Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. března 2022 00:05
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2022 00:08

Potrefenáhusa tak to jsou tatínci, no. Ale i takové hry jsou potřeba.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2022 00:10

Potrefenáhusa starší sourozenci taky umí podpořit podobné libůstky. Mladší taky rád prská u jídla, hází plnou lžičkou,... No a starší se mu pořád směje. A to je samozřejmě nejvíc, když se ti směje velký brácha

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. března 2022 00:49

žluťásek a je ten materiál dostupný, že by si hodila link? By ma celkom zaujímal. 

Ja som teda so synom o tom nehovorila vôbec, on sa o to nezaujíma. Občas mám pocit, že je v niektorých veciach trochu zaseknutý, stále príliš detský. Pritom bavili sme sa o tom s rodinou, aj synovec sa vypytoval, ale on si ide svoje, nejak ho nové poznatky absolútne prestali zaujímať. :( Tak ešte rok dva dozadu to bol zvedavý chlapec a teraz nič, ani čítať už moc nechce

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. března 2022 00:53

Evaeva tohle kdyz se rozjede, je to strasny. Delaly to "nevlastni" vnoucata, kdyz jsme je meli jednou tyden v lete na venkove, to jeste byli jen dva. Doslo to az do uplnyho stavu hysterie starsi holcicky u obeda (byla puvodce poprasku) a do konce meho sebeovladani, kdy jsem ji capla a strcila do vedlejsi mistnosti, at si janci tam, ze se chceme v klidu najist. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 22. března 2022 00:59

Mrakoplas

Našla jsem teď od nich i leták pro rodiče, ale ten jsem ještě nečetla. V sekci doporučení mají i další materiály. 

Doporučení pro rodiče

Doporučení pro MŠ

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 22. března 2022 04:48

Potrefenáhusa pejsci na procházce

Online continuity
43194 příspěvků moje polička 22. března 2022 05:18

žluťásek to jsou výborné články. Je tam hlavně vysvětleno, jak naložit s tím, když je dospělý sám v nepohode 

Jinak ty různé hry na válku jsou způsobem, jak se s tím děti vypořádávají. Některé děti se budou chtít prát fyzicky a běhat po lese, jiné si to může třeba převést na panáčky z Lega. Ale je to pro ně hrozně důležité, aby si to tímto způsobem odžili. 

Dovolím si vykopirovat odsek z toho článku, který se k tomu vztahuje. 

Hra na válku – umožněte dětem, aby ze sebe nahromaděnou energii a bezmoc dostávaly prostřednictvím akčních a bojovných her. Podpořte je v hrách (nebo hry sami iniciujte), které jim pomohou boj odžít v bezpečných podmínkách. Uspořádejte např. polštářovou bitvou, “řeckořímský zápas” s vámi nebo bitvu s kuličkami z papíru. Je však nutné aktivně nastavit pravidla, která děti budou “v boji” dodržovat. Dbejte zejména na to, že “boj” je nejprve nutné vyhlásit, že se útočí jenom nějakými způsoby, a ne jinými, a že druhá strana má možnost boj ukončit. Důležité je dětem striktně zakázat označovat se ve hře za Ukrajince a Rusy, aby se v nich neprohlubovalo uplatňování kolektivní viny a vznik averze vůči lidem, kteří za válku zodpovědní nejsou

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 22. března 2022 06:05

U nás jede válka a vojáci naplno. Zaprvé se Ríšovi pod vlivem toho, co se děje, nějak spojilo, kdo jsou ti páni v zeleném, které tu potkáváme v obchodě a MHD a řvou tu jejich vrtulníky, a zadruhé dostal od mojí sestry dvě plné krabice vojenských hraček po synovci, jsou tam snad všechny typy zbraní včetně raket, vozidel, vyloďovací čluny, tanky, stíhačky, obrněnce, vojáci ve všech polohách, zátarasy, barikády, ploty s ostnatým drátem, kamiony vezoucí střely, no prostě všechno. Nechtěla to doma, protože nabídla volný pokoj pro Ukrajince a už tam pár dní jedna rodina pobývala, na poslední chvíli si na tohle vzpomněla, tak to rychle uklidila a při nejbližší příležitosti nabalila nám.

Tak stavíme barikády a sestřelujeme vrtulníky. Nemám radost z další hromady krámů, ale bránit mu ve hře na vojáky by mě nenapadlo. Kluci to v sobě prostě mají, ať si o tom myslí, kdo chce, co chce. Říkám mu, že i boj má svoje pravidla, ale nechám ho si hrát. Ony ty hry na potápění Titaniků a Wilhelmů Gustloffů, kdy nám denně v obýváku utopil tisíce lidí, nebo předtím srovnával města se zemí tornádem, nebyly o nic míň drastické.

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:06

My mame valku na kazdem obrazku. 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:12

Jinak jak tu byla rec o tech vetach naucenych ze skolky, tak chlapci v prvni tride se trumfuji, kdo bude sprostejsi. Pi*a, cu*ak rekne asi 1000x denne. No a na horach vstoupi nas syn do restaurace, rozhlidne se a rekne svym zvucnym hlasem: kde se tu muzu vychcat?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:15

Lamicka jezisi

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:19

711990 lidem kolem to taky prislo vtipny!!! 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:24

Lamicka Tak jsem se po ránu nahlas zasmála :-). 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:31

Lamicka tak aspon ze tak a nevyvedli vas

Offline tina
6319 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:33

Lamicka to se mám teda taky na co těšitU nás je aktuálně největší nadávka Jseš dědek!

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:42

U nás zo škôlky prišla streľba a  lego ninjago. A dinosaury stále bojujú a zeru sa.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:47

Lamicka no ale moc se nesmeju, protoze slovo pí*a je ted nase nejzamilovanejsi...a doma to fakt nerikame, tohle ne. 

Pinot Noir continuity žluťásek . U nas hry na vojacky prisly do kurzu uz pred Vanocema, kdy syn zatouzil po Nerfce (nedostal). Ted zas chce na tankodrom, a jeho hry s legem nyni ... no mam dojem, ze si hraje na bombardovani. O valce ale nemluvi. Ja to tema parkrat otevrela, protoze je mi jasne, ze ve skolce neco zaslechne, plus se se mnou dival koncem unora na zpravy a videl, jak jsem schlipla. Ukazovala jsem mu to na mape a tak. On se na nic nepta, pritom valek se hrozne boji, pred rokem jsme meli takove obdobi, kdy ode me chtel slyset, ze nikdy zadna valka nebude, a kdyz jsem mlzila, tak brecel. Tak jsem ted cekala, ze se slozi. Ale on mi rekl, ze valka uz trva tri tydny, a tady furt nic, tak ze to bude dobry. Tak evidentne na to mysli taky, ale je s tim rychle hotovy

Offline DruI
5590 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:57

Já si postěžuju, dcera se ve školce cítí už opravdu jako doma a tak tam začala dělat scény. A to znamená, že když to na ní přijde a stane se jí ve špatnou chvíli nějaké příkoří typu "nejsem ve dvojici s tím, s kým jsem v ní být chtěla" tak začne ječet a vydrží to klidně hodinu :o(

Tak jsem dostala přednášku, že takhle jako ne, ale žádnou radu, co s tím. Ono to působí, že je zvyklá si vyřvávat věci, ale popravdě si tímhle způsobem nikdy nic nevyřvala, ona tak asi chudinka zpracovává emoce, když je unavná a ještě si nenechá vysvětlit, že jsou i lepší způsoby :o(

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2022 08:06

DruI :( jako chapu, ze je to ve skolce prudi, ale tvl tak co s tim mas delat? Poradne zmlatit, aby ji to preslo?