Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 21. března 2022 22:33

žluťásek Jo, jako dcera pochytí kde co a hlavně všechno vyžvaní všechno. Normálně potká sousedku a vypráví...člověk si musí dávat velkej pozor. Já se hlavně hrozně rozčiluju na tu maloumalou,, odesílám jí při těch jejích řvacích eskapadách do pokoje a to jako ona když to opakuje kolikrát, tak to vyzní jako "Tána měla hlad, tak jsme jí zavřeli do pokoje, at si tam brečí. A originál je kolikrát uplně jinej!:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2022 22:36

žluťásek ta rýma, to je ze školky:) Aspoň u nás je to vždycky třetí den večer. Jinak teda soucítím, já doufám, že u nás už končíme sezónu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. března 2022 22:48

To bolo tak super, keď som celú zimu nemusela kupovať žiadne oblečenie ani topánky (deťom :)). No ale teraz je to hrôza, všetok voľný čas nič iné nerobím len hľadám a nakupujem deťom veci . Neznášam to.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. března 2022 22:53

Evaeva ja sa strašne bojím,  keď už sú naši dva týždne zdraví, že teraz musí zákonite nieco prísť. Ale tento víkend máme naplánovaný super narodeninovy program plus v nedeľu oslavu, hrozne sa na ňu teší, dva roky ju kvôli kovidu nemal. Tak sa zaňho modlím, nech to vyjde!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2022 22:57

Mrakoplas já už nějak rezignovala. Dneska jsem mohla mít volno, kdyby byli v institucích. Ale teď už snad bude konec, vždyť už končí březen

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:01

Mrakoplas já teď hledala dva dny boty, až jsem dnes konečně koupila tenisky a holinky, karta mi vykrvácela. Navíc po změření nohy mi vyšlo, že dceři vyrostla za půlroku o milimetr, tak jsem to změřila jinou metodou a vyšlo mi to o víc než půl centimetru víctak zas dilema, co je správně a jaké číslo teda vzít...grrrr.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:08

Mohučanka ja topánky kupujem vždy týždeň. Našťastie staršiemu noha od jesene nevyrastla a mladšiemu som objednala včera tie isté čo má len o číslo väčšie. Ale inak im chýba skoro celý šatník. Starší minulý týždeň roztrhol troje legíny a dnes zimné softshellky, ktoré som myslela, že su nezničiteľne

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:14

Karja no hele já jsem teď docela na mrtvici. Syn je už dlouho vysazenej na mapy, hodně si je prohlíží, globus, staví pořád puzzle Evropy.

Jak začala ta válka, tak jsem mu to jen velmi stručně vyložila, protože ve školce to bylo velký téma, mají tam několik cizinců, tak aby byl trochu v obraze. Víc se o tom běžně nebavíme, jen když s tím přijde sám, tak mu to vysvětlím, zodpovím nějaký otázky. Jednak ho nechci děsit, druhak se mi zdá, že je ještě malej aby to nějak pochopil a nechci aby se tím moc zabýval a taky já jsem se z toho sama úplně složila a pořád jsem dost vyklepaná.

Jenže evidentně ve školce si o té válce povídají dost, protože přišel už několikrát s nějakým slovním obratem, formulací, co by sám nevymyslel. A asi si tam kluci hrajou na válku. No takže dneska mi u postele vyskládal lahve minerálky, že to je jeho armáda a že útočí na Ukrajinu

Strašný, strašný. Takže hovor, že si na válku a zabíjení hrát nechci. Že útočit na někoho je zločin a zločinci patří do vězení. Vůbec nevím, jak s tím pracovat. Protože to nemám zapracovaný sama, nechci na něj přenášet svoje obavy. Ale potřebovala bych mu nějak šetrně vysvětlit, že to, co dělá Rusko, je fakt zlý. Obecně nemám ráda různý bojový hry, ještě tak zvládnu šermovat mečema, ale to je můj strop. Jakože šerm je sport, tanky a pušky už zabíjení.

Asi to nemá hlavu a patu, už o tom tři hodiny přemýšlím. Jak s tím naložit. Budu ráda za další pohledy na věc, díky. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:21

Tabea Kapitolu "Vsechno se meni, lide se meni a meni se i zvirata" jsem od druheho cteni preskakovala (chudak oslik! ), ale jinak je to jedna z mych nejoblibenejsich knizek, napsala jsem o ni kratkou povidku a vyhrala 1. misto v soutezi poradane mestskou mestskou knihovnou (takze asi okresni). Dneska uz bych asi neco takoveho napsat nezvladla. ????

