Zina a cez den uz nespi? Mozno je vecer uz prilis unaveny. Jo, tieto situacie ked este dieta nevie povedat co chce, su tazke a u vas dvojnasobne ked este nemate odpozorovane jeho spravanie. Hudbu ste neskusali? Nasi mali takeho macika chicco, ktory hral hudbu a projektoval hviezdicky a v jedno obdobie sa pri nom vedeli ukludnit a uspat.
Vše o těhotenství a dětech
Zina to chce čas
určitě je u vás spokojený, ale je to stejné, jako bys dala roční dítě přes noc k babičce. Asi si vůbec nedovedeme představit, jak je to pro něj náročné, vždyť takhle malý vůbec nemůže rozumět tomu, co se děje.
Zina A zkouseli jste si lehnout spolu do velky postele? Treba by pak sel prenest do postylky.
Zina já myslím, ze vám to jde sanzačně ![]()
u nás se nanukem aktuálně začíná a ji se klidne na stridacku s rybickovou pomazankou...
(dělám doma, tak mne mnozstvi moc netrápí, ale naše dite taky nemá zaklopku)
hranolky, donut ani kinder cokoliv bych ji nedala, ale bublaninu už k snídani měla)
Zina Já myslím, že to děláte dobře. Prostě s ním buď když pláče a on určitě bude časem plakát méně a méně. Třeba je to fakt jen únavou/nebo nechce spát/nebo zpracovává zážitky/kdoví co. Takhle to děláte dobře;-)
Zina Zkus se podivat na instagram babiesandsleep, jestli bys tam nenasla nejake tipy pro vas. Jinak taky bych od nej neodchazela, takhle male batolatko jeste obvykle potrebuje s usnutim nejak pomoct, jenom prijit na to, co mu bude vyhovovat.
Zina přidávám se k ostatním, jde vám to myslím skvěle ![]()
Zkusila bych to společný uspávání ve velký posteli, hladit, zpívat, tulit. Postýlce se dá odmontovat jedna bočnice a spojí se to tím prknem, přísunout k posteli, pak by šel třeba odsunout snáz bez přenášení. Nebo rovnou uspávat v postýlce a ležet vedle něj na posteli...
Mně se nejvíc osvědčilo to zpívání, pořád stejnou ukolibavku dokola a postupně ztišovat a zpomalovat a pak třeba jen broukat tu melodii.
To půjde ![]()
Zina treba nechce, aby skoncily ty zabavne cinnosti, ktere ma pres den. Co nejaky plysak do postylky? Plysacek spinka, budete spat spolu...
Keďže som rada za každé polkilo v pluse, tak dieťa môže slivkovy hrebeň, lupacku, ovocné tyčinky, lisovane ovocie, ochutené jogurty (pediatricka povedala, že okrem probiotik nech dávam kysku, haha, bryndzu, hahaha), na raňajky gulicky s mliekom a susenym ovocim, presnidavky s piskotami.
Vylúčil z jedálnička vajce a melón, lebo raz po nich zvracal, pizzu, lebo tu jedol predtým, ako naposledy dostal horúčku. Vďaka horúčke a následnému zvracaniu sa odnaucil od UM.
Takže jedálniček nie že obohacuje, ale osekava ![]()
Zina tiež si myslím, že vám to ide skvelé! Detí sú večer unavené a plne zážitkov.
Zina já bych tomu chvíli nechala čas, i dítě v rodině při cestování hůř usíná. Zvládáte to krásně.
Jinak než tady vymýšlet na sebe bič (třeba zpívání je super, do první laryngitidy speváka a děti jsem z naší postele konečně dostala, když byla mladší v první třídě) bych se zkusila poradit s pěstouny, co používali oni a co jim fungovalo, resp. na co dítko navykli. Ti budou mít jednak zkušenosti, jednak ho znají asi nejlíp. Třeba bude stačit nějaká drobnost.
Potrefenáhusa No vono je taky rozdíl zazpívat dvě písničky nebo zpívat dokud neusne:-D. Takhle jsem já četla velkemale pohádky než neusnula, chyba no!
Karja
já zpívám taky někdy dlouho, ale já to ráda :-)
Vzdyt jsou maly jen chvilku:) a ty preference se jim porad menej. Ja uz ten ritual menila snad tisickrat...Kdyz mu byl rok usinal sam v postylce a stacilo bejt v mistnosti, v roce a pul se uspaval kojenim. Momentalne zazpivam 2 pisnicky a spime. Predtim jsme se jen drzeli za ruce a mel polozenou hlavu u me na brise a nemluvila jsem. Proste nemam dojem ze si na sebe lze "uplest bic". Dospeli taky potrebujou svoje libustky, aby se jim dobre usinalo, treba mit nohy vystrceny zpod deky nebo drzet se s partnerem za ruku. Tak proc by to melo mimino umet samo bez pomoci.
Potrefenáhusa je to pekné, starsiemu som jednu dobu spievala, mladsi to odmietal. Doteraz ked si zacnem pospevovat povie: maminka nespievaj! Asi ma ako jediny z rodiny hudobny sluch
. Lebo ja spievam hoodne falosne. Inak ma hudbu rad, len tu moju nie :))
Já taky zpívám a přijde mi to prima, i když to občas trvá déle.
Teď jsme byli s juniorem na soustředění se sborem a když byl na zkoušce, dožadoval se pokračování zpěvu, tak to třeba má i nějaký efekt ![]()
711990 hej, tych ritualov sme uz praktikovali nespocet, vratane hlavy na mojom bruchu :) Takto pred rokom som rozpravala rozpravky a musela si vymyslat, takze o lampe co bola smutna lebo ju nikto nezazal, stene co bola popraskana atd :)) Starsi teda pri tom nezaspi ale unho staci, ze ho to skludni. Mladsi zaspal pri akomkolvek tichom rozpravani, stacilo ked som šepkala nahodne slova :)
Rosťa jí úplně všecky ty hnusy, co jste tady vypsaly. A dneska večeřel v tomto pořadí: domácí borůvkový muffin, chleba s domácí vajíčkovou pomazánkou a s domácí paprikou, meloun s mlékem. Z toho se v noci zákonitě posere.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí