou chránit ty vrstvy. U nás je to stejné, aktuálně má starší odřený nos například. Celkový dojem ještě vylepšila popraskaná pusa asi centimetr okolo rtů z rýmy

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 11. března 2022 22:09

Mrakoplas ako píše Karja modriny na nohách maju šetky deti. Štyri sú este celkom malo. Hlavne mladšia mala holene neustale zafarbené. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 11. března 2022 22:12

Karja 

Ale dvě modřiny na zádech a rozbitá pusa už trochu nějakým tím týráním zavánět můžou. A to měl ještě čtyři teňounké dlouhé škrábance na zadku... 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. března 2022 22:15

dzizisketa Ale zas je už větší vid, víc sám zvládne i rozbít si pusu. Jakoby mě to tehdy vlastně potěšilo, je to zajem a tak to má být. Protože já poprvý odpověděla nějak vyhýbavě jakože ,,noo asi tam něco má,, a ona se na mě tak koukla, že mi bylo jasný, že takhle to slyšet nechce!