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2022 23:24

žluťásek já bych to asi tolik neřešila. Pro tebe je to citlivé téma, tomu rozumím. Ale myslím, že pro něj je to stejná hra jako na policajty a zloděje třeba. Asi bych se pokusila vysvětlit mu, že hrát si na Ukrajina vs. Rusko není dobrý nápad, že kamarádů ve školce z té země by se to mohlo dotknout a zkusila to přesměrovat do nějaké "bezpečné" formy. Já si taky odmítám hrát třeba na střílení, s čímž syn občas přišel válka neválka, takže bych si s ním na to nehrála. Ale úplně bych mu to nezakazovala, kluci v sobě prostě mají trochu agresivity.

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:35

žluťásek nas tatínek si hraje s holčičkou třeba na sestrelovani vojacku (=panáčci z duplo vláčku) proudem vody z plastový konvicky, když si hrajou ve vaně to u vás naštěstí asi nehrozí!!! 
taky tyhle hry nemám rada, ale u kluků je to asi běžný a některý z toho nikdy nevyrostou

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:35

Evaeva přesně to v sobě řeším, že mě se to dotýká, ale pro něj je to hra. Dneska jsem to přesměrovala, že si nechci hrát na vojáky a střílení, ale když chce bojovat, můžeme si hrát na viry a bílý krvinky třeba.

Ale máš pravdu, že mně vadí zejména ta hra na Rusko vs. Ukrajina. On je tím Ruskem už dlouho fascinovaný, jak je to velká země. Ale snažím se ten obdiv přesměrovat spíš na přírodu a spoustu zvířat a zajímavý stavby, než na tu velikost a moc

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:39

Potrefenáhusa asi jo, no. Minule jsme vytáhli zvířátka schleich a první hra byla, že krokodýl s otvírací tlamou sežral lvíčátko... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2022 23:42

žluťásek já si na vojáky hrát odmítám, vůbec bojování mi není vlastní. Akorát vodní pistolky mi nevadí vůbec. Podle mě se ta potřeba dá naplnit i třeba při bitkách s tatínkem. Ale když si najde nějakého parťáka ke hře, tak prosím. Ale ta hra na Ukrajinu je teď fakt blbá (byla by teda blbá vždy samozřejmě), někdo ve školce by si to fakt mohl vzít osobně. Syn byl od té invaze ve školce jen jeden den, takže tohle jsem zatím řešit nemusela.

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:45

žluťásek no naše dítě teď žere jedno zvíře za druhym a strašně se tomu směje, udela k tomu vzdycky takovej zvuk arrrrgh a skočí jedním zviratkem na druhy...já vzdycky rikam Ne, nežerou se, maj se radi, ocmuchaj si cumacky a daj si pusinku! a ona zase s tím potutelnym usmevem arrrgh....vcera jsme na vejlete mijeli dva malý pejsky a z našeho kočáru se ozvalo arrrgh ...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2022 23:47

Potrefenáhusa tak to je příroda, no. A tvoje dcera je asi lev nebo tak něco

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:52

žluťásek No ale to není špatnej nápad, hrát si na něco přirozenýho. Na ten potravinovej řetězec v přírodě:-D. Na válku by mi vadilo asi především to konkrétní pojmenovani těch zúčastněných, na policajty a zloděje by ho nebavilo? 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:52

Evaeva on si to právě asi z té školky přinesl, nikdy dřív si na válku nehrál, žádný vojáčci a střílení ho nikdy nezajímalo. Bojovací hry byly prakticky výhradně na rytíře, s mečema. Popřípadě ty války viry a bakterie a toxiny versus bílý krvinky a protilátky.

Ale teď jsem si našla moc hezky zpracovaný materiál pro učitelky MŠ, zpracovaný katedrou psychologie MUNI. Já potřebuju ty návody na výchovu z příruček

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:54

Evaeva no ale všechny tyhle kraviny ji učí tatínek, umí ještě pavouka (arrrgh a rukou se stipne do břicha), toho se naštěstí nebojí, ale asi před měsícem ji při prohlížení knížky s odklapecim obrázkem, kde je pod kamenem had, tak strašně vyděsil expresivnim zasyčenim, ze jsem tu knížku musela schovat (řvala moc )  a doted chodí s opatrným ssss a ukazuje, kde je had  

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 21. března 2022 23:59

Potrefenáhusa Hele sambo měl hroznou psinu z batoleciho prskání u oběda. Neokrikoval ji a kolikrát to tak spolu hráli, že on se smál nebo ji napodoboval. No tak co myslíš.....dítě teď prská při každém nesouhlasu. Jakože ji něčím nastves a ona za tebou přiběhne a poprska te....a dneska ji sambo něco říkal, jo že je večeře nebo tak něco nějakou instrukci prostě,tak šla okolo, prskla na něj a šla si dal po svejch. A on říká ,,to je hrozný, to prskání, ona je tak nevychovaná..."