MPLee
co se stalo?
Vše o těhotenství a dětech
To je strašný! To mě mrzí, doufám, že to vyřešíte. Bohužel neporadím nic, držím jen palce.
MPLee bohuzel je to prej docela casty:(( to me mrzi. A to tak rychle odpadne a nedejcha a staci do ni dejchnout a dobry?
MPLee Jezis! :-( Vim, ze jste to tady uz asi psala, ale byla mala na vysetreni na kardiologii, ekg a na odberech krve po tom prvnim zachvatu?
Potrefenáhusa Aha, tak my s tímhle nikdy problém neměly a dle fotek se mi ty vlasy zdají podobne. Ale já jim myju vlasy fakt málo často, třeba klidně jednou za 14 dní. Nemůže to být třeba častým mytím? Jinak všechno co jsme měli bylo v pohodě. Měli jsme weledu heřmánek, pak taky HiPP a teď máme něco jehož název jsem zapomněla na L...a drahy je to jako čert. Kupovala jsem to kvůli seboree.
Díky všem, koupím tu weledu
Karja já ji taky vlasy nemeju castejc, je to očistec, plus pak to fenovani
MPLee ojeee
Co to vyvolalo?
Potrefenáhusa Aha, my nefenenujeme, schne jim to rychle.
711990 Tabea Sairon Mohučanka šly jsme za ruku podél bazénu, ona se najednou rozběhla směrem za mužem (který ale seděl v sauně), vytrhla se mi z ruky a plácla sebou na zem. Na obličej, už se jí vybarvuje monokl. Začla plakat, já už viděla že zadržuje dech, tak jsem foukala na jazyk, štípla do obličeje, zatřásla, znovu foukla... Už jsem viděla na výrazu že to trvá moc dlouho a bude to průšvih. Vzala jsem jí, doběhla na místo odkud na nás viděl plavčík i muž se sauny, položila jsem jí na zem a začla vdechovat. Přiběhl plavčík, neviděl co se stalo, takže mi ji vytrhl z ruky a začal z ní vyklepávat vodu. To už kolem nás byli všichni co se tam zrovna nacházeli a vysvětlovali jsme, že se netopila. Vytrhla jsem mu jí z rukou zase já, položila si ji na záda na zem a začla vdechovat, pak jsem slyšela že začíná sípat, otevřela oči a zase se probrala. Půl hodiny byla plačtivá a v šatně už se smála a dožadovala se fénu a kapsičky.
Na kardiu i krvi jsme byli, nic nenašli. V pondělí zavolám doktorce a budu chtít ještě žádanku na neurologii. Jako že má čas od času ten záchvat, to už víme a foukáme... Ale myslela jsem, že tou včasnou reakcí už zabráníme tomuto totálnímu kolapsu. Jako s tímhle se mi nežije dobře a vylučuje to nějaké hlídání. A já prostě nevím, jestli by se po cca 2 minutách bezvědomí probrala sama od sebe. A testovat to nechci. 
MPLee Ty jo:-/ No ptej se asi na informace, kde můžeš..... Já teda myslela že se jí to dělá z nějakých větších amoku a ne vlastně z takových drobnosti ktere se mohou přihodit kdykoliv.
MPLee uf, to je desivy!!! Zvlast kdyz se do toho takhle motaj ostatni, i kdyz s dobrym zamerem. Zkuste tu neuro, teoteticky by to mohl byt treba nejakej typ epilepsie? Ale spis to musite prezit:( ja myslim ze o tom psala Michaela Knezkova, jak dela ty kurzy prvni pomoci...
MPLee taky bych někam zašla. Je sice super, že jí dokážeš rychle probrat, ale ty nervy. Taky mi přijde zvláštní, že vlastně ani nevyváděla.
MPLee To je strašný. Taky bych to ještě konzultovala. Jinak monokl hustej, a dítě ultraroztomilý, jak se špulí![]()
Prosím o radu- snižování teploty.
Pokud mám Nurofen sirup a Panadol čípky, můžu to střídat po čtyřech hodinách? Dala jsem ve tři sirup a s teplotou to ani nehlo... Ještě jsem tady zaznamenala, že sirupu dáváte větší množství, než je v návodu? Je to možné?
tvjo, nurofen je ibuprofen a pandol je paracetamol, takze muze stridat. Nurofenu se dava 20-30mg/kg hmotnosti ditete/den. A na krabicce je napsana ta nizsi hranice a musis si ji prepocitat na tu vyssi.
MPLee Od sestřenice to měly 2 děti ze tří.
Kan no ale museli je často resuscitovat, protože na několik minut ztratily vědomí a nedýchaly?
Pediatrička viděla takovou lehkou verzi toho záchvatu po očkování, já už se nadechovala že fouknu a ona že to ještě nic neni, že bývaj ty pauzy delší, ale že se vždycky to dítě nadechne samo... No naše ale odpadne totálně, nemá jen promodralé rty, jak píšou u těch afektivních poruch... Jako asi to je normální, ale tu neurologii chci oběhnout a získat nějaké další rady, co s ní. A právě, že to není v nějakých vypjatých situacích a nedá se to uhlídat. To dítě je totální torpédo, padá několikrát denně, chvilku neposedí a může se to stát kdykoliv ![]()
MPLee zní to děsivě a běžné to určitě není. A máš pravdu, že i kdybyste se s tím naučili popasovat spolehlivě, tak jakékoliv hlídání to úplně vylučuje. Achjo, to je mi líto.
MPLee No nikdo je nechtěl hlídat a mezi číslem dvě a tři bylo 6 let. Skoro vždycky to ty děti měly z leku. Jednou mi číslo tři spadlo ze židle, naštěstí sestřenice byla v místnosti vedle, ona teda nerescituovala, pouze foukla a lehce zatřásla. Jednou teda to s číslem tři nepomohlo, tak vyběhla ven a jelikož mrzlo, tak ten šok z chladu pomohl. Ale bafnout, nebo hrát na schovku teda nešlo asi do páté třídy. Jako pro mladou bezdětnou holku to bylo vždycky scifi, protože oni ještě protáčela panenky a bylo vidět jen bělmo, jako já mámou si myslela, že maj padousnici, ale mudr to prej vyvrátil.
MPLee
tlapkam moc, ani si to nedovedu představit, jak hrozny to musej bejt minuty
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí