Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2022 16:10

continuity ona se v té první třídě taky učila. Záleží, kdy jedeš. Posledních 14 dní v červnu se toho moc nedělá a zkraje září taky ne. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 27. července 2022 16:11

Pinot Noir super zprávy 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. července 2022 16:27

Evaeva já taky počítám s omlouváním, takže už jsem sondovala, která z našich dvou škol je takovým věcem více nakloněna. Nicméně i když mám ke školství a školním povinnostem hodně vlažný vztah, je mi jasné, že 1. září při nástupu do první třídy je potřeba se do školy dostavit

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 27. července 2022 17:13

rasaNori moje kolegyne mela hodne nadany dite, ale nakonec pockala, protoze rikala, ze kdyz by sel v tech 5 letech, tak by na nej musela vic dohlizet a celkove by mela vic prace. Takhle sel standardne a byl naprosto samostatnej uz od 1.tridy. Ale domluvila bych se s reditelkou skoly + byste stejne potrebovali papir z PPP, tak proste uvidis, co vam kde reknou. Osobne bych se bala toho, ze fakt hodne deti muze bejt skoro osmiletejch. 

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 27. července 2022 17:48

continuity Kluci chyběli celé loňské září kvůli té Americe. Musel to povolit ředitel, ale nebyl vůbec žádný problém. Učení žádné nedostali, ale mladší pak musel něco dopisovat.

Offline continuity
43251 příspěvků moje polička 27. července 2022 17:55

žluťásek mě přijdou teda dost šílené ty testy co půl roku. Jako Damoklův meč stylu, jsem ještě pořád dost dobrý? by dostal do kolen nejedno nadané, avšak průměrně psychicky odolné dítě. 

Offline continuity
43251 příspěvků moje polička 27. července 2022 17:57

brrr tak je to škola od školy. Na té naší, je to jak píšu. Dítě dostane papír a musí si to domluvit s každým jedním učitelem zvlášť. Je doporučení s tím začít 14 dní předem, aby se to stihlo. Když se vrátí i po nemoci, kolikrát dopisuje chybějící písemky, u dovolené si nedělám iluze vůbec. 

Online letfenixa
10910 příspěvků moje polička 27. července 2022 18:34

rasaNori v Čechách nie je povinný predskolsky rok? Ak áno, A zvazujete ju dať skôr,  tak pozor, aby ho navštevovala.

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 27. července 2022 18:36
Reakce na continuity:

žluťásek mě přijdou teda dost šílené ty testy co půl roku. Jako Damoklův meč stylu, jsem ještě pořád dost dobrý? by dostal do kolen nejedno nadané, avšak průměrně psychicky odolné dítě. 

​Že jo, mi to zní dost děsivě. Navíc které dítě je na základce dostatečně psychicky vyzrálé, aby to ustálo.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. července 2022 19:25

continuity mně se to taky nelíbí. I když ta škola je jinak fakt bezva, tak tohle mě hodně odrazuje. Ale to je stejně taková debata v teoretické rovině, myslím že ani nemáme šanci se tam bez trvalého bydliště dostat

Máme ale dobrou spádovou základku, tak se moc neobávám, že by se nudil. Beztak v té škole je spousta nového, i jen přivyknout si tomu režimu. Věřím, že i dítě co umí číst a psát, se tam zabaví :) 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 27. července 2022 19:33

letfenixa jj je, ale dítě chodí do soukromé školky a na ní navazuje základní škola. Mám teď v pondělí schůzku s ředitelkou, tak osonduju situaci:)

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 27. července 2022 19:53

continuity Jasně, jen jsem chtěla říct, že je to škola od školy a že to uvolňování jde i jednoduše.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2022 20:46

continuity jasně, že písemky a učivo si pak musí doplnit

Mohučanka 1. září u prvňáčka je fakt podmínkou, to je jasné Celkově se mi zdá červen lepší než září 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2022 20:49

Tady v Alpách jsme potkali spoustu krav, takže kluci teď mají mlíko jako téma. Teď vymýšlí nějaký rozvod pro mlíko a mladší prý "A pak to vede až do prsavky" starší na to "Do prsavky ne, tam se to vyrábí samo"

Online viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 27. července 2022 20:57
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. července 2022 21:16

Evaeva 

Prsavka je výbornej termit. U nás proběhl krokodýl, že jako maminka má vajíčko a tatínek krokodýl má prémie. Chvíli mi to trvalo...

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 27. července 2022 21:22

Rosťa si dnes na hřišti našel kamarády, dva desetileté kluky. Nejdřív se jim představil, když si ti kluci povídali o svých holkách a zeptali se ho, jestli má taky holku, tak jim řekl, že má sestřičku Šárinku Pak spolu řádili na skluzavce a prolézačce a honili se kolem dokola a ten jeden to pak komentoval, že je Rosťa pekelné dítě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2022 21:25

dynda to je dobrý! U nás je tenhle pojem ještě neznámý, nikdo se zatím neptal. Asi do toho budu muset nějak šlápnout

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. července 2022 09:51

Včera večer jsem si sedla nad práci, začíná mě tlačit čas. Napřed jsem na ten text koukala jak telátko, musela jsem si znovu projít manuál, ale pak to nějak naskočilo, a nakonec to byly dost osvěžující dvě hodinky i když mezi devátou a jedenáctou večer. A zdá se, že se mi povede domluvit se s mámou, aby mi aspoň obden vzala mimino na hodinku ven

(Konec chlubícího okénka, muselo to ven.)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. července 2022 10:14

Mohučanka mezi 9 a 11 bývá i můj čas a k hlídání gratuluju