MaeGandal to nás asi taky brzo čeká. Někdy kluci vypadají, že jim jedna porce dohromady nestačí.
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu jenže ona nikdy nemá jen jogurt. Má k němu vždycky lívance, wafle, ovocnel domácí koláčky, cereálie a tak. A ovoce také. Ani ten banán nebo jiné ovoce k svačině nemá jen tak, má k tomu vždy ještě něco.
Evaeva jsou tam děti 4-14 a i mezi nimi jsou rozdíly, samozřejmě. Ale teda rok co rok roste podíl obézních dětí ![]()
MPLee že sní jako některé čtyřleté nebo šestileté mi nepřijde divné.
MaeGandal no, naprosto ho chápu!
já si včera s mužem objednala k večeri sushi, dcera už byla po večeři. No a samozřejmě mi vyjedla všechny s úhořem a grilovaným tuňákem a na mě zbylo pár kousků s okurkou
MPLee tak to jo to jsem prehlidla, holt ma vydej tak potrebuje prijem:-)
MPLee ona je fakt hodne akční, vždyť se nezastaví. Mně to přijde v pohodě, ty ji krmíš úplně ukázkově, vůbec bych ji jakkoliv neomezovala.
MPLee podle mě jí super a vůbec nic neříkej (ani nemysli), abys to hned nezakřikla.
Karja já jsem vyprávěla karkulku jedno období třeba 4x za sebou, jinou pohádku nechtěl. Doteď když čteme knížku, tak si vybere kapitolu a chce ji číst třeba 3x za sebou znovu.
Já uspávám doteď zpíváním, většinou usne do pár minut, občas to trvá třeba půl hodiny i dýl, ale to už málokdy. Chce pořád dokola tu stejnou ukolébavku, už to jedu na autopilota a můžu si u toho i číst. Ale většinou si užívám tu chvíli, kdy jsme spolu, ten usínací okamžik miluju a uspávání obecně mám moc ráda a jsem ráda, že uspávat pořád chce. Vůbec bych to neměnila za mytí nádobí ![]()
Vlastně dneska úplně poprvé jsem nezpívala, mám strašnou angínu a bolí mě i mluvit. 5 a půl roku Slunce šlo spát, den co den ![]()
žluťásek my uspáváme akorát přítomností, přečteme teda pohádku, pak chtějí tři písničky a pak jen čekáme. Sice u toho jsem na tabletu a střídáme se s mužem, ale stejně mně to nebaví, mladší usíná skoro hodinu. Za mytí nádobí bych to taky nevyměnila, ale to se u nás nekoná, u nás má ten druhý už padla:) Hlavně starší syn už v tomhle věku dávno usínal sám, ale teď už to samozřejmě "zapomněl"![]()
MPLee Mne toho teda přijde dost, ale sou to same zdravé věci, tak bych to asi moc neomezovala. Ale chápu, jak ti je. Mám kamarádku, která má dvě žravé děti a být s nimi na víkend je očistec. Fakt se od rána do večera řeší svacinky, ovoce, pití, pořad dokola ... Jsem z toho unavená a to se mě to ani netýká
Ona už vždycky jen tak nešťastně na ně: "teď je chvíli pauza mezi jidly" ... Vydrzej pět minut a pak tahaj z tašky aspoň oříšky.
MP Meri A taky tomu nakupuj! To třeba si myslis, že máš ovoce zeleninu na tři dny a druhej den to metes zase do obchodu:-D. A mně přijde, že já sama už ovoce a zeleninu doma ani téměř nejím, že jim to jako mám tendence furt nechávat aby to nedocházelo:-D.
Evaeva já to mám fakt ráda, nikdy mi to uspávání nevadilo, naopak.
Si nabíhám na vidle, mám jen jedno, já vím. Ale tak strašně rychle to utíká, za rok jde do školy, já jsem hrozně ráda za tyhle naše rituály, za čas, co můžeme trávit spolu.
Karja njn, já ho tam klidně nechám do rána ![]()
Karja když si chceš u zpívání číst, tak prostě zpíváš, co právě čteš ![]()
Tabea to mi připomíná, když manžel četl miminu Orwella. Prostě si to chtěl přečíst, no.
No, no, nevím zda by se jim spalo:-D
žluťásek Njn, tak to by mi rozhodilo celej ranní poklus. To jsme dělali když malamala měla pár měsíců období, že musela spát jen se mnou, tak jsem s ní zalezla a už nevylezla. Na starosti to měl tedy sambo, ale dělal to až ráno a vstávat do toho bince, začít vařit v neuklizenem, to me fakt drasalo.
MPLee je akcna tak ma spotrebu. A je same dobre veci, to je super. Si zober, ze ten nas akcnak je velmi slaby jedak, ja by som zas bola radsej keby zjedol vela, nech je medzi príjmom a vydajom rovnovaha. Takto mu trcia kosti a tie nozicky pri behu vyzeraju, ze sa zlomia :)
Evaeva já to mám fakt ráda, nikdy mi to uspávání nevadilo, naopak.
Si nabíhám na vidle, mám jen jedno, já vím. Ale tak strašně rychle to utíká, za rok jde do školy, já jsem hrozně ráda za tyhle naše rituály, za čas, co můžeme trávit spolu.
Tohle bych podepsala, taky se synem strasne rada travim cas. (A jsem opravdu vdecna za nasi dlouhou rodicovskou, ze mam tuhle moznost.)
MaeGandal zas jestli mu to četl jen jednou, tak určitě pak mimino nezačlo citovat pasáže. Viz Sweet Potato a Hospodin je můj pastýř, nebo jak to bylo. ![]()
Dcera mě včera překvapila, když jsem jí četla knížku Room on the broom půjčenou ze školky. Jednou jí to četl manžel a asi často učitelka, protože mi doříkávala věty nebo je říkala se mnou. Mně se ten příběh moc líbí. Dá se to číst pěkně dramaticky. Viděla jsem i film namluvený německy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí