Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 07. června 2022 12:37

Děkuji všem za názory, nějak se s tím poperu. 

Jen teda furt nevím jak a kam se jezdí k moři, aby to pro rodinu bylo stejné nebo levnější než tady. Máme rezervovaný penzion za cca 10tis.se snídaní na týden pro všechny. 

Jinak aquaparky, bobovky, šlapadla, dětské parky, zoo, výlety atd. absolvujeme běžně, ne že bychom furt seděli doma

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 07. června 2022 12:43

Zina Gratuluju! :-)

Monitor dechu jsem meli pujceny z pujcovny v porodnici, ted jsme ho vraceli po roce a tri ctvrte, ale to uz je extrem. Ale deti bez problemu snimal i v okamziku, kdyz uz v postylce hodne cestovaly.

Super terenni kocarky jsou thule a tfk, jen bacha, jsou to dost tezky hebla, ale zase prijedou fakt vsechno a jsou neznicitelny, nebala bych se koupe ani bazarovyho kousku.

Zacnete pomalu vybirat jidelni zidlicku, ja doporucuju stokke, ale tady debata na tema predrazenejch rostoucich zidli uz taky parkrat probehla. :-)

Predpokladam, ze rocni ditko bude jeste na mliku, tak bych zvazila koupi ohrivacky lahvicek a sterilizatoru.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 07. června 2022 12:46

JankaM tak ono s tou cenou hrozně záleží, kam v čr jezdíte. My u nás většinou vybíráme na poslední chvilku a to už je všechno v téhle cenové hladině plné... K moři podle ceny letenek. Buď koupit výhodné letenky a pak nějaký apartmán/ hotel přes booking, airbnb nebo tak. Případně nějaký last minute se vším všudy. No a ideálně ne o letních prázdninách. Do 10000/ týden za 4 lidi se to teda asi nevejde ani tak

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 07. června 2022 12:49

Vari já teď koupila stokke pro kamarádku na vinted za 800  na market place mi utekly dvě včetně baby setu za 1500/kus. Tolik k předtaženosti... Jinak místo sterilizátoru případně můžu doporučit Zina sterilizační sáčky do mikrovlnky (ale já jsem lepml a sterilizovala snad první 2-3 měsíce, pak už ne) a super je rychlovarná konvice s regulací teploty, ale dcera má mlíko jen před spaním, jinak je možná lepší ta ohřívačka, to neposoudím .

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 07. června 2022 12:52

Zina moc gratuluju!!! Sedacku bych doporucila treba Joie Stages, do 18kg/105cm ho muzete vozit bezpecne v protismeru, ale do 25kg pak jeste po smeru. Upevnuje se do auta pasem a je za dobrou cenu a vydrzi dlouho.

Online Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 07. června 2022 12:53

Zina moc gratuluji!

Jen k těm sedačkám: ty rostoucí rozhodně nejsou míň bezpečné, než klasické. Jednu máme, "malou" jsme potřebovali už pro mladšího a pro staršího to bylo kvůli jeho tehdejší podváze jediné řešení (teda kromě koupě stejné kategorie pro oba, což se nám z finančních důvodů nechtělo). Chce to kvalitní značku. Ale u vás zatím tyhle rošády nehrozí, tak je myslím lepší řešení koupit teď tu pro menší a později tu další.

Offline tina
6322 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:01

Zina kdybys chtěla, sterilizátor do mikrovlnky ti můžu poslat - akorát nám tu překáží....

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:05

Ještě k té debatě - tak jezdit k moři samozřejmě povinnost není, ale některá dětská přání je prostě dobré plnit!Je strašně fajn, když vám po letech dospělé dítě za něco takového poděkuje!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:11

JankaM To i záleží, jestli třeba si pak vaříte, nebo jíte venku. Pokud venku, tak ctyrclenna rodina ... to denně vyjde odhadem tak na tisícovku určitě? Když k tomu připočtu dopravu a nějaký program, tak se podle mě i s ubytováním pod 25 nedostanete. Ale bude to hrozne individuální, pokud si vaříte, tak je to samozřejmě úplně jinde. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:13

Zina ooo to je bajecna zprava

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:13

MP Meri jo jo, doby kdy si holky zdvořile ukously z našeho jídla jsou dávno v trapu, teď vyžaduje každá dospělou porci...

