Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44765 příspěvků moje polička 04. května 2022 13:56

tina Tak mně to řekli neoficiálně, vyloženě ve dveřích s tou prihlaskou. Ale o to větší váhu tomu dávám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 13:58

Mohučanka já chápu, že ze začátku na ty menší/hubenější/nestandardní děti víc hlídají. Blbé je, když ani po měsíci, dvou nad tím nemávnou rukou. Syn jednu dobu taky málo přibýval (on teda přibýval pořád málo, jak byl velký), když jsem řekla, kolik toho sní (už měl příkrmy), že se v noci nebudí často,... dál to doktorka neřešila.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:04

Jestli se někdo chystáte tento týden na Messyplay, vemte plavky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 14:10

Karja já si myslím, že vaří chutně. I ta hlavní jídla mi přijdou v pohodě. Ale prostě čerstvé zeleniny i ovoce je málo, k čočce je kyselá okurka, kterou děti moc nejedí, ale do toho spotřebního koše to samozřejmě započítání jako zeleninu. Ke svačině dostávají ochucené mléko (proč ne bez příchuti?), pak ty svačinky domů, to jsou samé sladké křupky, hodně pečiva,... Já věřím, že dělají, co můžou, docela se i snaží vařit moderně, ale peněz prostě mají málo.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:21

tina u nas byly zapisy do statnich vcera a dneska a rikali to vylozene pri tom odevzdavani. Rovnou mi v ty jedny skolce rekli ze maji tu tridu a ze je prakticky jasny, ze ho berou. V ty druhy mi rekli, ze bez sance. Kamaradkam taky rovou rekli, ze maji na cely sidliste asi 30 mist, ale ve fronte treba 40 predskolaku....a at s tim nepocitaj. Plus u nas se vyplnuje ta preferovana skolka a dneska nejaka pani na hristi rikala, ze ji v tech osttanich rovnou rekli, ze kdyz si je nevybrala jako tu preferovanou, at s tim taky nepocita.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 14:27
Reakce na 711990:

Plus u nas se vyplnuje ta preferovana skolka a dneska nejaka pani na hristi rikala, ze ji v tech osttanich rovnou rekli, ze kdyz si je nevybrala jako tu preferovanou, at s tim taky nepocita.

​Tahle fáma u nás taky běží, ale není to pravda. Nebo možná jedna dvě ředitelky se tak chovají, nevím. Ale spousta lidí říká, že napsali víc školek a vzali je do té první. Já mám stejnou zkušenost, taky syna vzali do první preferované. Popravdě by ve mě ředitelka, co se takhle chová, moc důvěry nevzbudila.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:28

711990 začínáš mě děsit, že za rok nedostaneme malou do školky. Ja pořád spoléhala na to, že ji příští září bude uz tři a čtyři měsíce, tak by to snad mělo být bez problémů. 

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:31

Evaeva kyselý okurky říkáš... to by naše malá obešla všechny děti a kde by to šlo, tak by si urvala pro sebe

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 14:32

tina no to byl příklad. Co zelný salát, taky může?

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:33

Evaeva taky a domácí křen lžičkou ze skleničky rovnou do úst

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 14:36

tina v tom případě bude mít ve školce zeleniny dost

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:37

tina Moje mala nic moc neji, ale tuhle se vrhla na syrovou cibuli. A taky si moc pochutnavala na cibuli z utopencu. :-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 14:39

Vari cibuli jsem jedla od dvou let, jedna z největších lahůdekMladší je po mě, takže kromě cibule mi z kuchyně krade citron a vůbec tyhle výrazné chutě může.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:46

tina az budem u nasich, udekame Tondovi s Anou piknik z kyselejch okurek!:)

Zuzuli no....jako ta situace je fakt zoufala

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:48

711990 ozvi se...

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:50

711990

Tak my to jdem zkusit k zapisu taky. Ale je mi jasny uz ted, ze nas nevezmou. U nas maji kriteria podle veku, jde to po skupinach, uplne jak v dedickem pravu. No a do ty nejhorsi skupiny se vlezem o prsa (nar.31.12.), takze i na tom seznamu mrnat budem na chvostu. Nikde jsem tam ani necetla, ze by davali bod za sourozence. Ale zkusit to chci, protoze jinak bychom zustali trcet v jeslickach snad az do predskolniho veku. Jednak rada usetrim 9 tis. mesicne a od starsiho si pamatuju, ze od tech tretich narozenin uz mu ty jesle byly male a takove nevyhovujici, a v te skolce pak uplne rozkvetl.  No nevezmou nas, ale zkusim tam pak treba v zime zavolat, jestli jim nekdo neodpadnul, u starsiho to takto klaplo. Je to masakr s tema skolkama a skolama

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 14:56

Gatita ještě, že se nenarodil až 1.1.

S těmi třetími narozeninami máš pravdu, taky mi pak přišlo, že to v té miniškolce syna tolik nebavilo v té třídě pro 2 až 3 leté. Teď váhám kam dát mladšího, jestli do třídy 2,5 až 4,5, nebo do 3 až 7, kde by byl zase nejmladší.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. května 2022 14:59

Gatita zas je ale dobry, ze to maj rovnou takhle zverejneny, no. Leda byste meli blizko skolku s tou tridou pro mrnata, tam by ho vzali!:)

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. května 2022 15:13

Zuzuli Mne to bylo receny jeste v dobe kdy jsem plne kojila teda. Ale zas, tim pediatrem od ktereho jsme zdrhli.

Mohučanka To byl tip, kolik mas napocitat, ze ti pribrala Jinak drzim pesti, ted to s tim menenim pediatru bude jeste horsi, nez to bylo treba pred pul rokem (a my teda i tak jezdime pres celou prahu).

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 04. května 2022 20:06

Tak starší zrušili školku v přírodě, protoze velká nemocnost děti. U malé v soukromé školce přechází na jiný systém financování, místo EU dotaci budou státní dotace, takže dítě narozené do 31.8 by od září doplacelo vysokou částku, a už tak je to darda. A já tam malou chtěla nechat do prosince, aby prechazela do anglické školky rovnou do velkých dětí jako starší. Tak půjde do mrňat, no:) zase výhoda je, že na prázdniny půjdou obě do téhle malé školky, dá se tam docházka plánovat ze dne na den. Jak to tu čtu o 1 učitelce na 18 děti, ty jo ti mě úplně děsí. Ale já jsem fakt z těch soukromých zařízení úplně zpovykana...