Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online MPLee
3039 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:10

S tím jídlem docela bojuju, musím přiznat. Dcera je drobná, akční a asi dobře spaluje. Ale žere neuvěřitelně, to se nedá jinak říct. Teď jak jsme na táborech s dětma, tak to vidím. Snídaně v 7 - kelímek bílého jogurtu, domácí brumík a ostružiny s malinama. O půl hodiny později už stojí u otevřené ledničky, vyhrabává jogurty a kňučí, že chce hami. K svačině sní celý velký banán a nestačí jí to, zají to ještě nemjakou křupkou, sušenkou, nebo něčím. V mezičase před obědem vyhrabe z cizího batůžku kapsičku nebo sušenku a chce to, nebo stojí pod linkou a křičí hami chceš, sůšu chceš  K obedu ve 12 sní minimálně  polovinu dospělé porce, jde spát. Po probuzení se teď ustálil pozdrav "mami baf, zmrzču hami chceš"  Jako asi jsem selhala, když hned vyžaduje zmrzlinu. No každopádně sní toasty se sýrem, okurku, rajčata, pak obvykle teda u našich fakt dostane nanuk z rozmixovaných jahod a už v autě cestou domu slyším volání "mami hami dej". Večeři vdechne a stejně ještě škemrá dál  

No a já fakt nevím. Nechci jí trápit hlady, ale zase už se mi nelíbí, že se něčím cpe nonstop a že nemá záklopku. Muž je úplný opak, ten jí 2x denně a stačí mu to, já potřebuju aspoň 4 jídla a sladkost , ale hodně se snažím držet. No a teď co s ní? Nechat jí cpát se, jak chce ona a doufat, že se jí metabolizmus nezhorší? Nebo jí učit nějaké pravidelnosti a skladbě jídelníčku? Místo ovocných kapsiček dostává často zeleninové, miluje maso, sushi, sýry, ovoce, jogurty... Smažené ještě neměla, sladké pití má na výletech a občas v restauraci, sladkosti jako čokolády, bonbony a tak ještě neochutnala, ale klidně jí dám koláč nebo na výletě kopeček zmrzliny... Jenže i to zdravé jídlo mi přijde občas už moc, to množství co v ní zmizí  Omlouvám se všem maminkám nejedlíků, ale někdy bych to snad i měnila. 

Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:14

Potrefenáhusa 711990 No jo, ale pro mě to bič byl. Když chce jedno dítě číst pohádky od mamky, druhé kojit, tak je to bič přímo s ocelovejma drapama.To si při tom revu neřeknu, že malý jsou jen chvili.  Neříkám učit ho spát výhradně sám, ale zbytečně nějaký cajmrsky ze strany rodičů vymyslet není úplně efektivní:-D (tím ale nějak odstupuji od Zina a mluvím prostě obecně). Jako s těma pohádkama tehdá jsem to úplně podělala, kolikrát jsem četla Jak krtek uzdravil mysku třeba trikat za sebou!!!!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2022 21:16

Karja já to zpívání pořád dokola praktikovala u staršího, když nemohl usnout. Měl jedno takové období, kdy se mu po obědě usínalo hůře, neuměl se zklidnit. To mi vůbec nevadilo, normálně jsem si u toho četla:) Ale jinak myslím, že bič si na sebe můžeš uplést snadno, některé věci bych nechtěla praktikovat ani několik měsíců.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:17

MPLee Ver mi, ze nemenila. Moje dite dneska snedlo ctyri krupky ke svacine, obed ignorovalo, k odpoledni svacine si dalo par pidikousicku melouna. Kdyz si dal.k veceri par testovin, chtela jsem odpalit ohnostroj. Desim se dvoulete prohlidky, deset kilo mit urcite nebude. 

Nevim, jestli mas IG, ale k jedlikum mela hezkej prispevek nutrimamma, taky je maminka jedlika.

Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:17

Evaeva Tak to já bych mohla u čtení zpívat možná tak lalalalalalala. To by mi kombinovat neslo

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2022 21:19

MPLee mně to množství nepřijde nijak dramatické. Pokud nepřibírá moc, což není její problém, tak bych to neřešila. Akorát bych jí nenacpávala sladkým a podobně, což neděláš.

Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:19

Dcera má něco černého na hrudníku, není to zřejmě ani klíště, ani piha....takže jdu pro lupu a baterku protože jsme ji se segrou neudržely abych se na to na 120procent podívala. Malamala u toho ještě dostala pořádnej kopanec do tváře. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2022 21:20

Karja já už pak tu jednu písničku uměla fakt prakticky podvědomě:) Ale obvykle to trvalo tak deset minut, to se dá. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2022 21:21

dzizisketa a kde máš ty hnusy?;) Akorát to pořadí je divné, no:)

Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:22

MPLee Podle mě ji úplně normálně. Obě dvě moje holky měly extra žraci období, kdy snědly fakt hrozně moc, ale ono to přejde. U velkémale nějak kolem třetího roku, pamatuju si, jak jsem se těšila až půjde do školky že ji tam naučí zase jíst obědy. Malamala se už taky tolik necpe. Takže za mě dobrý, skladba i množství;-)Hlady ji netrap;-)

Offline SunEclipse
3497 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:23

MPLee vůbec bych malou neomezovala, vždyť je drobná, žádný cvalík. Jí zdravě, nevidím důvod ji trápit hlady.  Do puberty se jí metabolismus určitě nezpomalí.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:24

Karja souhlasím, vymyslet rituály pro rituály není dobré, pokud to rodiči nevadí, tak ať uspává, jak chce. My prvorozeneho uspavali měsíce na balónu, nevadilo mi to, koukala jsem u toho na film, a on usnul. Přijde mi dobrý nápad continuity kontaktovat pěstouny, co používali oni. A pokud dítě usínání samo, tak bych ho klidně nechala Zina každé dítě nepotřebuje přítomnost u usínání, třeba má pocit, že zábava bude pokračovat, když tam jste. pretaženost, zvykání si, to vše klidně dohromady

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:26

MPLee jestli nepribira moc, nejí sladkosti místo "normálního " jídla, tak bych neřešila. A na to to nevypadá. Zvlášť při její aktivitě 

Online MPLee
3039 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:26

Evaeva jako dramatický to asi neni, ale sní toho fakt docela srovnatelně s táborovýma dětma a to jsou o několik let starší. A musím kvuli ní často dokupovat svačinky. Včera z lednice vyndala 5 jogurtů, prokousala jim víčka a pastelkama se snažila je sníst

Vari nutrimamu sleduju, jako já vím, že by mě to jinak stresovalo víc, jen občas mě už unavuje, že řěsíme celé dny jen jídlo. Což by samozřejmě nejedlík neřešil, no. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2022 21:27

MaeGandal to slyším často, že někdo uspává na míči. Vtipné je, že já naopak skákání na míči používala pro udržení vzhůru

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2022 21:29

MPLee jak máš velké děti na táboře? Já myslím, že batolata jedí hodně, pak mají menší potřebu a ta zase narůstá v pubertě. Já bych fakt spíš hlídala tu skladbu. Ale chápu, že pořád tahat svačiny, je na prd.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:30

MPLee manžel na dovolené zahlasil, že si nemyslel, že bude platit v restauraci 5 dospelackych porcí a 5 zmrzlinových poháru jako dezert, když s sebou máme 3 děti věkově první stupeň základky. A ne, nezbývalo nám

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:31

Evaeva já teda i v kočáru hledala ty největší hrboly, prostě natřásání bylo potřeba. O udržení vzhůru jsem trda neslyšela

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:32

MPLee ja bychji kdyztak zkusila pridat na prilohach, urcite nepotrebuje kaloricky omezovat jako dospeli, a treba jen jogurt mi prijde malo, ze po nem ma hned hlad je jasny.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2022 21:33

MaeGandal no moje děti spaly furt:)