Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2022 08:59

Mohučanka to ale sedíš vzadu s ní, ne? Nebo se takhle zabaví od mala sama?

betsey mně zní pobyt u moře s all inclusiv s dětmi jako noční můra právě vůbec nevím, co bych tam s nimi dělala. Je teda pravda, že my na tyhle dovolené míč nejsme, mám tam co dělat sama se sebou.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:00

JankaM nevím, jestli jste byli někdy v kempu v cizině, ale může to být oproti českému kempu docela luxus. Bazény, dětská hřiště, restaurace, čisté sociální zařízení, dost často i dětská vanička, aby se robátko nemuselo sprchovat. 

Offline notna
9469 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:00

JankaM My jsme sice u moře s dcerou byli, ale jen 2x. A máme kamarády, kteří nebyly u moře nikdy. U nás klaplo vysvětlení, že žijeme prostě jinak než ti, kteří jezdí každý rok k moři. A dovolenou si musí užít všichni členové rodiny a se hledá to, co bude bavit všechny.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:03

Evaeva mne se dělá vzadu špatně, takže jsem v 90% případů seděla vepředu a fungovala jako podavač zábavy. Ale jo, zabavila se sama dost, skoro líp než teď . Knížky si uměla prohlížet fakt odmalinka.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:05

betsey no presne, my jazdime po Slovensku niekolkokrat rocne a sa to nazbiera. Teraz sme boli na Morave na predlzeny vikend, ubytko celkom palka, tu same vlaciky, lanovka, jaskyne a bum za tri osoby (mladsi nastastie este nemal 3 tak skoro vsetko zadara) som dala riadnu palku. 

A hlasim, ze plavecky pas dnes nakoniec dorazi jupii.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:12

Mohučanka nam starsi tiez vzdy dlho vydrzal v aute odkedy ma sedacku po smere jazdy, hodiny pozeral z okna az som sa cudovala pri jeho hyperaktivite. No a teraz v piatich rokoch ho to zjavne tiez prestalo bavit, mozno je to teda vekom?

Offline notna
9469 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:12

Ten společenský tlak na cestování nechápu. I tady v té debatě je to vidět. Rady slevit z požadavků na dovolenou, jet bez manžela. Jen aby se jelo moři. Proč by nemohlo být normální prostě necestovat, když se někomu nechce? 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:14

Potrefenáhusa Některý ty areály jsou ultrahnusny, to je fakt. Za mě je nejkrásnější Maroko, ale to už je cenově trochu vejš. 
Evaeva To jsem si taky myslela, ale jeli jsme do Tuniska, malýmu bylo těsně pod dva roky (takže jel skoro zadarmo ) a děsně sme si to užili. Dítě se celej den vrtalo pod slunecnikem v pisku a my se sambem většinu času tupě čumeli před sebe a na střídačku spali, četli si a regenerovali. Do toho celej den zajištěný jídlo a pití ... v tehdejší zombie fázi to bylo v podstatě všechno, co jsme od života potřebovali

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:15

MP Meri hele a jak jste resili ten prejezd z letiste do hotelu s takhle malym ditetem?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:16

Evaeva ja tiež nie som na all in a bez detí mi to tiež znie ako nočná mora. Naopak s takým dieťaťom ako je Alica mi to znie ako dovolenka snov. Ona je veľmi spoločenská a práve ju bavia rôzne animácie, detské kútiky, dokáže sa zabaviť s hocikým, takže si to tak predstavujem, že celý deň o nej nebudem vedieť, ona bude šťastná ako blcha, ja si budem čítať na ležadle knižky a ešte aj nebudem musieť variť

Ale tento rok to nakoniec tiež vidím tak, že nikam nepôjdeme, bo mladšia nás trochu brzdí, s ňou je to trochu boj a neviem neviem, či mi v tom prípade tá dovolenka stojí za to. No uvidíme

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:19

notna Když se někomu nechce, tak je to naprosto normální. Ale jestli jsem to správně pochopila, tak osmileté dítě chce a pro mě je to právoplatný člen rodiny. Samozřejmě do jaký míry mu chce rodič vyhovět, je čistě na každým.

Ja teda navíc v cestování za hranice spatřuju velký benefity, nevidím za tím jen výdaje. Podle mě to tomu dítěti hodně dá, já sama se cejtim po každý dovolený "obohacená" kulturně, sociologicky i nějakým všeobecným rozhledem. Fyzicky odpocinuta se paradoxně cejtim málokdy, ale proto tam vlastně nejezdim

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:25

711990 Viš, že vůbec nevím? Jeli jsme nějakým autobusem, takže prostě seděl na sedačce připoutanej v autobuse. Nepřišlo mi to divný, v ČR jezdí v autobuse stejně.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:32
Reakce na MP Meri:

Dítě se celej den vrtalo pod slunecnikem v pisku a my se sambem většinu času tupě čumeli před sebe a na střídačku spali, četli si a regenerovali. Do toho celej den zajištěný jídlo a pití ... v tehdejší zombie fázi to bylo v podstatě všechno, co jsme od života potřebovali

​já si prave tohle vůbec neumim představit, dva dny možná, ale tejden bych to nedala 

plus teda ani na tomhle nevidim pro dite cokoliv obohacujiciho, možná krom zdravotních benefitů z toho moře, ale to je tyden málo   (vim, ze jezdíte s karavanem a to je jiná)

moje ideální dovolená by bylo pronajmout si na měsíc dům někde v Chorvatsku/Toskánsku/Sicílii/Bretani (nebo i u toho Baltu) .... a měsíc si tam dávat ty kaficka, zmrzliny a místní jídlo...no, nechavam si zajít s rodicakem chut ...