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:13

JankaM nas par let zpet vysel ten egypt na 9tis./osoba, v tom je uplne vsechno, pokud nechces jeste nekam na vylet - veskera doprava, jidlo vc. pochutin a alkoholu, veskere atrakce - vybirali jsme vzdy s aquaparkem pro kluky.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:15

Zina Nemám slov, brečim tu radostí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:18

Zina ja som sterilizator ani ohrievacku nemala, asi som tu jedina teda :) sterilizovala som v hrnci a aj to len pocas sestonedelia. A vo veku ked uz pilo dieta vodu z vodovodu som mlieko zarabala tak, ze som napustila do flase teplu vodu rovno z kohutika. Dojcensku vodu som pouzivala max do roka. Ked boli mali, zohriala som ju v hrnci s teplomerom, bolo to za par sekund. To len keby si nechcela kupovat vela (pre mna zbytocnych, pre niekoho samozrejme nie) veci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2022 13:20

Zina moc gratuluji!

Za mě je monitor už zbytečný, pokud nemá miminko nějaký problém a nemáte ho přímo doporučený, dají se i půjčit. S kočárkem bych si zjistila, jak na tom budoucí potomek je, jestli nesedí, užijete i hlubokou korbu, kluci jí používali do roka. Chůvičku bych si zatím nechala tu, co máte, uvidíš, jak vám vyhovuje, jestli potřebuješ lepší/jinou. Sterilizátor bych taky nepořizovala, na to už mi přijde "velké", déle jak do půl roku bych nesterilizovala, příkrmy bude taky jíst z normálního nádobí. Pak bych pořídila nějakou židličku, podložku na hraní, zamyslete se taky nad ohrádkou. Vanička na koupání už asi není potřeba.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:22

JankaM Ještě edit, koukla jsem zběžně na Invii, na září apartmán v Chorvatsku na týden se snídaní za 10-15 tis pro všechny sezenes úplně v pohodě. A už končím, já tu nechci cestovani nikomu nutit, jen ze možnosti jsou, je na každým, co z toho využije, pro někoho to priorita je, pro někoho ne.

A já si tu aspoň dneska zpříjemnila hodiny v čekárnavh u doktora, ten drobnohled nad těhotnýma mě jednou zabije

Online Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:23

Mrakoplas ohřívač lahví jsem taky neměla, ale ten sterilizátor do mikrovlnky je fajn, můžeš tam ty vypláchnuté lahvičky střádat a pak je projet tou párou a zase čisté odebírat a je pořád relativně uklizeno, resp. máš na lince jeden plastový box místo hromady povalujících se plastových kousků. Plus jsem tam vždycky přihodila i ty různé cestovní lahvičky a hrníčky s pítky a brčky, které používal starší.

Online Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:25
Reakce na Mrakoplas:

vo veku ked uz pilo dieta vodu z vodovodu som mlieko zarabala tak, ze som napustila do flase teplu vodu rovno z kohutika. 

Teplá voda z kohoutku se přece nepije! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. června 2022 13:25

notna 

Já měla během lockdownů v roce 2020 komplex z toho, že děti tráví čas jen na vesnici, já ty obzory potřebuju hodně velký.

My právě ležet u moře nevydržíme, dříve jsme měli moře doplňkově k cestování. Letos zkoušíme prvně velké město u moře, aby byla pláž každý den a k tomu něco zajímavého ve městě - galerie, staré město, kavárny, bary...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2022 13:28

Mrakoplas mně doktorka říkala, že kojeneckou max do půl roku, pak převařenou normální, takže kojenecké jsem nekoupila ani jednu lahevAle teplá z kohoutku by se pít neměla (ani dospělí), pokud není přímo z ohřívače. Já z těhlech udělátek neměla nic, ale je fakt, že já kojila. Žádný sterilizátor, ohřívač lahví, parní hrnec...