Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 07. června 2022 03:19

JankaM Proč nejezdíte s dětma do kempů? Hele, já kempy nemám ráda a vždycky to pro mě bylo za trest, ale musím říct, že až s malýma dětma jsem je ocenila! Je tam prostor, nikam ti neutečou, bývají tam průlezky i koupání, kempy jsou naopak s dětma super a ještě je to pro ně zážitek! Možná lepší než moře.

A pokud tak hrozně touží po moři, nechceš vyrazit s nějakou kamarádkou s dětma? Chorvatsko nebo sever Itálie, něco co dáte i na pár dní. Moje ségra takhle jezdívala s partou holek, když byly děti malé a strašně si to pochvalovala, taková fakt dovolená pro děti. Ženský si četly, pily drinky, děti si stavěly z písku, nikam se nehonily....

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 07. června 2022 06:54

MP Meri No, mne prijde, ze od doby, kdy jsem pred 1,5 rokem kupovala prvni chuvy, se to moc neposunulo, jenom pribylo videochuvicek a ty stare zdrazily

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. června 2022 07:42

Myrtila Jo, taky jsem překvapena. Všichni frčej video, tak vývoj jde asi jenom timhle směrem.

711990 Tak dovolena pro 3 v Egyptě stojí kolem 25-30 tis. Neříkám, ze je to málo, ale kolik asi stojí dovolena po Čechách? Ale já to samozřejmě beru svoji optikou, my zas nejezdime po Čechách vůbec a radši jen jednou za čas někam dal. Ve finále je ti na každým, je to proste jen o tom, co chceš těm dětem splnit a co ne. Jen jsem chtěla ilustrovat, ze možnosti je dost.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 07. června 2022 07:46

MP Meri no netusim kolik stoji dovolena tady, my nejezdime vubec nikam, ale prijde mi to jako velkej vydaj...plus teda to, ze bych se s detma sama do Egypta asi vydat nechtela.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2022 08:05

711990 dovolená v Čechách může stát málo i hodně chalupu pro šest pronajmeš klidně do deseti tisíc, ale pak jdeš do lepší restaurace nebo dětem zaplatíš nějaké to mirákulum a tisíce jen lítají.

Já bych byla opatrná s Baltem a kempem a podobně. Aby nebyla holčička zklamaná, to už mi přijde lepší zůstat v Čechách a strávit den v aquaparku. U Baltu jsme byli 14 dní v červenci a na koupání nebylo ani jednou.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:05

MP Meri půlku 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:09

Evaeva no prave...my jsme byli vloni v apartmanu v Krkonosich a i kdyz ubytovani pro 3 bylo relativne levnejsi, tak stacilo jedno jidlo denne venku, lanovka a vysplhalo se to dost vysoko, ale 30 tisic to nebylo, no.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2022 08:13

711990 ono hodně záleží, co zvolíš za lokalitu. Ale celý rok šetřit, abych mohla vzít dceru k moři a nemohla jí tam koupit třeba ani zmrzlinu, když o to nikdo jiný z rodiny nestojí... Nevím no.

Online Karja
44778 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:14

JankaM Tak ony jsou docela ještě malé, syn je ještě menší viď? Nedávno jsi nastupovala do práce. Takže chápu tvého muže. Já taky nemám ráda horko a ani vlastně koupací dovolenou u moře, takže kombinace horko a děti co potřebuji ještě velkou péči (otravujou) je pro mě teda hard kombinace, a to pomíjím, že bych tam ještě s pohledem do moře premyslela, že mi ty peníze budou někde chybět:-D:-D 

Spíš bych doma popřemýšlela, jestli jim to v dohledné době splníte, že by jsi pak malé řekla, že ještě posetrite penízky, pockate až bude bracha větší a pak vyrazíte. Ono pak až budou větší tak se konec srpna v Chorvatsku zvládne mnohem líp a taky se jim líp vysvětlí, že pizza se nekoupi, že zmrzlina se nekoupi.....;-). A taky teď malá možná chce jet protože. ,,tam jedou všichni,, a ne kvůli těm skutečným benefitum moře. 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:22

To proklatý dítě už zase vstává ve 4:něco. Jedu do práce, ale už mám za sebou 4 hodiny bdění a jsem zralá na šlofíka.

Ten malej pekelník se rozhodl, že mě zničí. Doufám, že z něj aspoň vyroste výjimečný jedinec. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:35

MPLee tak to je super s tou neurologií!

Jinak pětiletá dcera tablet vůbec nezná, jezdíme ty nejdelší cesty autem do Paříže, přes den nebo tak, že vyjedeme po poledni a jsme tam po půlnoci. Albi tužka to jistí, případně prohlíží knížky už od roka, pak jsme měli hodně magnetických hraček a takovou tu smazávací magnetickou tabuli na čmárání. A magnetickou tabuli, na kterou si ty magnetky rovnala, i se na ní dá psát, a ve věku vaší malé myslím frčely nálepky, které prostě přelepovala na papír.

"Kdy už tam budem" se naučila úplně nedávno a je to teda na hlavu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:38

711990 Ono bude hrozne záležet, co s čím porovnáváš. Nejsem úplně největší fanda váleček, ale taky jsme byli a v Egyptě zase neutratíš navíc ani korunu a i tý zmrzliny budeš mít přísun. Sama s dětma bych tam jela úplně klidně, koneckonců jsem tam byla v 17 sama s kamarádkou (naše legendární stopování po Káhiře už jsem tu asi vytahovala ).

O Čechách nějakou představu mám, když jedeme na 5 dní na Lipno, je to pálka i bez atrakcí.

My s malým jezdili asi nejvíc autem po Evropě, tam je počet osob jedno. Letos to dost zvažuju, kvůli ceně pohonných hmot. A taky skrz to druhý, nemůžu se rozhodnout, jestli chci "naposled" na pohodu letecky, nebo naposled autem ... pak už se nevejdeme. Ale já jsem asi podle téhle diskuse v tomhle celkem rozežraná, pro mě je každoroční dovolená v zahraničí naprostý standard. Ale zase jinak žijeme celkem skromně, já ušetřim za všechny ty kavicky, zmrzliny, limonády a takový ti drobný útraty přes rok, protože to my vůbec nepraktikujeme.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:42

MP Meri chapu, to ma proste kazdej nejak nastaveny, me zas vzdycky stvalo vyhodit tolik penez za tejden dovoleny, radsi to utratim behem roku za ty zmrzliny:D

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:46
Reakce na 711990:

MP Meri chapu, to ma proste kazdej nejak nastaveny, me zas vzdycky stvalo vyhodit tolik penez za tejden dovoleny, radsi to utratim behem roku za ty zmrzliny:D

no a ty kávičky k tomu.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:49

Mrakoplas no my sme tak s mužom skonštatovali po nedeľnom výlete tuto za roh do Malej Fatry, že all inclusive na týždeň pri mori fakt vyjde lacnejšie ako dovolenka na týždeň na Slovensku. Lebo na tom Slovensku stále treba vymýšľať nejaký program, a to stojí peniaze od rána do večera, hlavne teda s tými deťmi. Taký celodenný pobyt pre celú rodinu v akvaparku je tiež poriadna pálka

Offline tina
6322 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:51

JankaM Nejste jediní. My taky s mužem a dětma k moři zatím nejezdíme. Teda z toho důvodu, že nemáme potřebu. Dovolené děláme po Česku a je tu tolik krásných míst, že vždycky spíš nevím, co dřív vybrat. Dceři bych se to pokusila vysvětlit na rovinu....

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:52

Mohučanka ja ako odpoved pustim pesnicku Kedy tam uz budeme, vzdy to na nejaky cas zaberie. Syn ju vie uz celu naspamat

Offline tina
6322 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:53

Pinot Noir já kdybych nechodila na kafe, tak se koupu v penězích, ale zase bych přišla o spoustu krásných chvil...

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:54

MP Meri já bych v tom Egyptě asi chcipla, zatím si neumim představit takovou oběť ani kvůli diteti, tchyně jezdí tak 2x do roka, stacej mi ty fotky z oplocenyho betonovyho komplexu 

my teda ty peníze taky rozhazem během roku za kaficka a zmrzliny a vejlety, to je zas takovej standard pro mě, zahranici mi teď nechybí 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:58

tina jezis presne!

Pinot Noir ja kafe nepiju, ale o to vic konzumuju ty zmrzliny