Offline notna
9469 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:35

MP Meri Právě proto píšu, že na dovolené se musí shodnout všichni členové rodiny. Otec nechce k moři, matka nechce do kempu a tady se radi vynechat z dovolené otce, nebo jet do kempu. Já bych touto cestou nešla. Pokud je dítě jediné, kdo chce k moři, bohužel má smůlu. My byli s dcerou jednou v Chorvatsku a fakt stačilo. Pak jsme zvolili Balt, který vyhovoval všem. A jinak jsou dovolené v Česku. Teď když je starší, tak jsme právě kvůli rozhledu ji začali ukazovat evropská města. Ale víc si bude muset splnit jako dospělá.

A k těm benefitum cestování. My s mužem jsme hodně změnilo názory a omezili cestování právě po tom, když jsme viděli, jak to cestování některá místa ničí. Toho se účastnit nechceme. I to s dcerou probíráme a vysvětlujeme náš postoj. Prostě nyní sdílí máš životní styl. A samozřejmě může dojít k tomu, že chce žít úplně jinak a pak se podle toho zařídí.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:40

Potrefenáhusato znie ako úplne ideálna dovolenka, to je aj môj sen, ísť niekam k moru aspoň na tie tri týždne a dlhšie do prenajatého domu. Mňa najviac na všetkých tých all inclusive dovolenkách (bavíme sa teda o bežnom rozpočte priemerného Slováka) najviac odrádza jedna hotelová izba s dvoma deťmi. Ja moc nedávam tie stiesnené priestory. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:43
Reakce na 711990:

MP Meri hele a jak jste resili ten prejezd z letiste do hotelu s takhle malym ditetem?

​Já jsem na přejezd letiste-pristav objednala taxík s autosedačkou a do konečné destinace auto s autosedačkou, které na nás čekalo v přístavu, tím jsme se tam pak pohybovali. Ale dítě bylo malé, půlroční až dvou a půlleté. Ty autosedačky byly v ceně služby.

Online Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:54
Reakce na Potrefenáhusa:

​já si prave tohle vůbec neumim představit, dva dny možná, ale tejden bych to nedala 

​Já si to i představit umím, ale naše děti by to bavilo jeden den. Nakonec bychom i tam trávili čas v zábavních parcích, zoo, atrakcích, lodičkách, klouzačkách. A to se prodraží všude stejně.

Tvůj způsob dovolené by se mi samozřejmě líbil. My jsme pohodlní a kvůli těm různým spánkovým a jídelním specialitám dětí si pronajímáme domy i na dovolené v tuzemsku.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:54
Reakce na Potrefenáhusa:

moje ideální dovolená by bylo pronajmout si na měsíc dům někde v Chorvatsku/Toskánsku/Sicílii/Bretani (nebo i u toho Baltu) .... a měsíc si tam dávat ty kaficka, zmrzliny a místní jídlo... 

​I moje představa ideální dovolené! A to moře by mělo být v blízkosti.

notna Ty ses teď na to podívala zase z jiného úhlu pohledu - dopad cestování na planetu. Ale původní otázka zněla, jak vyřešit dceřinu touhu po moři. Společenský tlak tady nevnímám, neříkám, že v jistých společenských kruzích je to nastaveno jinak. To, že na dovolené se musí shodnout všichni členové rodiny, je mnohdy kontraproduktivní - pokud např. otec nesnáší horko a povalování u vody, maximálně na to přistoupí, ale bude otrávený jak šíp. Spíš bych v tomhle případě prostě hledala kompromisy - a ty tady byly nabídnuty.

Jinak pořád mi cestování po Česku (i Slovensku) cenově přijde  dost náročné - vstupy, stravování (jenom oběd pro 4 osoby určitě tisícovka). 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:58

notna 

Myslím, že to není tlak na cestování. Pro mě je to životní potřeba, tak se zařídím, abych na to měla. Jasně, nejde to vždycky, ale já bych se přetrhla, abych mohla. A vím, že spousta lidí si neumí představit nic jiného než hotelovou dovolenou, přitom možností je mnohem víc. Myslím, že cestování dětem otvírá obrovské obzory, ale my to máme teda i dost poznávací, toho jsme se nevzdali ani s dětmi.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 07. června 2022 09:59

Pinot Noir gratulujem k Bebe keksom!