Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 17. března 2022 18:47

Naše dítě dneska usnulo u obeda, když jsem ji sebrala talir, tak otevřela oči, rekla Ham, ham a ještě natlacila jednu bramboru, zvejkala uz zase se zavrenejma očima a padající hlavou 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. března 2022 19:45

rasaNori hele Tonda ma ted taky nejaky blby to uspavani odpoledni, dela strasny sceny, pritom unavenej by i byl. Takze je asi neco ve vzduchu:D

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. března 2022 20:28

Prosím prosím - odrážedlo po 1001. Pardon, poslední dobou mám samé lepší dotazy, co se opakují 100x ročně. 
Dcera dostala 2 odrážedla. Do teď jí nezajímaly, teď sama od sebe pořád chodí a chce brm brm. Sama si nasedne a jede. Ale obě jsou uplně na nic. Na modrém naráží do předních kol a nemůže se pořádně odrazit. Na barevném zase do zadních. Já bych jí ráda za rok pořídila firs bike, ať trénuje rovnováhu, ale teď ještě nemá šanci ho zvládnout, ani dosáhnout na zem. Co jí pořídit? Co nejlehčí a nejnižší, s úzkým sedlem, ale aby se na tom fakt dalo jet a nenarážela do koleček? Nebo kam v Praze jít vyzkoušet co nejvíc typů na jedno místo?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. března 2022 20:34

MPLee aby bylo jen dvoukolovy a dosahla na zem, tak nic nesezenes:( Tonda je hodne malej a jediny co mu pred rokem(v 18m/80cm) jakz takz bylo, bylo to Funny wheels, ale tvoje holcicka podle me je jeste mensi a drobnejsi? U trikolovy verze zas bude narazet, podle me se narazi u vseho....

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. března 2022 20:41

711990 no dvoukolový hlavně podle mě ještě ani nemá šanci zvládnout? A má asi 71 cm  Jako mě by bylo jedno, že odrážedlo nemá - ale ona chce a muž je cyklista, takže chce aby ho měla, když projevila zájem. Ale výběrem se zabývat nechce. On by nejradši už koupil kolo, že jí přece nemuže bavit jen tak šoupat nohama

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 20:57

MPLee zajdi do hračkářství a vyzkoušej, na čem bude schopná jet. Koupila bych jí zatím nějakou obyč plastovou motorku, je fakt malá. Až povyroste, pořídíš něco lepšího, když bude potřeba. V roce a půl kluci jezdili na tom enduru, ale měřili třeba 80cm(?). Nejmenší je asi taková ta barevná motorka od Leny.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. března 2022 21:02

MPLee hele se 71 cm velkym(malym, haha) ditetem si myslim ze nemas sanci....z tohodle na zem dosahne? A vyrid manzelovi, ze jak je malinka, tak nejlehci kolo se slapkama vazi 5 kilo:D a at si predstavi, ze jezdi na kole, ktery vazi skoro jako onTonda doted jezdil na tom funny wheels, ktery ma necely 2kg a k Vanocum dostal Rascal punk, ktery vazi 3.7kg a je to fakt znat, ze to jeste nedokaze utahnout do kopce. Ted bych to nehrotila a dala ji proste jen neco, z ceho dosahne na zem.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. března 2022 21:10

711990 no já právě vybírala čistě podle toho aby dosáhla a aby to mělo pokud možno úzké sedlo. Z těhle dosáhne, ale nedokáže se pořádně odrazit. Když udělá správný pohyb, tak se kopne o kola no. Ale máš pravdu, že to asi nemá řešení. Napadlo mě ještě to odrážedlo/koloběžka mini micro 3v1, ale nevím, jestli to neni divný paskvil. 

Evaeva když mě ty obyč plastové motorky přijdou jako strašně nebezpečný a spíš hračky než sportovní pomůcky, no. Jako jasně, je maličká a asi je to jedno, ale něco co se bude zasekávat o každou nerovnost jí spíš odradí, než motivuje. Což teda i ty stávající šmejdy, co máme doma. 

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 17. března 2022 21:19

MPLee Dcera měla v roce 73 cm a jezdila na malém plastovém enduru. My ho teda zdědili, takže jsem nemusela vybírat :o) ale z toho co jsme tak porůznu potkali a vyzkoušeli na hřištích mi přišlo nejstabilnější.

Jednostopé odrážedlo si myslím takhle malá ještě nemá šanci utáhnout, tak aby ji to ježdění rovnou nepřestalo bavit.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 17. března 2022 21:19

MPLee vnoučata měly mají tohle asi od roku.nedela to randál, když jezdí doma, žádný aušus, ale nevím s tou velikosti 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. března 2022 21:22

MPLee to se bude kopat u vsech trikolovejch veci...Tonda se naucil ty nohy davat sikmo, ale to zas neni z hlediska fyzio uplne v pohode. Ale zas na tom tak jezdil jen asi asi 4mesice. Vloni v breznu zacal na 3 kolech a o prazdninach uz presel na 2, takze to nepovazuju za nejakou tragedii, ze by se za toho ctvrt roku neco pokazilo. Koukala jsem na to Micro a to asi je zas takovy siroky cely? Nevim, vyzkousejte, zajima me to! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 21:23

MPLee s tím zasekáváním máš pravdu, ale neřekla bych, že ze začátku bude jezdit tak rychle. Kluci s tím měli problém až před druhým rokem, po několika měsících jízdy na motorce, tvoje je šikovnější, ale stejně. Neodradilo je to teda vůbec, dokonce se ani nepoučili a stejně z kopce jezdili jako blázniNa rovince ten problém nebyl. Sportovní pomůcky se podle mě dělají až větší a dvoustopé, no. Malé odrážedlo má puky, ale je taky dvoustopé a pořád na ní bude velké a těžké. A taky nezapomeň, že bude potřebovat helmu, což pro takhle malé dítě taky nebude tak lehké sehnat. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. března 2022 21:24

Vlm tohle je super, ale prave jsem to psala, ze je to az od tech 80cm a jen kdyz ma dite dlouhy nohy:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 21:26

711990 blbé je hlavně, když jezdí "sounož"Ale jak říkáš, je to pár měsíců a zas tolik toho nenajezdí. 

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 17. března 2022 21:27
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. března 2022 21:31

Evaeva jo, to Tonda taky testoval:D a zkousi to i ted na tom Rascalovi:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 21:45

711990 mladší to nedělal vůbec, O. až hodně pozdě, takže dostal to odrážedlo, pak to zkoušel i na něm, ale to už měl doma kolo a hlavně pochopil, že mu to seberu, když to bude dělat

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. března 2022 21:46

MPLee syn ma uplne obyc plastovou pidi motorku. Jezdi na ni cca od roka, ale az ted v 18m na ni zacal jezdit jako drak. Pres prahy a tak. Ja za nim musim jezdit s nakladakem, vcera jsme jenom po patre najezdili dokola kilak a pul v kuse . Taky se musim poohlidnout po necem lepsim, ale jestli to chces jen nadoma, tak myslim uplne staci. Syn ma 80cm a jinak je mu vse jeste dost velke. 

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 17. března 2022 22:09

MPLee Zkuste v hračkářství nějakou plastovou motorku. Oproti tomu, co máte podle fotky doma, bude zlatá.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. března 2022 22:10

Evaeva ona už helmu má. Jezdí v ní i doma, i když to znamenal, že jí 10x za půl hodiny nasadilm a sundám. V tom jsem docela neoblomná. Stejne dostane na jaře sedačku na kolo, takže helma je nutnost.

Jos  Právě bych ráda aby třeba v létě na táborech byla schopná jezdit venku na asfaltovém hřišti. Což asi schopnatma bude, ale najít vhodný dopravní prostředek bude horší. No zkusím něco sehant a dám vědět!