More akurát riešime, bolo by prvýkrát pre syna. Ale je to komplikované s mnohými lekárskymi terminmi plus ja mám ísť na 3 týždne na kúpeľnú liečbu- ambulantne. Pôvodne sme chceli ísť pekne spolu do Bardejova, ale keďže za syna ako za samoplatcu chceli cca 50€/noc +jedlo, čo je 1000€ za to, že bude spať pri mne a nič nezje, tak ja pôjdem ambulantne doNimnice a teda cez letné prázdniny. A tie peniaze pôjdu radšej k moru.
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri no na tři dny dobrý, ale co potom
naše děti by si pravděpodobně déle pod slunečníkem hrát nevydržely, pořád by někam odcházely, chtěly by se koupat, na hřiště, zkoumat okolí... nám by bylo vedro a nuda. Plus být s nimi v jednom pokoji nechci. Teď si umím představit, že pojedu sama s mužem na ty tři dny si odpočinout, ale zase by mi asi přišla škoda na to plácat hlídání.
Evaeva hihi, my teď o víkendu strávili dvě hodiny v obytném autě se dvěma dětmi, když pršelo, a já okamžitě začala zařizovat markýzu, aby se ty děti daly vykopnout ven za každého počasí ![]()
(Nebo dospělí.)
My hlídání nemáme a mít nebudeme, myslím tím delší než vyjet na hodinku s kočárkem (zaplaťpambu za to), takže dilema jet/nejet s dětmi u nás úplně odpadá.
JankaM ja bych si asi srovnala priority, a jestli k tomu mori opravdu nemuzete nebo nechcete, tak bych to dceri na ferovku vysvetlila. Taky to je nejaka lekce do zivota, neprijemna, ale nikoli nedulezita. V takovem pripade bych se ale snazila udelat dceri radost jinak, treba muj syn je nejvic happy, kdyz ma nejakeho kamarada. Jestli jste z Prahy, tak muzes vzit dceru s kamaradkou do bungalovu se dvema loznicema na Slapy, holky spolu muzou spat v pokoji, budou si pripadat cool, pujcite paddleboard a za vikend zazitku az az, sambo s vama ani nemusi:) A pak dat rodinnou dovolenou spolecne.
My nebyli u more nekolik let, byli jsme tady v Cechach, a troufam si rict, ze ceny sly strasne nahoru. Hrozne jsme prozrali, nejlevnejsi jidlo bylo smazak za 199 kc, tak co clovek usetri na letence, tady proji:))
Teda to otáčení na břicho, to je něco
otočí se, ublinkne si, a začne řvát, protože to nejde zpátky a ještě nedrží hlavičku, takže ryje nosem podložku, a to všechno 3x do minuty ![]()
To je teda dovolená ![]()
Hanka H To nebyl jiný úhel pohledu. To jsem napsala, jak jsme zdůvodnili dceři, proč nelétáme každý rok moři jako jiní. A jak to řešíme. Kvůli její touze bych nenechala muze doma ani nejela do kempu. A mám vyzkoušené, že dítě si tu dovolenou užije i jinde. A mohou být spokojeni všichni.
dynda Cestování určitě otvírá obzory. Ale není to jediná cesta, jak si ty obzory otevřít. A klidně si je člověk může otvírat i v pozdějším věku, když to v dětství není možný. Zase ten kemp v Chorvatsku těch obzorů moc neotevře, pokud člověk nedělá výlety do okolí.
Mohučanka tak my máme letos poprvé ty tři dny a k moři nejedeme, my teda i s mužem byli u moře za těch deset let jednou. Jinak samozřejmě jezdíme na dovolenou s dětmi, ale na klasickou dovolenou k moři je vezmu, až budou starší. Radši je vezmu do hor nebo někam, kde si to všichni líp užijeme. A podmínka jsou dva pokoje/apartmán.
A dcera je teda úžasná, že se takhle zabaví. Starší syn si sám vystačí, ale v autě je to horší.
notna souhlasím s tebou. A "všichni" jezdí k moři - to tak děti říkají, ale skutečnost je jiná, i tady v tomhle malém vzorku je dost lidí, kteří s dětmi ještě nebyli/neplánují/jedou jednou za X let.
Potom taky "všichni spolužáci mají mobil", "všichni mají Adidy", "všichni jdou večer pařit"... Sama jsem to rodičům říkávala. ![]()
Evaeva no ona se takhle zabaví jenom v autě. Jinak ne, jenom občas u lega, a to většinou když má spát. Ale při našem životním stylu je ta její schopnost zabavit se v autě neocenitelna.
Tak jak jsem si touzebne prala, aby syn konecne projevil zajem o nocnik, tak uz se mi to splnilo. A uz jsem z toho cela utahana
. Chce asi tak 2x do minuty, a vzdycky se obradne vysvlekne cely, i ponozky musi dolu. Takze se dokolecka svlikame a oblikame, do toho nehody, mokre kalhoty a blba nalada, protoze ho obtezuji ty nestovice. Pri nemocech se nocnik nema trenovat, ale on na tom trva:)))
Mohučanka tak to mají opačně:) Ne že by v autě nějak prudil, dvě hodiny zvládá s nějakým audiem, ale na delší cesty je pohádka na tabletu k nezaplacení. Jsem zvědavá letos na mladšího, jedeme do Rakouska.
Gatita
to se za pár dní poddá a budete bez plen
Mohučanka s tou sedackou mi to prijde jako jedina varianta, jenze vetsina tehlech zajezdu je takova, ze te vezou x hodin busem a pochybuju, ze ten ma pasy, kam pripoutas dite mladsi dvou let, coz bych neriskovala ani s triletym, no:) proto jsem se ptala MP Meri jestli nemeli nejakou vychytavku:)
Jinak si osobne myslim, ze takhle maly deti moc cestovani neobohati...a souhlasim s notna , ze turismus strasne nici prirodu a treba takovy to foceni se zviratama, jezdeni na slonech, to je peklo:(
Ja jsem jezdila od 6 do 19 kazdy leto k tete do Chorvatska a teda akorat jsem litovala, ze nemuzu bejt s kamaradama doma a jezdit na tabory. Detem se clovek nikdy nezavdeci![]()
Mohučanka díky, zkusíme, jestli nebude naše fungovat stejně
Obvykle taky jezdí vzadu sama a zvládá to. Často i jedeme jen my 2 a ani žádnou zábavu nepodávám. Když všechno zahodí, má smůlu.
Evaeva No já to myslím tak, že pak bude ten tablet chtít na každou delší cestu a to se mi prostě nechce, pokdud to nebude nutně nezbytné. Radši vstaneme ve 2 ráno, ať většinu cesty prospí, než jí každou cestu do Brna pak pouštět pohádku ![]()
JankaM A nemá třeba dcera/vy nějakou dobrou kamarádku, nebo příbuzné, co k tomu moři jedou a vzali by jí s sebou? Místo letního tábora třeba? S námi takto kdysi jela spolužačka s bráchou, maminka byla samoživitelka a nemohla si to dovolit. Měli jsme pronajatý nějaký apartmán, v posteli jsme spali po 2 a bylo to skvělé. Na oplátku jsme pak jeli my s bráchou k nim na chatu , kde jsme spali na zahradě ve stanu a byly to snad naše nejlepší prázdniny. Moře určitě neni nutnost, už ty důvody určitě pochopí, ale zkusila bych jí dopřát nějaký "speciální" zážitek o kterém bude moct ve škole mluvit. To penzion v čechách asi pro spolužáky není. Takže klidě stanování na zahradě u babičky, letní kino, spaní na balkóně/terase. Pod širákem u vody, kemp na jednu noc, hausbót, domek na stromě, nebo tak něco? My teda cestováním docela žijeme a minimálně hory v zimě a nějakou letní dovolenou na týden chceme společnou. No a pak jezdí sám muž na soustředění na kolo a já sama zase jinam. Letos mi to teda neklaplo s těhotenstvím a začátkem války- nějak nebyla nálada, ale už jsem avizovala, že příští rok jedu 2x a jednou mu nechám dceru a vezmu si jen mimino
Prostě si zase nemyslím, že na všechny dovolené musí nutně všichni členové rodiny. Pro mě by bylo utrpení sedět sama někde s partou cyklistů, co jen trénují, muž by zase trpěl týden někde u koní nebo na pláži. A byla by škoda, aby si to ani jeden z nás nedopřál, protože ten druhý to nemá rád.
Evaeva ja bych byla moc rada. Ono to v beznem provozu moc natrenovat nejde, protoze syn chodi do jesli, a tam ho to nikdo ucit nebude. On si nekdy rekne sam, ale casto se ho musim i sama ptat a pomahat mu. Takze to beru tak, ze ty nestovice nam aspon dopraly prostor:)) Bude to asi jeste trvat, ale doufam, ze pres leto to zvladnem.
Gatita tohle řeším i já, 2 - 4 dny týdně ve školce, občas hlídání u babičky, zatím nebylo, kdy ten nočník zkusit.
A k těm benefitum cestování. My s mužem jsme hodně změnilo názory a omezili cestování právě po tom, když jsme viděli, jak to cestování některá místa ničí. Toho se účastnit nechceme. I to s dcerou probíráme a vysvětlujeme náš postoj. Prostě nyní sdílí máš životní styl. A samozřejmě může dojít k tomu, že chce žít úplně jinak a pak se podle toho zařídí.
Za tohle tě hrozně obdivuju, opravdu. Já to cítím hrozně moc a chtěla bych k tomu mít stejný postoj jako ty, ale bohužel moje sobecké já je silnější. Cestování "někam daleko" patří mezi největší životní tužby, odmala.
Jinak teda mně při této debatě došlo, že naše děti byly u moře v tom pravém slova smyslu jen jednou, když byly mladšímu 3 měsíce a starší 3 roky a nic si z toho nepamatují. Vylákali nás známí, na týden do Itálie, jela velká parta, asi pět rodin a bylo to super! Jinak se pochopitelně v moři koupali, ale už nikdy to nebyl cíl, vždycky jen odskočení po cestě někam...
Pinot Noir ja se tim nijak nestresuju. Starsi syn taky chodil do jesli, ale nejak se to naucil. Dokonce pres zimu. Kdyz na to jsou ty deti zrale, nauci se to i za ne uplne optimalnich podminek. Je teda fakt, ze kdyz se to ucil starsi, tak kdyz jsme byli spolu, plinu proste nemel. Ani na nakup, do tramvaje, na cviceni....nosila jsem v igelitce nocnik. Na to se teda netesim. Ale slo to pak rychle.
711990 Ten "náš" přesun busem byl nejakejch 40 minut, jak tohle rešíš v ČR? Já teda po sedačce ani nevzdechla, v autě je to něco jiného, ale jak někdo psal, s tím nemají taxi ani půjčovny problem.
MPLee Mam to stejně, samozřejmě nejvíc jsem si užila tři týdny na Kostarice s batuzkem a dítětem u babiček
Ale i s ním si to umíme udělat pěkný. A jezdíme i odděleně, proč ne. Mě návrh nechat samba doma, když nemá zájem o urcitej typ dovolené teda vůbec neuráží.
notna S tím ekologickým aspektem máš pravdu, my se snažíme vyhejbat těm úplně top destinacim a chovat se na místě odpovědně. Ale sama v sobě třeba nemam srovnáný, jestli je lepší projezdit 4000 km Evropou v nafťáku, nebo sednout do letadla. Nejvíc eko je samozřejmě z tohohle pohledu zutstat doma.
Ja jsem jezdila od 6 do 19 kazdy leto k tete do Chorvatska a teda akorat jsem litovala, ze nemuzu bejt s kamaradama doma a jezdit na tabory. Detem se clovek nikdy nezavdeci
To máš pravdu - děti jsou někdy nevděčná pakáž
!Rodinné dovolené věnování cestování po republice jsem protrpěla, u moře to bývalo snesitelnější, ale úplně nejraději jsem trávila prázdniny se svými pěti sestřenicemi a bratranci u babičky na chatě. Svatá to žena!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí