S tím jídlem docela bojuju, musím přiznat. Dcera je drobná, akční a asi dobře spaluje. Ale žere neuvěřitelně, to se nedá jinak říct. Teď jak jsme na táborech s dětma, tak to vidím. Snídaně v 7 - kelímek bílého jogurtu, domácí brumík a ostružiny s malinama. O půl hodiny později už stojí u otevřené ledničky, vyhrabává jogurty a kňučí, že chce hami. K svačině sní celý velký banán a nestačí jí to, zají to ještě nemjakou křupkou, sušenkou, nebo něčím. V mezičase před obědem vyhrabe z cizího batůžku kapsičku nebo sušenku a chce to, nebo stojí pod linkou a křičí hami chceš, sůšu chceš
K obedu ve 12 sní minimálně polovinu dospělé porce, jde spát. Po probuzení se teď ustálil pozdrav "mami baf, zmrzču hami chceš"
Jako asi jsem selhala, když hned vyžaduje zmrzlinu. No každopádně sní toasty se sýrem, okurku, rajčata, pak obvykle teda u našich fakt dostane nanuk z rozmixovaných jahod a už v autě cestou domu slyším volání "mami hami dej". Večeři vdechne a stejně ještě škemrá dál
No a já fakt nevím. Nechci jí trápit hlady, ale zase už se mi nelíbí, že se něčím cpe nonstop a že nemá záklopku. Muž je úplný opak, ten jí 2x denně a stačí mu to, já potřebuju aspoň 4 jídla a sladkost
, ale hodně se snažím držet. No a teď co s ní? Nechat jí cpát se, jak chce ona a doufat, že se jí metabolizmus nezhorší? Nebo jí učit nějaké pravidelnosti a skladbě jídelníčku? Místo ovocných kapsiček dostává často zeleninové, miluje maso, sushi, sýry, ovoce, jogurty... Smažené ještě neměla, sladké pití má na výletech a občas v restauraci, sladkosti jako čokolády, bonbony a tak ještě neochutnala, ale klidně jí dám koláč nebo na výletě kopeček zmrzliny... Jenže i to zdravé jídlo mi přijde občas už moc, to množství co v ní zmizí
Omlouvám se všem maminkám nejedlíků, ale někdy bych to snad i měnila.