Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online DruI
5592 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:15

continuity Já je podezřívám, že finanční příspěvky by museli nějak prohánět účetnictvím, na což se u krabice ubrousků nehledí. Ale dere mě to teda taky.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:19

Mohučanka Tydenni prirustek ma byt 150-200g u takoveho miminka. Pac my to plnili a nas puvodni pediatr tudiz nevidel problem. To rostlinny Alfamino mame nakonec asi jenom z hecu.

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:22
Reakce na DruI:

continuity Já je podezřívám, že finanční příspěvky by museli nějak prohánět účetnictvím, na což se u krabice ubrousků nehledí. Ale dere mě to teda taky.

​jj myslim si to samy a je vtipny jak to furt pretrvava!:-P

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:45

Tak já půjdu proti proudu, ale mě to teda nedere vůbec, je mi úplně fuk, jestli mám dát učitelce do ruky 500,- Kč nebo, když jsem v Lidlu na rodinném nákupu, přihodit do košíku par krabic kapesnicku a vlhcenych ubrousku a odevzdat jí ty. Hlavně, když jsou děti spokojené a mají, co potřebují. Je ale pravda, ze naše učitelky to mají asi v oku a nosime vždy jen na začátku pololetí, nikdy nic nedošlo.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:52

Solathis u nás se to právě za minulé dva týdny splnit nepodařilo, já se té doktorce vlastně nedivím, že je obezřetná, asi musí být. Co mě dere je to, že se vůbec nebere v potaz somatotyp rodičů, vývoj sourozence. Mluvila jsem ale o tom před nějakou dobou se spřáteleným neonatologem a on mi řekl, že ta hranice mezi prospíváním a neprospívaním je strašně tenká a on má tu zodpovědnost. 

O svoje mimino si starost nedělám, stejně nevím, jak bych do ní mela narvat víc mlíka. Dávám jí jíst kolik chce kdy chce a jí to vyhovuje, akorát je hubenější než je průměr. Já taky, manžel taky a starší dcera je úplně mimo tabulku.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:00

Mohučanka u kojenych deti je to benevolentnejsi, staci prirustek 120-150g za tyden. A s tim, ze mas doktorku, co nebere v potaz somatotyp rodicu a sourozencu a drzi se jen tabulek, soucitim. Ja po pamatne vete "me nezajima, ze jeji sestrenice mela v roce taky sedm kilo, me zajima, co vidim tady v grafu" uprchla jinam. Mimochodem pred ordinaci nasi stare doktorky je detske hriste, kam obcas chodime. A asi pred mesicem si tam mala hrala a lezla tam jako opice po prolezacce, kdyz doktorka zrovna od ordinace odchazela k autu, zadivala se na ni a s usmevem rika, jak je to sikovna holcicka. Tak jsem neodolala a se stejnym usmevem ji odvetila, ze je a moc, ale podle ni to je vecne neprospivajici dite, ale nas novy pediatr ten jeji nazor nastesti nesdili. 

Offline Karja
44765 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:23

Dneska jsme byly na zapise, bylo tam asi tak milion děti hlavně úplně z jiné spádové oblasti a už nám i řekli, že se nevejdeme. Tak trochu jsem podrážděná no, ačkoliv chápu že to moje dítě je prostě malý (ale na druhou stranu, ona už všechno umí, bez pliny, oblikne si všechno kromě trička a zapnutí bundy, ji sama, řekne všechno, takže jako vlastně dobrý). No takže i když je ,,malá,,(prostě prosincová) trochu mě štve, že tam místo ní budou chodit děti poměrně z daleka. Hlavně jak minule nabíraly hodně děti, teď v dubnu třeba jeste nastoupil cerstvy dubnovy triletak, tak jsme byly takový nalakany prostě....

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:38

Zuzuli hahaha!!!! To se ti povedlo!

Offline Pinot Noir
29940 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:41

Malenge mě to taky nepohoršuje. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:42

Karja hele u nas je situace jeste absurdnejsi. Nepocitala jsem absolutne s prijetim, takze jsem sehnala soukromou, drahou jako prase a uz jsme tam 2x byli, Tondu jsem masirovala jak to bude jeho skolka a tak dale...

