Starsi vnuk ma strasne rad nerfky a nejaky ma, ale ja mu to odmitam kupovat a hrat sis s tim. Kdyz byl muj syn maly, moc chtel tank a pistoli, neco jsme koupili, ale nakonec ho ten tank ani moc nebavil. S pistolema si hrali s klukama na lupice, na vojaky ne.
Vše o těhotenství a dětech
Lamicka vychcat ("pissen") je u nás teď taky nejnovější přínos školy. Snažím se ho přemluvit, že je strašně cool říkat močit ("urinieren"), zatím bez výsledku...
Jinak k bojování u kluků... kolegyně má tři syny, už dospělé. Už dávno mi rikala, jak byla strašně proti zbraním a klukům zakazovala střílení. Když si okousávali precliky tak, aby z nich měli pistole, vzdala to. ![]()
Ríša má od včerejška spolužáka z UA. Po příchodu ze školky v poledne říkal, že česky vůbec nerozumí. Tak jsem mu zopakovala totéž, co poradila mé sestře kamarádka z Ukrajiny, když se u ní ubytovala ukrajinská rodina - že do toho nemají motat žádné ruské zkomoleniny, ale mluvit zřetelně a pomalu česky, oni totéž ukrajinsky, a že to pomůže cizincům začít chytat první slovíčka. Tak jsem to poradila i Ríšovi... No a večer už tvrdil, že Tomáše (aspoň tvrdil, že se tak jmenuje) už naučil česky. ![]()
Pinot Noir ony to deti pochytaji rychle. Nedavno jsme chteli, aby malej vnuk pocital prsticky a on spustil "anglicky", pritom na anglinu nechodi, jen to asi odposlouchal nekde ve skolce. Byly to teda spis jen zvuky podobne anglictine, i kdyz dost verohodne ![]()
Karja naše velká chodila v jednom období ze školky a doma si s malou a plyšákama a oslovovala je tou účovskou intonací "takže děťátka" tak důrazně, že jsem měla zimomriavky. Historka s mrtvým dědou je taky dobrá. Malá měla taky období, kdy byli všichni umžetý, nebo budou umžetý a sama se nad tím furt dojímala. Jo a taky mám kolikrát vítr, co o náš všech asi vykládá ve školce...
marieu vis co, u male ve skolce je to tak ze uspava po obede ta vychovne nejmekci teta, co vsechno resi domluvou. A na malou domluva bohuzel v posledni dobe nefunguje. Takze kdyz jsem vcera zjistila ze odpoledni teta je nahradni, ktera mi na dotaz jak dite uslo odpovedela ze v pohode a hned, tak jsem sama za sebe mela radost. Chci tim rict, ze urcitou davku prisnosti ve skolce ocenuju![]()
marieu Na to konto jsem si hned vzpomněla na tu slavnou ceduli ze školkové nástěnky "Nevěřte prosím všemu, co o nás doma řeknou vaše děti a my naoplátku nebudeme věřit všemu, co o vás řeknou děti ve školce" nebo jak to bylo.
My jsme trochu postižená rodina, ještě za totáče stýc doma ve srandě prohodil něco jako "v nejhorším emigrujeme do Kanady" a o týden později si je vzala bokem učitelka ve školce, že od malé slyšela o té Kanadě a drží jim pěsti, ale ať jsou opatrnější a neprobírají to doma před dětmi....
(měli štěstí na učitelku, mohlo to dopadnout hůř).
rasaNori Ruce na peřinu a spát?![]()
Potrefenáhusa Dekuju za tip, o vikendu to uz musim vyresit. Nejak me to jarni pocasi prekvapilo, holka podedila vsechno mozny, ale chudak muj Oliver Twist vcera venku behal v ruzovy bunde a trpytivejch botach s jednorozcem.
asi kouknete po něčem s gumovym okopem, fáze Oliver Twist bude asi dlouhá (tohle jsou měsíc starý boty, ne po peti dětech)

Potrefenáhusa Ja to nechapu, ty podedeny boty s jednorozcem, co ma ted na noze jako nouzovku, protoze zatepleny capacky si z nohy sundava, ten muj umelec za dva dny znicil vic nez kamaradcina holcicka za celou dobu noseni.
Potrefenáhusa jojo, okolo je pro ty prcky nutnost! Naše boty jinak vypadají stejně.
Potrefenáhusa ne, ale kdyz teta lici, jak malou zkousi nosit, houpat, hladit pp celicku atd. a dite stejne neusne a doma dite v poledne zapluje do postele, obejme pandu, vyzada si pacinku a do 5 minut usne, tak me z toho vychazi ze si z tety ve skolce dela akorat sprtouchlata...
Vari taky to nechapu, ve froddo prewalkers vyrobila díru skrz (teda to chápu, nechapu ty nezniceny boty)
mozna koupit hnusny boty a ty vydrzej?
Potrefenáhusa tak naše vyzerajú po piatich dňoch. Takže guma je nutnosť, aj keď je to škaredé :(
rasaNori jednou v noci v aute na dalnici proběhl dialóg:
- Tati, tady je les, já chci vystoupit!
- A co bys tam dělala? Ještě by tě sežral Brzozpet!
Do pěti minut spala. ![]()
Dnes som sa Alici pýtala, čo robili v škôlke. Povedala mi, že strúhali paradajky. Klasika, na blbú otázku blbá odpoveď ![]()
Vari ty ses ptala na tu prodejnu s botama, kde by toho měli hodně? Naboso teď otevřelo novou prodejnu na podebradsky ve vysocanech, nebyla jsem tam, ale podle fotek to vypadá velký, ze tam toho maj hodně a taky tam je detskej koutek
Ha, dík za tip.
Ještě nespíte? Dovolím si vám představit Šárku. Dneska v půl druhé odpoledne. Já na tom nejsem úplně OK, ale ona naprosto předpisově.
dzizisketa Gratuluji, vypada veliká a tak tydenni! Tak se hlavně dozdrav, ať jsi brzo fit! Snad to není nic vážného.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí