Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. března 2022 09:29

Starsi vnuk ma strasne rad nerfky a nejaky ma, ale ja mu to odmitam kupovat a hrat sis s tim. Kdyz byl muj syn maly, moc chtel tank a pistoli, neco jsme koupili, ale nakonec ho ten tank ani moc nebavil. S pistolema si hrali s klukama na lupice, na vojaky ne.

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 22. března 2022 09:31

Lamicka vychcat ("pissen") je u nás teď taky nejnovější přínos školy. Snažím se ho přemluvit, že je strašně cool říkat močit ("urinieren"), zatím bez výsledku...

Jinak k bojování u kluků... kolegyně má tři syny, už dospělé. Už dávno mi rikala, jak byla strašně proti zbraním a klukům zakazovala střílení. Když si okousávali precliky tak, aby z nich měli pistole, vzdala to.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 22. března 2022 09:35

Ríša má od včerejška spolužáka z UA. Po příchodu ze školky v poledne říkal, že česky vůbec nerozumí. Tak jsem mu zopakovala totéž, co poradila mé sestře kamarádka z Ukrajiny, když se u ní ubytovala ukrajinská rodina - že do toho nemají motat žádné ruské zkomoleniny, ale mluvit zřetelně a pomalu česky, oni totéž ukrajinsky, a že to pomůže cizincům začít chytat první slovíčka. Tak jsem to poradila i Ríšovi... No a večer už tvrdil, že Tomáše (aspoň tvrdil, že se tak  jmenuje) už naučil česky.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. března 2022 09:40

Pinot Noir ony to deti pochytaji rychle. Nedavno jsme chteli, aby malej vnuk pocital prsticky a on spustil "anglicky", pritom na anglinu nechodi, jen to asi odposlouchal nekde ve skolce. Byly to teda spis jen zvuky podobne anglictine, i kdyz dost verohodne

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 22. března 2022 09:44

Karja naše velká chodila v jednom období ze školky a doma si s malou a plyšákama a oslovovala je tou účovskou intonací "takže děťátka" tak důrazně, že jsem měla zimomriavky. Historka s mrtvým dědou je taky dobrá. Malá měla taky období, kdy byli všichni umžetý, nebo budou umžetý a sama se nad tím furt dojímala. Jo a taky mám kolikrát vítr, co o náš všech asi vykládá ve školce...

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. března 2022 10:49

marieu vis co, u male ve skolce je to tak ze uspava po obede ta vychovne nejmekci teta, co vsechno resi domluvou. A na malou domluva bohuzel v posledni dobe nefunguje. Takze kdyz jsem vcera zjistila ze odpoledni teta je nahradni, ktera mi na dotaz jak dite uslo odpovedela ze v pohode a hned, tak jsem sama za sebe mela radost. Chci tim rict, ze urcitou davku prisnosti ve skolce ocenuju

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 22. března 2022 14:41

marieu Na to konto jsem si hned vzpomněla na tu slavnou ceduli ze školkové nástěnky "Nevěřte prosím všemu, co o nás doma řeknou vaše děti a my naoplátku nebudeme věřit všemu, co o vás řeknou děti ve školce" nebo jak to bylo.  My jsme trochu postižená rodina, ještě za totáče stýc doma ve srandě prohodil něco jako "v nejhorším emigrujeme do Kanady" a o týden později si je vzala bokem učitelka ve školce, že od malé slyšela o té Kanadě a drží jim pěsti, ale ať jsou opatrnější a neprobírají to doma před dětmi.... (měli štěstí na učitelku, mohlo to dopadnout hůř). 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. března 2022 17:25

rasaNori Ruce na peřinu a spát?

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. března 2022 17:27
Reakce na Vari:

Potrefenáhusa Dekuju za tip, o vikendu to uz musim vyresit. Nejak me to jarni pocasi prekvapilo, holka podedila vsechno mozny, ale chudak muj Oliver Twist vcera venku behal v ruzovy bunde a trpytivejch botach s jednorozcem.

​asi kouknete po něčem s gumovym okopem, fáze Oliver Twist bude asi dlouhá (tohle jsou měsíc starý boty, ne po peti dětech)

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 22. března 2022 17:37

Potrefenáhusa Ja to nechapu, ty podedeny boty s jednorozcem, co ma ted na noze jako nouzovku, protoze zatepleny capacky si z nohy sundava, ten muj umelec za dva dny znicil vic nez kamaradcina holcicka za celou dobu noseni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2022 17:37

Potrefenáhusa jojo, okolo je pro ty prcky nutnost! Naše boty jinak vypadají stejně.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. března 2022 17:49

Potrefenáhusa ne, ale kdyz teta lici, jak malou zkousi nosit, houpat, hladit pp celicku atd. a dite stejne neusne a doma dite v poledne zapluje do postele, obejme pandu, vyzada si pacinku a do 5 minut usne, tak me z toho vychazi ze si z tety ve skolce dela akorat sprtouchlata...

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. března 2022 17:51

Vari taky to nechapu, ve froddo prewalkers vyrobila díru skrz (teda to chápu, nechapu ty nezniceny boty)

mozna koupit hnusny boty a ty vydrzej? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. března 2022 18:08

Potrefenáhusa tak naše vyzerajú po piatich dňoch. Takže guma je nutnosť, aj keď je to škaredé :(

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. března 2022 18:36

rasaNori jednou v noci v aute na dalnici proběhl dialóg:

- Tati, tady je les, já chci vystoupit!

- A co bys tam dělala? Ještě by tě sežral Brzozpet!

Do pěti minut spala.  

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. března 2022 19:12

Dnes som sa Alici pýtala, čo robili v škôlke. Povedala mi, že strúhali paradajky. Klasika, na blbú otázku blbá odpoveď

Online 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2022 19:19
Offline Jimik
příspěvků moje polička 22. března 2022 21:45
Reakce na Potrefenáhusa:

Vari ty ses ptala na tu prodejnu s botama, kde by toho měli hodně? Naboso teď otevřelo novou prodejnu na podebradsky ve vysocanech, nebyla jsem tam, ale podle fotek to vypadá velký, ze tam toho maj hodně a taky tam je detskej koutek 

​Ha, dík za tip.

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 22. března 2022 22:44

Ještě nespíte? Dovolím si vám představit Šárku. Dneska v půl druhé odpoledne. Já na tom nejsem úplně OK, ale ona naprosto předpisově.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 22. března 2022 22:47

dzizisketa Gratuluji, vypada veliká a tak tydenni! Tak se hlavně dozdrav, ať jsi brzo fit! Snad to není nic vážného.