No takze vcera na zapisu v jedny statni mi rekli, ze maj tridu pro dvoulety a ze tim padem je Tonda narozenej 3.9. prvni ve fronte a berou ho. Ovsem vsem nasim kamosum ze sidliste, narozenejm mezi prosincem a srpnem rekli, ze neberou, ze letos se dostanou max petilety....

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:44

Malenge No jo, já jsem hrozně dezorganizovanej člověk, tak je pro mě jednodušší dát jednorázově pětistovku, než dvakrát do roka připisovat na seznam a následně nezapomenout odnést do školky :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 13:46

711990 u nás je jedna školka pro takhle malé děti. Ale po tom roce musí děti jinam. Ale zní to dobře, ne? Přecejen tam budou počítat s takovými prťaty, jinde by byl úplně nejmladší.

Offline Karja
44765 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:48

711990 :-D:-D To je fakt absurdní, měli jste stesti teda na okolností! Ale to vlastně něco podobnýho bylo u nás vloni no, že nabrali i čerstvé dvouletaky, že budou mít jednu třídu menších a letos pritom se jim nevejdou ty starší...vlastně měli ty rodiče vloni štěstí, protože letos by je tam ani jako triapulete nemuseli vůbec přijmout. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:49

Evaeva no ja vubec nevedela, ze tu tridu maj, nikde to nepisou ani na webu, ani v tech informacich o zapisuvybrala jsem ji ciste nahodou...jako jo, usetrime hodne penez, ale jento skolka, ktera ma uplne vsechno co jsem fakt nechtela:( takze jeste zvazujem, co s tim. Jen mi to prislo ujety, ze cerstve 3lety dite vemou do tridy pro dvoulety a o dva dny driv narozeny ne, protoze uz spada mezi trilety. Jinak samozrejme trida je sice pro mrnata, ale nemaj zadny ulevy, taky nesmej mit pliny. Jen je jich tam 18 misto 28, na tu jednu ucitelku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 13:50

Malenge Pinot Noir u nás za to děti dostanou odměnu, vlastně s tím přišel syn, přímo učitelky nic neříkaly. Mně na tom všem nejvíc vadí celý ten systém. Že státní školky nemají na hygienické potřeby, jídelny nemají na kvalitnější jídlo,... Hlavně, že každý rok přijde fotograf, co je za tři minuty vyfotí na kalendář, a chce za to tři stovky.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:51

Karja no to je presne ono. Ja se bojim ho tam nedat, protoze za rok by ho tam 4letyho nevzali

Offline Karja
44765 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:52

711990 Jj já bych ho tam už upichla! Nebo přece nebude v soukromé ne, když je navíc dráha. 

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:54

Tyjo, vy už takhle víte? U nás se přihlášky ještě ani neodevzdávaly a pak vyhodnocení až někdy za dva týdny... Chjo..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 13:54

711990 plíny jsou jasné, to nemůžou nikde. Ale stejně bych čekala, že budou mít menší nároky na samostatnost a podobně. I těch míň dětí je fajn. U syna je část tříd jen s dopoledním provozem, je tam míň dětí, mají jen jednu učitelku, ti, co tam spí, jdou po obědě vedle. Mně právě celkem mrzí, že syna zařadili do klasické celodenní, menší kolektiv by mu vyhovoval víc. Ale samozřejmě záleží na té konkrétní školce, no. To, že o týden mladší děti nevezmou, je samozřejmě absurdní.

Offline Karja
44765 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:56

Evaeva Hele nás skolkovskej jídelníček vypadá úplně skvěle, když to čtu, šla bych tam na stravu hned....ale teď mi říkala neteř, ta chodí do školy ale je to stejna jídelna, že to jídlo je chuťově úplně strašný letos. Že se jim změnila kuchařka (může to být třeba i tou větší kapacitou, že se obtížněji vaří) a že skutecne je to kolikrát nepozivatelne, nevinila bych nějaké pubertální výmysly, vloni si to fakt chválila.