"Mama, a vieš čo? Rebeka dnes nebola na vychadzke, bola na nejakej lobokebii, to znamená, že sa učí správne vyslovovať " ![]()
Vše o těhotenství a dětech
711990 Taky mame kolem sebe hodne Tondu, a vetsine je, jako tomu tvemu, kolem 3 let.
A jeste ted kolem nas hodne frci Jindrich, manzel ho chtel taky, kdyz mela Jindru jen jedna kamaradka, kterou ani nezna, a ted uz mame mezi kamarady rovnou ctyri. My jsme teda Jindricha nedali, nejak mi to na to mimino v brise nepasovalo ![]()
Myrtila Jindru jsme taky zvazovali a presne o rok mladsi zname hned 3![]()
Myrtila Jindřich
asi jiný gang, toho jsem tu asi nepotkala. Zato znám sourozence Jarouška a Jiřinku.
Kokoska My máme v rodině taky Jany, ale každý mám jindy svátek - podle církevního kalendáře a každému se říká jinak. Jane, Honzo, Jeníku, Janku... a teď přišel manžel s tím, že má na projektu zahraničního kolegu a jmenuje se Johan a jemu to přijde hrozně super. Takže lituju dceru, pokud bude jednou čekat kluku, tak je mi jasný, za co bude dědeček lobovat :-).
Evaeva
dobrý
Myrtila Jindřicha teď dali jedni známí a moje máma se tomu několikrát hrozně divila asi jako kdyby dali tu výše zmíněnou Rebeku. Přitom mně to přijde jako klasické české jméno,nevystredni.
Evaeva Miminko Jarda už tu kdysi jednou bylo zmíněno v nelibosti. Ale mně se ten Jaroslav hrozně líbí, to je sako o sobě takové krásné jméno. Asi bych o něm uvažovala, kdybychom ho měli třeba v rodině.
999 nasi maji svatek najednou, ale vlastne ho moc nedrzi, jen ti dva nejmensi. Ale u nas ma pul rodiny i narozeniny v rozmezi par dnu, jsme zvykli.
Evaeva Honzíku máme ve školce hodně, ale jsou to vlastně hodně jména po tatíncich, tady se to tak docela často dává. Ale máme i toho Darka, Eliase, je to teď prostě takovej mix dneska;-)
999 muž má v oddíle asi 30 aktivních členů a z toho třetina jsou Janové. Honzovi byl také na svatbě. To fakt nejde. Každý vyfasnul nějakou přezdívku.
Myrtila zrovna Štěpánů je celkem dost. O Antonínovi jsme taky uvažovali, ale nakonec to zavrhla kvůli Tondovi:)
continuity jednou jsem byla na jedné týdenní akci, kde asi z dvaceti kluků bylo pět Adamů. Ale řekla bych, že mezi vrstevníky mých dětí tolik Janů není.
sourozence Jarouška a Jiřinku.
děda s babičkou
děda by měl předevčírem na svůj svátek 96, ale o měsíc to nedopadlo...
Malenge to je mi líto! Ale přiznávám, že Jiřinka se mi pro holčičku nelíbí.
MPLee teď jsem si vzpomněla ještě na dvě jména Viola a Olivie, ta se mi taky líbí moc.
Evaeva ta květinová jména taky nejsou má oblíbená, své dceři bych je nedala (Květa, Jiřina apod.), ale babi s dědou to vyřešili tak, že táta je Jiří ![]()
MPLee Teď bylo na super.cz že nějaká herečka má Ladu. No to musí splňovat všechny podmínky! Jo a v rodině máme malého Eduarda. A je to vlastně první Eduard kterého osobně znám a o kterém jsem vlastně slyšela i slyšela že se tak jmenuje někdo běžný a ne známá osobnost či postava z knihy. Ale samozřejmě tam se to zdrobnuje.
Evaeva Adam je nádherný jméno, toho měli jenom jednoho a ten se bohužel zabil v horách. :(
Ale je úžasný, že v hodně jazycích zní stejně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí