Potrefenáhusa Taky nad tím dumám![]()
![]()
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger já ti tak rozumím s tím prerusovanym spánkem, malý byl v tomhle expert a budil se v noci na kojení třeba po 1,5h, max po 2. Jeho nejdelší spánek byl tříhodinovy nekdy brzy, vetsinou mezi 19 a 23.hodinou. Jednou jedinkrát za první rok svého života spal v kuse déle, a to asi 4,5h, bylo to na Stedry den, kdybych to jen tusila, na všechny dárky a stromeček bych se vykaslala a šla spát taky, predstava nerusenych 4hodin byl naprostý sen a nejlepší dárek
tak se drz, bude lip! I s tím pitomym covidem teda, ať to mate co nejdřív za sebou.
Potrefenáhusa Len to si neumíte představit proto, že vám ty děti alespoň nějak spaly. Ve chvíli,kdy vás dítě nechá spát 4 hodiny denně v deseti oddělených kouscích klidně usnete, i když je v noci vzhůru, hlavně, že nerve.
Potrefenáhusa no mně se to stalo párkrát. Mimino si povídalo v postýlce/vedle mě v posteli a já spala. To by asi dokázal každý. Ale pamatuju si na to prozření, kdy mi došlo, že já nemusím být vzhůru
Pokud řve, tak to není bdělé okno, ne?
continuity haha-no já neznám to dite je vzhůru a neřve
Potrefenáhusa když řve, tak chce spát, no.
Evaeva hele nevim, naše dite do 3 měsíců buď spalo nebo řvalo, až nějak potom se to začalo malinko prodlužovat, ale já pak docela brzo zjistila, ze se dá kojit a spát, ale to až když byla o něco větší.
Potrefenáhusa no třeba měla prso v puse. To neřvala. Šílený to bylo.
continuity No, nespaly... Já na ty začátky fakt vzpomínám nerada, bylo to prostě hrozný ve všech ohledech. A naše dítě teda řvalo, pokud v noci zrovna nespalo.
Zrovna dneska jsem měla flashback ze začátků, bůhvíproč se syn budil cca od půl druhý až do šesti pořád... Vždycky se nakojil, začal usínat, já taky a pak to zas začlo. Vstávala jsem s kocovinou a noční zážitek oslavil krátkým denním spánkem. Dneska jsem neměla daleko do breku.
Potrefenáhusa moji v noci řvali jedině z únavy, pokud je teda něco nebolelo. Takže pokud v noci řvali, bylo potřeba něco řešit, pokud náhodou byli vzhůru a neřvali, spala jsem
Ségra měla jako malá přehozený režim, takže v noci bděla, ale nebrečela, tak jsem brala, že mluvíme o tom.
Potrefenáhusa Já hrozně záviděla těm, co můžou spát u kojení, já usnout nikdy nedokázala. Ale vlastně bylo mnohem lepší už to, že kojím vleže a tak vlastně odpočívám.![]()
Len já usínala i v sedě
kojit vleže jsem se nikdy nenaučila, zkoušela jsem to, ale vůbec mi to nešlo.
Potrefenáhusa Len to je modelem dítěte. Já vyfasovala bezůdržbové mimino a kolikrát jsme vstaly v půl 5, nakojila se a dala jsem jí pod hrazdičku. A třeba za hodinu jsem se probudila a dítě si spokojeně něco žužlalo o kousek dál... Dokud lezla, nebo se jen kousek doplazila, tak to šlo. Zabavila se a neměla se jak zrakvit. Teď už je to horší, ale taky se mi stalo, že jsem usnula na gauči, když si ona hrála. Vzbudilo mě asi za 15 minut jak na mě skočila z opěradla gauče
Evaeva Taky mi dost trvalo, než jsem přišla, jak na to. Motivace byla velká.![]()
Len chápu
já to nepotřebovala. Mně přišlo, že mám na to malá prsa.
Len
ani ja som nikdy pri kojení zaspať nedokázala. A to prvé dieťa sa kojilo prakticky nonstop a malo obdobie, keď v noci takmer nespalo
Evaeva no já ty první měsíce buď kojila nebo nosila, zlepsilo se to až k tomu 4.mesici, kdy už byla schopna se sama zabavit pozorováním, takže vydržela pod hrazdou i par minut, ale zároveň s tím se podělalo noční spaní po těch vicehodinovych úsecích...
continuity Jo to jsem takhle v noci usínala na zemi, zatímco si dcera vedle mě hrála. Jsem se vždycky vyděšeně probudila, kde je dítě :o)
Kojení vleže/ ve spánku jsem tentokrát začala praktikovat už minulý týden v porodnici.
Potrefenáhusa jo, to je samozřejmě peklo. Ale zuzuli psala, že její malá se uprostřed noci probudí naprosto čerstvá, tak ta už si jen tak nelehne, když je malé skoro dva roky. U mimina by sis lehla, kdyby se ti ve čtyři v noci probudilo vyspané. To, co popisuješ ty, je ten 4. trimestr, to je něco jiného.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí