Potrefenáhusa No naše dítě rozhodně neni geniální a pexeso nezvládá. Občas už správně přiřadí schleich zvířátko k obrázku, nebo trefí barvu víčka od kapsičky a kelímku, ale spíš je to náhoda. Pexeso na tabletu si neumím představit. Ani jinou hru teda. Telefon mi občas ukradne a náhodně mačká a máchá po displeji...
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri no nejezdim s nim busem, jen v MHD a to je zatim v kocaru...uprimne bych s nim dalkovym busem v tomhle veku nejela, no. Kdyz uz, jezdime vlakem. Ja se fakt bojim, prijde mi, ze to nestoji za ten risk. I jako dite jsem se v autobuse do Chorvatska kazdej rok strasne bala, ze nabourame a umreme. A doted jedu dalkovym autobusem jen v nejvyssi nouzi a nerada jezdim autem s cizima ridicema:D jo, mam problem![]()
MP Meri no to bych si užila taky! Ale popravdě já beru jsko dovolenou i to, že je muž 2 týdny na kolech a já sama s malou. Jídlo kupuju nebo jím studená jídla, když usne malá tak už se jen válím a čumím do mobilu, nebo si pozvu kamarádky a drbeme nad skleničkou vína nebo piva... Nemusím koordinovat program nás a jeho, nemusím prostě skoro nic. Poslední den před příjezdem uklidim a nakoupim a je to
Ale vlastně mě běžně nejvíc obtěžuje pořád řešit jestli přijde z práce ve 3 nebo v 6, jestli pak půjde na kolo sám, nebo s malou, jestli bude chtít s námi na hřiště nebo k rodičům na návštěvu. Jestli mám vařit večeři, nebo ne a co měl k obědu, ať neudělám to samé... Na dovolené je tot aky samý kompromis. Je to super, ale občas si to fakr ráda užiju podle sebe/ dítěte. Navíc dítě je celkem splojený typ, stačí jí zvířátka, písek nebo park, takže se dost shodneme. No a navíc na dovolený většinou nemám psa, což je taky dost ulehčení
711990 Naštěstí pro zmrzlinu si zajedes i MHD, takže sice mas problem, ale nevadí ti to
(ne, vtip, fakt kazdymu podle jeho gusta
)
Mimochodem mi to pripomnelo, jak se mi v MHD cestou v Praze někam do Prasořep dvakrát malém převrátil kočár, jak to řidič valil po okruhu, fakt jsem ho chytla jen tesne. Od ty doby jsem vlastně začala dítě naopak vynadavat a sedat si s nim na sedačku.
Pinot Noir starší se učil v prvním lockdownu
ale souhlasím s Gatita že se to naučí i tak. Nočník jsem ven nenosila, kluci čůrali ve stoje. Naopak ven jsem jim klidně plenu dávala, reálně byli bez pleny pár hodin denně a stačilo to.
notna souhlasím s tebou. A "všichni" jezdí k moři - to tak děti říkají, ale skutečnost je jiná, i tady v tomhle malém vzorku je dost lidí, kteří s dětmi ještě nebyli/neplánují/jedou jednou za X let.
Potom taky "všichni spolužáci mají mobil", "všichni mají Adidy", "všichni jdou večer pařit"... Sama jsem to rodičům říkávala.
To je pravda. U nás na to funguje se zeptat na konkrétního kamaráda a už to pak z ní leze, že ne teda všichni ![]()
Debata o dovolené je tak zajímavá, že se už pár hodin odhodlávám k tomu vlézt do ní se svým úplně debilním dotazem, a to co vlastně člověk potřebuje pro roční prtě
.
Postýlku máme už snad pořešenou a přebalovací pult už číhá v garáži (děkuju dobrým duším zde
), ale dál samý otázky:
- potřebujeme ještě monitor dechu? miminu je teď 10 měsíců, než bude nocovat u nás, tak to ještě nejmíň měsíc potrvá
- kočárek, to ja jasné, že potřebujeme, ale jaký, na co dát pozor? Bydlím v řadovce, chodníky v nic moc stavu, procházky s kočárem možné jen směrem do města a zpátky do pořádného krpálu
- autosedačka - to je podobný, vím, že ji potřebujeme, ale na co se zaměřit? Teď jezdí v takovým tom vajíčku, ale už je pomalu malá, viděla jsme, že jsou rostoucí sedačky, ale dívala jsem se, že se dělají jak 0-18 kg, tak 0-36 kg, prý až do 12 let nebo do výšky 150 cm, plus nevím, který značky jsou dobrý
- chůvička - máme, ale jen jednodílnou, co má videokameru, ale místo druhý do páru je k ní mobil (používali jsme na kontrolu psů, když jsme byli pryč), na kontrolování mimina v jiným pokoji to ale asi moc šikovný nebude
No a tak dál, mám na to celkem ten měsíc, v nejhoším snad dva, záleží, jak rychle budou fungovat soudy.
Zina Super, super, super![]()
![]()
![]()
Zina Och, gratuluju k úspěšně dokocenemu procesu ![]()
Monitor podle míry uzkostnosti rodiče, my neměli vůbec. Na kočárky a sedačky jsou tu jiní experti, chuvicky doporucuju ty Capidi teda, haha, očividně nemaj konkurenci. Zbytek určitě pořídíte za pochodu ![]()
Blahopřeji!
Vyjádřím se akorát k tomu kočárku, pokud s ním budeš chodit především popsanou cestou, případně i nějakou horší, nejlepší by byl asi tříkolový. Třeba TFK jich pár dělá a dají se snadno sehnat i bazarové. Hluboký už asi nepotřebujete, bude stačit sportovní provedení.
Zina blahozelam k buducemu novemu clenovi rodiny
. Na monitor dychu by som uz nekupovala, vacsinou sa pouziva do pol roka, s dvomi platnami do roka ale to uz deti od tristvrte roka tak cestovali v postielke, ze to nemalo zmysel.
Zina Sedačku bych si koupila tu do čtyřech let, ty rostoucí bych řekla pokud nekoupíš nějakou drahou bombu nebudou moc bezpečné.
Kočárek nevím, ležet v korbičce už asi nebude, takže neber nich pochazejiciho z trojkombinace ty jsou samy o sobě těžké a mají nějak divne těžiště a je s nima dřina do kopce, chce to něco lehčího.
Monitor nepotřebuješ a popis chůvičky mi přijde dostatečny.
Takže podložku na hraní nějakou, hračky, jídelní židličku/lehátko záleží zda sedí....a dál mě nic nenapada
Zina Woooow
to je krásná zpráva!!
Zina s monitorem radit se neodvažuji. Osobně jsem ho používala u první dcery asi tak půl roku, teď u druhé se rozbil už v šestinedělí a od té doby ho nemáme ![]()
S kočárkem záleží na tom, kolik chce investovat a co od něj požaduješ. Pro sedící dítě jsem tým Valco Snap.
Autosedačku protisměrnou, my měli Maxi Cosi a pak Britax Römer, hledala jsem si, které vycházejí v testech dobře, protože hodně jezdíme autem.
Chůvička - taky záleží, jestli chceš, aby byly obě části nabíjecí/na baterky nebo jestli můžou být trvale zapojeny do zásuvky. Jestli chceš i s obrazem nebo stačí zvuk. My máme obě přenosné, jen zvuk, značka babymoov a jsme spokojeni.
Zina a jinak tedy blahopřeju a držím palce! Jste skvělí ![]()
Zina Já bych si teda chůvičku koupila s kamerou. Já dávala holky spát i venku a máme třeba dost posahanou kočku, člověk nevěděl, co se tam děje, nebo máme takovou sousedskou partu, co se dost schází večer s chuvama na stolech a taky mi to přijde s tím monitorem před sebou lepší, prostě dvojí kontrola a hluk ne vždy slysis. Já mám Truelife s kamerou a je to boží. Dosáhne to x stovek metru, má to detailní rozlišení kamery a stalo to pár korun.
Pinot Noir Potrefenáhusa Já si taky dovolenou all in nemohla představit, ale loni jsme byli v TR v resortu pro rodiny, kde byly tobogany, vodní hřiště a bazén pro malý děti, pak takový hřiště, kde stříkala různé voda, dětský klub s různým programem. Přes poledne běžel ve třech kinosálcích film (kdo přišel první, mohl vybrat) v různých jazycích. Večer na podiu program. Byl tam i bazen v lese (bez hudby) a ještě jeden tichý bazen. Jídlo super (a to jsem frfla), byla tam i jídelna pro děti s malýma zidlickama a detskýma jídlama. I tam meli skleničky. Jak já byla spokojená! Děti mely pořád nějakou akci, nebo se koupala v bazéně nebo v moři. S jídlem byly taky spokojený, syn jedl salát ke každému dennímu jídlu. ![]()
Byla jsem rada, že jsem nemusela nic řešit. I když to byl přesně opak našich dřívějších dovolených, pořád na cestě a s batohem.
Zina Kočárek typ neporadím, jsem už mimo obraz. Ale pokud ještě nesedí dítě samo, pořídila bych i hlubokou korbu a pokud možno co největší. My jsme tehdy při čekání na adopci měli vybraný Bugaboo, měl největší hlubokou korbičku na trhu. Předpokládal se opožděný vývoj miminka, tak aby se ještě vlezlo. Ale ony děti doma pak rychle rozkvetou, tak by to bylo určitě jen na chvilku.
Zina
krásná zpráva! Sedačku bych koupila proti směru 0-18kg. Máme doma Britax romer swingfix a joie i-spin safe. V testech adac a plus testu hodnocené skoro stejně. Moc doporučuju přídavné zrcátko na dítě a clonu proti slunci do okna. Kočárek bych brala co jde polohovat do lehu/skoro lehu. Thule urban glide, baby jogger summit x3, nebo ten tfk. Ať má otočné aretovací přední kolo. Na léto je super sluneční síťovaná clona (tfk má dobré a sedí i na jiné sporťáky) Monitor dechu už asi ne, případně jde půjčit. Chůvičku máme truelife s rodičovskou jednotkou v hodinkách, ale nemá moc dosah. Na cestování jsme k ní na zdejší radu koupili tu capidi bez videa. Určitě bych mrkla na velkou pěnovou podložku - skip hop, zopa, petite&mars, Aga4kids, nějakou židličku ke stolu (stokke, jitro). Za další prktický věci považuju silikonový talířek/ misku s přísavkou, dětský příbor a bryndák s kapsou ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí