Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:50

MPLee tlapkám moc.

Tu neurologii bych teda určitě absolvovala,to je podle mě dobré rozhodnutí. 

Já bych teda taky nedoufala v tom, že se malé dítě nakonec samo nadechne. Ony se prý umí i utopit úplně potichu, na rozdíl od dospělého, který bude sebou zmítat. 

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:52

Kan no právě že ten stav řešitelný foukáním zažil kde kdo, ale u dcerky MPLee mi to připadá jako úplně jiný level.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:03

#Kan  foukat foukáme a často jí to ze záchvatu vyvede. Ale když ztratí vědomí, je celá popelavě šedá a přes minutu nereaguje na nic, tak už mi to přijde jako něco jiného. A ano, nemám nervy na to nechat batole x minut bez kyslíku a doufat, že se rozdýchá samo. Což teda říká i ta MUDr Kňažková, že pokud ztratí vědomí a nereaguje, má se neodkladně zahájit resuscitace. Jenže u té se dá lecos taky pohnojit a i když hlídání se nám zatím nabízí, já si troufnu. Nechci pak žít s tím, že jí někdo nezvládl zresuscitovat (nechci žít ani s tím, že jsem to nezvládla já, ale přeci jen bych věděla jak to bylo a že v resuscitaci mám celkem praxi. Většinou teda na psech, ale nepanikařím a neztuhnu, jednám hned a složíme se až pak) Navíc ae mi nelíbí ani myšelnka že ten malý mozeček je relativně často bez přísunu kyslíku. Prostě radši teď oběhám nějaké doktory zbytečně a budu milt aspoň klid, že jsme nic nezanedbali a je to "jen" toto. Jinak bafat se na ní dá, už nám ujela výtahem sama do sklepa, visela za nohu z jídelní židle, leká se fakt často a padá taky tak. Teď jsme tu byli se 4 rodinama, 3 z nich mají děti. Všichni byli v šoku co to dítě v roce předvání. Ona je fakt hyper. Sice šikovná, ale bezmozek a i když ji hlídáme, tak se to prostě nedá. Viz dnešek. Držela jsem ji za ruku. 

Jinak tohle bězně leze sama, vyleze po schodech, přeběhne most a sjede sama klouzačku z cca 1,7m

edit: a teda třeba mě teď uplně blbě napadá, že kdybychom měli autonehodu, lekne se, ucítí bolest a přestane dýchat... Skoro mám chuť jí nalepit nápisy v několika jazycích na autosedačku s tou informací, že na to trpí? 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:47

MPLee preboha, znie to hrôzostrašne! Ešteže zvládaš resuscitaciu.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:12

MPLee ona je fakt neuvěřitelná, naše o víc jak půl roku starší dite k ty hejbaci lávce leze po čtyřech a opatrne zkouší rukou, ze se to hejbe 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:24

Potrefenáhusa no jenže si fakt začínám řikat, že neni o co stát. Protože Housátko pak nepadá jak hruška a nezapomíná dýchat. Možná, kdyby nebyla motoricky tak napřed, tak jí s tím pohybem dozraje i mozek a nestává se to. Jenže ona prostě v klidu a při zemi udržet nejde. Snažím se jí učit jak se pohybovat bezpečně a víc neudělám. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:26

MPLee 

Já bych se taky dožadovala pořádných speciálních vyšetření. Ale i tak držím pěsti, ať z toho brzy vyroste a není to nic vážného, jen vývojová fáze. Tak mě tak mimoděk napadlo, že jak je šikovná, tak je to někdy na ten maličký organismus moc a takhle se vypne, když už to nervy nezvládnou všechno uřídit.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:28

Jo a Rosťa dneska zakopl o moji bačkoru a spadl čelem přímo na kovový hranatý úchyt u šuplíku nočního stolku. Ještě, že ta hrana tam je zakulacená, jinak si to čelo rozsekl. Takhle se mu tam udělal akorát fialový šrám a obrovská boule.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. března 2022 20:31

dzizisketa au! Chudák 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:17

MPLee toto co popisujes, neni urcite caste, neurologie a eeg je urcite na miste. Na kardiu ji delali i ekg? Drzim palce

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:21

tv ibuprofen a paracetamol muzes stridat po 4 hodinach. Ibuprofenu 10mg/kg hmotnosti/davku (u Nurofen sirupu jednoduse hmotnost ditete/2 a mas pocet ml, napr u 10 kg ditete podat 5 ml sirupu na davku), u paracetamolu 10-15mg/kg/davku. Obuprofen obvykle horecku srazi lip, u moji dcery paracetamol nezabral temer nikdy, akorat to byla ztrata casu

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:38

mnum synovi zas nezaberá nurofen,  len paralen. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:41

letfenixa dobre ze to mas oskusane a uz vies ze u vas je tym padom nurofen stratou casu

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:46

MPLee to musi byt des, ja bych asi zpanikarila a nedokazala ozivivovat. Mas muj obrovsky obdiv. Jen se zeptam, necvicily jste Vojtovku?

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 13. března 2022 02:06

mnum ano, ekg jí dělali. Od narození už 3x (při propouštění z porodnice ještě neměla uzavřené PDA, 10 dní po porodu na první návštěvě i všech dalších bylo ekg i echo bez nálezu). 

Candance  Necvičili. Řešili jsme predilekci, ale srovnalo se to v podstatě samo mezi 1. a 2. návštěvou fyzioterapeuta jen tím, že jsme jí nechávali 3-5x denně na pár minut uplně nahou na bříšku. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 13. března 2022 02:06

mnum ano, ekg jí dělali. Od narození už 3x (při propouštění z porodnice ještě neměla uzavřené PDA, 10 dní po porodu na první návštěvě i všech dalších bylo ekg i echo bez nálezu). 

Candance  Necvičili. Řešili jsme predilekci, ale srovnalo se to v podstatě samo mezi 1. a 2. návštěvou fyzioterapeuta jen tím, že jsme jí nechávali 3-5x denně na pár minut uplně nahou na bříšku. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 13. března 2022 04:18

betsey ako sa máte?

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 13. března 2022 04:19

mnum len niekedy v zúfalstve nad vysokou horúčku mu ho dám na striedačku aj tak

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 13. března 2022 07:22

MPLee Nocni mura! Jsi dobra! (ja tu cvicnou panenku pri resuscitaci vzdycky prefoukla, snad to nikdy nebudu potrebovat)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. března 2022 08:40

letfenixa našťastie sme to ustáli veľmi mierne. Alica jeden deň bola ako handrová bábika, len ležala a spala, za celý deň zjedla akurát pár bobuliek hrozna a vypila odšťavený pomaranč, nerozprávala, nehrala sa, proste nič. Muž to už večer o deviatej nevydržal a trochu nasilím jej dal čípok, potom celú noc spala a ráno sa zobudilo zdravé dieťa, a odvtedy je ok. Nemá ani nádchu ani nič.