Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. července 2022 14:47

rasaNori já bych to zvažovala hlavně z toho důvodu, že s ní můžou být ve třídě děti klidně o rok a půl starší. Osobně jsem ráda, že mám obě děti jarní a řešit to nemusím, ale v příbuzenstvu máme případ, kdy šel chlapec do školy v 5 a 3/4 a podle mého názoru je to spíš horší než lepší. Rozhodně bych se poradila v poradně, ve školce, a co chce dítě - i když tam záleží, jak se mu ta škola vykreslí. 

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 27. července 2022 14:49

rasaNori 

My dneska hráli poprvé pexeso. S Paw Patrol. Dvacet minut, Rosťa dva obrázky, já čtyři. Považuji to za velký úspěch!

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 27. července 2022 14:52

Dcera je po svém otci rozený generál, submisivni rozhodně není, školu zvažujeme bilingvni soukromou, navazující na školku nebo bilingvni třídu přímo na me bývalé základce. S ředitelkou se stejně musím potkat kvůli přihlášce pro mladší, tak jsem zvědavá i na její názor. Ty starší děti asi můžou být napřed, ale opravdu se v jejím případě bojím, že se bude potom opravdu nudit, když bude ještě 2 roky ve školce. A ne, opravdu ji k ničemu nenutim, co chce se naučí sama...

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 27. července 2022 14:53

dzizisketa tss, nenechalas ho vyhrát?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. července 2022 14:53

dzizisketa blahopřeju! Já bych taky chtěla hrát s dcerou hry...ale neujalo se ani domino s tlapkovou patrolou (tedy ujalo, ale ne jako domino) ani dobble s Elsou...

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. července 2022 14:58

rasaNori já bych to i u extrémně nadaného dítěte hodně zvažovala a spíš nechtěla. Děti o rok starší budou sociálně někde jinde, natož pak v pubertě.

Rozvíjela bych radši třeba tu aj, sporty mimo školu. Tvoje holky jsou moc šikovný, společenský, kroužků zvládnou habakuk.

Taky by ses s vaším životním stylem připravila o rok cestování, nebylo by tak jednoduchý se sbalit a odfičet do Francie a za 3 týdny do Chorvatska

Syn už dlouho čte, píše, počítá, pořád poslouchám, co bude dělat ve škole. Číst si pod lavicí, odpovídám většinou

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:11

žluťásek jo, my si uvědomili, že naše obvyklá dovolená na přelomu srpna a září je letos naposled a dost nás to zasáhlo dokonce jedni kamarádi kvůli svobode cestování dávají dceři narozené v červnu odklad. Nechce se jim najednou padnout do té krabičky školních povinností. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:13

Mohučanka já pro to mám úplně pochopení! Hnedle bych mu taky dala odklad

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:13

rasaNori se synem chodila do bilinvní třídy holčička, které bylo šest až v listopadu. Srovnala si do latě celou třídu :) Bez problémů pokračuje na osmiletý gymplu. Myslím, že ty holky jsou sociálně  na míle daleko před klukama celý první stupeň, takže toho bych se nebála. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:13

rasaNori se synem chodila do bilinvní třídy holčička, které bylo šest až v listopadu. Srovnala si do latě celou třídu :) Bez problémů pokračuje na osmiletý gymplu. Myslím, že ty holky jsou sociálně  na míle daleko před klukama celý první stupeň, takže toho bych se nebála. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:15

žluťásek syn taky četl při nástupu do školy, bylo jich tam 6 čtenářů z 24. Paní učitelka to vyřešila tak, že si měli nosit svoje knížky, které si v hodinách četli a na konci z nich kousek přečetli spolužákům.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:15

žluťásek syn taky četl při nástupu do školy, bylo jich tam 6 čtenářů z 24. Paní učitelka to vyřešila tak, že si měli nosit svoje knížky, které si v hodinách četli a na konci z nich kousek přečetli spolužákům.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:23

žluťásek letos máme smolika, máme Maltu a Zlaté písky:D to jsme taky řešili, ale to je na domluvě se školou a ředitelka už vi co od nás cekat:D 

Akras takhle něco podobného máme asi doma...

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:23

Akras jo, já si taky myslím, že to není žádná výjimka, navíc když dnes hodně děti nastupuje s odkladem. Já jsem taky četla už před nástupem do školy a určitě jsem nebyla ve třídě sama.

Mně by se líbilo, kdyby se podařilo syna zapsat do školy, která má od 1.třídy program pro nadané žáky a v některých předmětech jedou víc projektově. Ale zaprvé mají přednost spádové děti a za druhé se tam dělají přijímačky a každý půlrok se opakují testy a děti, co neobstojí, se "propadnou" do běžných tříd. No nevím, ještě máme čas o tom přemýšlet a že by se tam dostal je docela nepravděpodobné, ale stejně mě ten systém docela děsí. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:26

rasaNori jo, vypadá to tak :) 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:30

žluťásek my jsme měli štěstí, že se dostal do bilinvní třídy (taky dělal přijímačky), takže česká učitelka i anglicky učitel vítali jakoukoliv iniciativu dětí. Srážku s realitou zažil až teď v osmičce, kam přestoupil kvůli sportu :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2022 15:32

žluťásek to vracení dětí je teda zvláštní, ale je možné, že se takhle vrátí třeba třetina třídy, že se ty třídy hodně proměňují

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2022 15:34

rasaNori odjet na dovolenou na 14 dní během školy mi nepřijde nic zvláštního, my takhle jezdili. Ségra dokonce hned po měsíci první třídy. Ale třeba malá ségra to odmítá, poprvé takhle bude chybět letos:)

Online continuity
43250 příspěvků moje polička 27. července 2022 16:00

Evaeva ty prázdniny záleží na škole. U nás max týden a to ještě dítko vyfasuje úkoly od všech učitelů, takže se třeba na dovolené musí 2 hodiny denně učit. Já nevím, moc se mi do toho nechce. Letos muž vymyslí nějakou podání dovolenou, ale budeme se snažit to nastrkat do podzimních prázdnin. 

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 27. července 2022 16:02

Pinot Noir no to sú perfektne správy!