Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 18:07
Reakce na Zina:

Potrefenáhusa Čarodějnice je úplně skvělá! A klobouk jste vyráběli?

​ne, ten nakonec dovalil tatínek ze Slanyho, kde byl pracovne.já chvíli ambiciózně zvazovala, ze ji nasiju netopýří křídla ze staryho trička, ale ty večery u nás vypadaj tak, ze je to na flašku vina nebo rychlou smrt, ne na žádný noční zbytecny projekty takže jsem Akorat ustrihla spodní zapinaci část ze staryho cernyho body 

no a dite ze školky šlo usmevavy a vyspany, prý se ji to líbilo, k obědu měli zelenou polivku, která ji prej chutnala (spenatovou, fujky) a před spaním jim četli o babičce a vlkovi (aha!!!!), takže jsme obe spokojeny!  (Dostala úplně hnusnou sisinku v halloweenskym obalu, kterou jsem zkusila sežrat já, ale fakt to neslo, ona jak to nezná, tak se po tom nepta)

Offline Kokoska
34567 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 18:15

Potrefenáhusa no ale krasna byla! Holt se deti boji toho, co neznaji, pak se jim to vetsinou zalibi. Zatimco  matky si doma nervozne kousou nehty a cekaji telefon ze skolky.

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 18:18

Kokoska když ona je fakt strašná konzerva, nerada ty nový veci, plus jak stresem tuhne, je to někdy tezky odhadnout, kdyby ječela a utikala, bylo by zjevnejsi, ze je to moc 

Offline Kokoska
34567 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 19:08

Potrefenáhusa taky to ty mrnata nemaji jednoduchy.

Offline Janulik03
20073 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 19:47

Potrefenáhusa krásna čarodejnica a je dobre že si zvyká na kolektív .

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 20:58

Potrefenáhusa Tak to měla krásný dopoledne.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 00:16

Vari Makara Ztrátu vnímají, samozřejmě si nejsou vědomé toho, že jim chybí matka, ale vnímají ztrátu prostředí, tedy ztrátu biologického těla matky, vůně, hlasu atd. Už prý existují studie, které potvrzují, že i děti které jdou hned po narození k náhradním rodičům, utrpí z toho důvodu rané trauma. Projevuje se to právě i tím, co zmiňuje Evaeva , že jsou jakoby hodné a nebrečí, necíít se natolik v bezpečí, aby si mohly dovolit plakat, imo je to jeden z důvodů, proč děti z kojeňáků nebrečí, není to jen tím, že ví, že nikdo nepřijde.

Evaeva Když zaškrtneš, že chceš majoritní etnikum, tak ti z toho babybox automaticky vypadne, a takových žadatelů je většina. 

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 00:42

Viktor dobral antibiotika na ten zánět středouší, a poprvé v jeho životě to bylo bez násilí, zaklekávání a lití léků přímo do krku. Na první dávku jsem ho ukecávala hodinu,  další trvaly půlhodiny, poslední už byly pětiminutová záležitost (5 ml v pěti dávkách, mezi každou trochu napít, utřít pusu, rozdýchat). Každé polknutí s ním tedy úplně zacloumalo odporem, nadavoval se a jednou to celé vyzvracel. Ale chápete, spolknul to dobrovolně!

Jsem z toho úplně na větvi.  Rodina do mě hučela, že to mám využít a pokračovat v tom třeba s jogurtem, nebo něčím s vitamíny, že by si takhle zvykl na tu chuť, na chvilku jsem o tom zauvažovala, ale zavrhla jsem to. Nechci mu lhát. O ATB jsem mluvila jako o léku, který zajistí, že uši už nebudou bolet, nemůžu mu teď podstrčit něco jiného. 

Ale jako jsem v šoku, jak "snadno" to šlo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 05:01

Pinot Noir boží! A s tím jídlem souhlasím, to bych do něj pod takovýmhle tlakem taky necpala.

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 07:18

Pinot Noir No hele, když se rozumnýma důvodama nechal přesvědčit na antibiotika, tak ho časem určitě přesvědčíš i k ochutnání jogurtu

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:38

Karja ty jsi tu řešila ty noční pleny, co neprotečou?  Co jsi nakonec zjistila?

Mimiňák je v noci uplně zoufalý. Skoro každou noc nad ránem ho vzbudí mokré pyžamo, spací pytel i postel. On vypije 3 lahve mlíka za noc a nad ránem se do toho ještě pokadí. Přebalování ho probere a je pak klidně 2 hodony vzhůru. Když mu jen podám flašku, tak jí vypije na ex a spí dál... Ale jako vstávat denně v 5 s nevrlým miminem jen kvůli plíně se mi nechce. Dost teda i zvažuju, že ho zkusím odstřihnout od nočního mlíka  Přes den jí pěkně, podle mě to má už jen jako zvyk. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:46

MPLee já bych ho zkusila odstřihnout tři flašky pro roční dítě mi přijde dost. Nám pleny protékaly až u syna 5+, do té doby stačily normální pampersky.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:51

Evaeva díky, já si to myslím taky. Jak bys ho odstřihávala? Prostě nedat a nabídnout vodu, nebo mu postupně snižovat množství?

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:53

Neštovice u Šárky jsou teda zážitek, ještě že neopakovatelný. Má je úplně všude, levé oko má zalepené a dostat do ní Panadol je nemožné, jednou dávkou mě poprskala a při druhé tak řvala, až se z toho poblila (a lék vyblila). Nelíbí se jí ta konzistence. Asi jí priste nadrtim Paralen. Aspoň že Fenistil kapky na lžičce bere.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:00

MPLee Hele nejlepší mi přijdou ty kalhotkové, pampers. Možná mu nedávat kalhoty na spaní a prostě stáhnout plínu, natáhnout, to by mohlo být rychlé.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:00

MPLee někde jsem četla, že nejdřív dělat to mlíko řidší a pak ubírat množství. Ale osobní zkušenost nemám, kluci se odstavovali postupně a flašku jsem jim nikdy nedala. V roce už pili jen jednou nad ránem a spíš si tak cucli, hlad za tím nebyl.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:01

dzizisketa Hrozně moc tě lituju, co radši čípek? Ještě je malá, mohla by to snášet dobře tu aplikaci.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:01

dzizisketa chudinka! Čípek si dát nenechá?

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:02

Pinot Noir

Přesně, nech si to radši na ty léky, on k tomu dojde vlastní cestou;-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:05

MPLee ja som sa takto dlho nemohla odhodlat odstavit v noci od flasky mladsieho. Lebo on reval jak tur kym flasu nedostal a bala som sa, ze na nas v panelaku zavolaju susedia policajtov . Podarilo sa mi to az tusim v dvoch rokoch (?asi skor, v dvoch som asi zrusila dudlik na noc. Uz sa mi to pletie) Ked bol raz chory, nechcel pit a v noci si len dva krat cucol. Tak som mu potom uz nedala. Par noci sa nekludne mrvil a budil a potom bol klud. 

Este predtym som mu znizovala objem presne pre to, co pises ty - rano byval precikany.